Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Bolti lopás

Vadsuhanc #   2017.04.03. 16:31

Közben ius latratus megfogalmazta az én kétségeimet is, de Te mást állítasz.

NA jó plussz még öt bukfenc az elkövetőnek :-)

Vadsuhanc #   2017.04.03. 16:28

Igen!

10 mi Atyánk és 20 bukfenc a templomkertben!

Komolyabban. Nem vették fel az adatait, szerinted kit keresnek? Milyen adatok alapján jelentenék fel, ha nincs meg a személyi adata ? HMMMM:)

Amit leírtál ( de csak az alapján amit leírtál ) Nem kell aggódnia a kérdezőnek.

szerintem.

ius latratus # e-mail 2017.04.03. 16:26

Pénztárnál a biztonsági őr kifizetette, jegyzőkönyvet nem vettek. Elmehetet.Adatait nem kérte.
Várható valami büntetés?

Azt mi honnan tudjuk? Ha feljelentik, akkor igen. S most hagyjuk, hogy sehogy sem értem, hogy hogyan történhetett meg, hogy az adatait nem vette fel. Ja, s jkv. sem készült, csak úgy kifizetette(sic!) az őr az áru értékét.
Ugyan...

újmotorosautó # e-mail 2017.04.03. 16:19

Ismerősöm Tescoban eltulajdonított 3000 Ft értékű szemüveget. Pénztárnál a biztonsági őr kifizetette, jegyzőkönyvet nem vettek. Elmehetet.Adatait nem kérte.

Várható valami büntetés?

Köszönöm válaszát.

Véleményem #   2015.12.05. 17:05

Dani0624

Ha feljelentenek akkor igen. Ebben a topicban és a tesco lopás meg minden más lopásos topicban valószínű megtalálható oldalanként az eljárás, némi vissza olvasást igényel, hogy mire lehet számítani.

Dani0624 # e-mail 2015.12.01. 18:46

jó napot ha boltban dolgozom és lopással vádolnak és jegyzőkönyv készült a boltban és megtérítettem a kárt ami 35000 ft ezután számíthatok még valamire? ha ne tán feljelentenek?

Rekuska25 # e-mail 2012.08.10. 14:09

Sziasztok! Aki tud segítsen, nagyon elvagyok keseredve. 25 éves vagyok, január 2-án loptam a TeScobol 2500 Ft. Fél évig nyugató teákat ittam, vártam, hogy a rendőrség vagy a bíróság küld idézést hogy minél hamarabb túl legyek rajta, de több mint fél évig nem történt semmi. Tegnap kaptam egy idézést a bíróságra. Anyukám azt mondja, hogy 11. § (1) Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés). Ti mit tennétek a helyembe? Elmegyek a bíróságra és ha ezt mondom, akkor lehet azt mondják, hogy még nekem áll feljebb? Vagy húzzam meg magam és hagyjam figyelmen kívűl hogy elévült? Ügyvédet nem akarok fogadni, mert valóban elkövettem és a díja több lenne, mint a rám mért büntetés, nem tudom mikor és hogy hívjam fel erre a bíróság figyelmét.Help! Miért nem látják amikor kezdik írni a levelet, hogy január 2. elkövette, nem tűnik fel az időpont hogy eltelt félév? Szóval mit tegyek?

Rekuska25 # e-mail 2012.08.10. 14:08

Sziasztok! Aki tud segítsen, nagyon elvagyok keseredve. 25 éves vagyok, január 2-án loptam a TeScobol 2500 Ft. Fél évig nyugató teákat ittam, vártam, hogy a rendőrség vagy a bíróság küld idézést hogy minél hamarabb túl legyek rajta, de több mint fél évig nem történt semmi. Tegnap kaptam egy idézést a bíróságra. Anyukám azt mondja, hogy 11. § (1) Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés). Ti mit tennétek a helyembe? Elmegyek a bíróságra és ha ezt mondom, akkor lehet azt mondják, hogy még nekem áll feljebb? Vagy húzzam meg magam és hagyjam figyelmen kívűl hogy elévült? Ügyvédet nem akarok fogadni, mert valóban elkövettem és a díja több lenne, mint a rám mért büntetés, nem tudom mikor és hogy hívjam fel erre a bíróság figyelmét.Help!

Zolimmmmmmmmmmmmmmmmmm # e-mail 2012.07.30. 16:23

Bubukának: ahány ember, annyiféleképpen járnak el, erre nincs egységes eljárás. Sajnos. Esetedben a boltban felvették a jegyzőkönyvet, majd jött a rendőrség is. Szomszéd srác 2900 Ft értékben lopott (ha jól tudom Teszkó?) felvették a jegyzőkönyvet, de rendőrségről szó nem volt. Sem ott, sem utólag nem hívták be. Lassan letelik a fél év, épp minap kérdeztem, hogy jött-e valamilyen idézés, még az sem. De még van egy hónapja, mert fél év az elévülés. Jól írja Gabicsek, ha megtörtént a feljelentés, akkor annak le kellett zajlania úgy fél év alatt, annyi az elévülési idő, legfeljebb Te nem tudsz róla. Utólag nem lehet feljelentést tenni, elévült a cucc.

Gabicsek #   2012.07.27. 10:06

Ja, ez vonatkozik szabálysértési eljárásra is.

Gabicsek #   2012.07.27. 10:05

Ha elindult akkor egy büntetőeljárás, teljesen mindegy, hogy a vezető visszavonta-e a feljelentést, vagy sem, mivel feljelentést visszavonni nem lehet.
Feltételezhetően az eljárást lefolytatták, legfeljebb nem kaptatok róla értesítést. Érdeklődj a rendőrségen.

bubuka1234 # e-mail 2012.07.26. 14:08

sziasztok!
egy boltban dolgozom, ahol 11 honappal ezelott tortent egy lopasi kiserlet 3600 forintra. az elkovetot elkaptuk, a kar megterult. az esetrol jegyzokonyvet vettunk fel, majd jottek a rendorok, ok is jegyzokonyveztek az esetet, az eljarast meginditottuk. Majd 2 napra ra az akkori boltvezetoa feljelentest visszavonta, nem akarta, hogy ugy legyen belole.
Most uj boltvezeto lett, aki a regi ugyeket is szeretne ismet elovenni, az elkovetoket felelossegre vonatni. Termeszetesen ezzel a csodalatos feladattal engem bizott meg. Az a kerdesem hozzatok, hogy egy kozel egy eve tortent, nevetseges ertekre elkovetett lopasi kiserlet miatt ismet feljelentest tehetunk-e, vagy volt-e ennek valamilyen hataruideje az elkovetestol szamitva? Ha igen,. akkor mennyi ez a hatarido? Nyilvanvaloan ebben az esetben szabalysertesrol van szo. Koszonom a valaszokat.

Véleményem #   2012.06.12. 13:49

arsenal

Könnyen lehet ebből egy figyelmeztetés...

arsenal # e-mail 2012.06.12. 07:55

Joreggelt!
18 eves fiú vagyok és loptam egy boltból tavaly december elején. Jött egy értesítés h tárgyalást tűztek ki. Az elkövetés és a tárgyalás között több mint fel év volt. Ugy hallottam h fel év után elevul az ugy. Ez baromság ??? És mire számítsak ? A lopott értek maximum 400ft és ez volt az első botlasom :( nagyon megbántam. Nincsen állandó keresetem.

Mano28 # e-mail 2012.06.05. 10:47

Sziasztok! Kérlek adjatok tanácsot. Január 23-án 3e Ft elkövettem egy lopást. Azóta sem jött papír, de 'várom'. A fél év július 23-án fog letelni. Július 15- augusztus 20ig a bíróság "be lesz zárva". A bátyám azt mondta, hogy ez az idő is beleszámít a határidőbe, mert csak ítélkezési szünet lesz, attól még dolgoznak. legfeljebb a tárgyalást majd szeptemberre teszik de hogy beszámít a határidőbe ez az időszak is amikor ítélkezési szünet van. Ti hogy tudjátok?

Gabicsek #   2012.06.04. 22:00

Nem hiszem, hogy meg merné tenni.

Latina (törölt felhasználó) #   2012.06.04. 11:08

Ius latratus

Én úgy gondolom,nem kell az ártatlanságomat bizonygatnom neked egy ismeretlennek,úgyhogy maradjunk annyiban nekem nyolc hogy mit hiszel,ha tolvajnak akarsz hinni,hát tedd.

Véleményem és Gabicsek:
köszönöm szépen a választ és ha esetleg megtörténne amivel fenyegetőzött EZT FOGOM TENNI amit tanácsoltatok.
még egyszer köszönöm.......

Mano28 # e-mail 2012.06.04. 09:47

Sziasztok! Kérlek adjatok tanácsot. Január 23-án 3e Ft elkövettem egy lopást. Azóta sem jött papír, de 'várom'. A fél év július 23-án fog letelni. Július 15- augusztus 20ig a bíróság "be lesz zárva". A bátyám azt mondta, hogy ez az idő is beleszámít a határidőbe, mert csak ítélkezési szünet lesz, attól még dolgoznak. legfeljebb a tárgyalást majd szeptemberre teszik de hogy beszámít a határidőbe ez az időszak is amikor ítélkezési szünet van. Ti hogy tudjátok?

ius latratus # e-mail 2012.06.04. 08:01

Ja, persze.
Mindig, mindenki ártatlan.

  1. Ha már voltam akkora barom, hogy elloptam, akkor kvázi nem ismerem be azzal -ti a lopást-, hogy utólag kifizetem a kárt.
  2. Ha nem loptam el, akkor pláne nem vagyok akkora idióta, hogy kifizetem.
  3. Én tudom mit tettél tavaly nyáron, de 10.000 Ft-ért nem plakátolom ki a várost, ahol élsz.

Én így tettem volna fel a kérdést: Rajtam maradt egy ruha, másnap kifizettem, szerintetek még így is lehet valami bajom az ügyből?
De nem, megy a rizsa...

Véleményem #   2012.06.04. 01:18

Latina

Túl izgulsz mindent. Simán lehúztak egy tízessel, szerintem ennyi volt.
Ha mégis az lesz amit mondott a bolti eladó akkor meg tedd azt amit Gabicsek írt!

Gabicsek #   2012.06.04. 00:25

csak ő azzal érvelt hogy neki otthon megvan

Na, ez volt a rizsa.

Ha mégis kiplakátol azzal, hogy loptál, szedj le egy plakátot, és feljelentheted rágalmazásért, méghozzá a minősített esetéért.
(helyi bíróságnál lehet megtenni a magánindítványt)

Btk.
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

  1. aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.

Latina (törölt felhasználó) #   2012.06.03. 09:50

Véleményem

Ön pedig ne haragudjon rám,de nem a kérdésemre válaszolt.
Mint ahogy írtam,ártatlan vagyok,nem loptam sem ezelőtt sem azóta és soha semmikor !!!!!
Én azt kérdeztem,mit tehetek akkor,ha mégiscsak kiplakátoltat vagy mit csinál ez a szemétláda,én csak emiatt aggódom ugyanis szakmabeli vagyok,mint már írtam.
Az meg hogy átvertek és lehúztak 10 ezerrel persze hogy bosszant,de úgy gondolom,ez már az egész cirkuszban a legkisebb "kellemetlenség".
És perzse hogy számomra is nyilvánvaló,hogy azzal hogy fizettem a nem létező bűnösségemet ismertem el ugymond,de az az egész szituáció borzalmas volt.
Nem vagyok tolvaj és nem is vagyok rászorulva arra,hogy ellopjak egy 10 ezer ft-os felsőt,ráadásul ki az a bolond,aki olyan helyen próbál meg lopni,ahol az egész helyiség be van kamerázva?????Ahhoz már tényleg nagyon ostobának kellene lenni.
Nos akkor még 1x kérdezném,mit tenne a helyemben és mivel védené meg magát ha esetlegesen szükség lenne rá???
válaszát előre is köszönöm.

Latina (törölt felhasználó) #   2012.06.03. 09:41

Gabicsek,úgy látom,nem érted a dolgot.Minden ellenem szól,ha tényleg megvan a felvétel.És szted nem az volt az első dolgom hogy kértem,hogy megnézhessem????
csak ő azzal érvelt hogy neki otthon megvan...na most én ezzel mit kezdjek???
És persze hogy azok tután félek,hogy megfenyegetett:kiplakátoltatja a fejemet!!!!szted???lefagytam teljesen,odavágtam neki a pénzt és szó szerint menekültem onnan.Ráadásul még más vásárlók előtt mondja nekem mindezt kint,az eladótérben.....túl sok volt a nyomás,és akivel még ilyen nem történt persze hogy lefagy,mert sztem egy rutinos tolvaj másképp élte volna meg ezt az egészet meg másképp reagált volna az egészre----

Véleményem #   2012.06.02. 22:22

Latina

Ha igaz amit írsz, akkor butaság volt oda adni a pénzt!
Ezek után nincs mivel védekezni. Ha nem loptál akkor egyszerűen lehúztak téged, átvertek.
Azzal hogy kifizetted, elismerted előttük hogy loptál és bűnősnek érzed magad...

Gabicsek #   2012.06.02. 21:09

Te tudod, hogy elvitted vagy sem. Ha van felvétel, az egyértelműen megmutatja, hogy mi történt, tehát te tudod a legjobban, hogy mi történt.
Miért nem kérted, hogy megnézhesd? Hogy lehet úgy odaadni 10.000.-Ft-ot, hogy arról semmi számlát nem kaptál?
Ha pedig nem vitted el, minek alapján fizettél és nincs semmi félnivalód a rendőrségtől?