jogegységi határozatok


ObudaFan # 2005.09.25. 11:31

Nincs mit.

hihetetlen # 2005.09.25. 10:37

Köszönöm szépen a gyors választ.

ObudaFan # 2005.09.25. 09:34

Tévedésben vagy, a jogegységi határozatok ugyan általában konkrét esetek alapján születnek, de általános érvényűek (és éppen nem is terjednek ki azokra a felekre, akik ügye alapján a probléma felmerült). Konkrétan a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével kapcsolatban jogegységi határozat a mai napig nem született.
Amikre Te gondolsz, azok a közzétett eseti döntések. Ezek közül azok a nyilvánosak, amelyeket a cd jogtárban is megtalálsz. Már megszületett az a törvény, ami alapján később majd az LB a személyes adatok mellőzésével minden ítéletét közzéteszi, de nem hatályos még.

hihetetlen # 2005.09.25. 08:15

Az ügyemmel kapcsolatban már többször tette fel laikus kérdéseket és itt mindig számomra érthető válaszokat kaptam, ezért ismét bátorkodom kérdezgetni.
1998. évben érvényes jogszabály alapján, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével kapcsolatban, van e lehetőségem LB jogegységi határozatokat megtekintenem. A cd jogtárban lévőket már ismerem, azokon tulmenően kellenének nekem ilyen döntések.
Mivel a jogerős birósági döntést az ügyvédemmel meg kívánjuk kifogásolni. Az ügyvédem egy rendes, lelkiismeretes ember, de én is szeretném látni, ilyen ügyekben a LB. miként döntött. Szabolcs megyében a a pénz téves lehivását és annak a céltól eltérő felhasználását büntették, amit az ügyvédemmel együtt mi vitatunk.