igazságügyi orvosszakértő


pocak # 2006.04.05. 04:37

Mondjuk, amúgyis csak elméletben foglalkoztatott ez a felülvizsgálati dolog. Nem hiszem, hogy az ügy kimenetelén ez változtatott volna végső soron. Inkább csak egy-két évvel kitolta volna, az meg úgyis mindegy.
Hiszen pont ez a tanácselnök az, akinek részben köszönhetem a hatályon kívül helyezést, és most pedig 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a szakértő kirendeléséhez is ő ragaszkodott a másik két bíró ellenében. Õ tényleg úgy áll hozzá az ügyhöz, ahogy egy bírótól egy átlag civil elvárhatja. Komolyan veszi, alapos, pártatlan, nem a berögzült sztereotíp esetekben gondolkozik, hanem egyedileg vizsgál. Vagyis ha az ő kizárását kérve másik tanácshoz kerülne az ügy, nem sok esély van rá, hogy a hozzáállása akárcsak hozzá hasonló lenne.
Úgyhogy ha a végén mégis helybenhagyja az elsőfokú ítéletet, akkor is azt fogom mondani, hogy tisztességes eljárást biztosított. Az meg, hogy az igazság mégsem érvényesült, nem az ő hibája. Ahogy már korábban mondtad, ez az ügy régebben lett elcsesszerintve. Mi vettük egy kicsit könnyelműen, nem kellő komolysággal ezt a feljelentést, és valószínűleg már a legelején szükség lett volna egy normális ügyvédre is.
De még nem temetem el, még nincs vége.

pocak # 2006.05.19. 11:22

Szia Nick!

Megjött az igazságügyi orvosszakértői vélemény, megírtam e-mailben, nem tudom, megkaptad-e?
Érdekelne a véleményed.
Nagyon köszönöm előre is.

Nick Name # 2006.05.19. 11:53

Szia,

megkaptam, bocs, hogy nem jeletkeztem. Egész héten el voltam úszva, most meg nem is leszek itthon,l de azt gondolom, vasárnap, vagy legkésőbb hétfőn tudok válaszolni.

Üdv:


Nick Name