Nyomozás határideje


opeth # 2006.04.10. 19:23

csak a már kihallgatott gyanúsítottnak, illetőleg védőjének kell kézbesíteni a nyomozás meghoszabbításáról rendelkező határozatotot.

a nyomozás megszüntetéséről rendelkező határozatotot a feljelentőnek is kézbesíteni kell, ellene panaszjoga van, a feljelentőnek a nyomozás hosszabbító határozatot nem kell kézbesíteni.

az egyszerű ügyek nagy része hónapok alatt befejeződik nyomozási és ügyészi szakaszban, ha a gyanúsítottak és a tanúk is együttműködnek, a bírósági szakaszban kezd elhúzódni igazán az ügy.

péterapó # 2006.04.10. 19:05

hmarcsi !

A Lajhár egy aranyos állat....
a magyar igazságszolgáltatás pedig nem...


Polgár légy, ne alattvaló!

hmarcsi # 2006.04.10. 07:53

Kedves mandrik

El kell, h keserítselek. Nekem egy nyomozás 2005 április 5.én kezdődött, először május 3.án hallgattak ki. Letelet a 3 hónap, majd jött egy levél, h ujabb 3 hónap, és ez igy ment, majd az utolsó meghosszabbitás dátuma december 16.ával lejárt. A határozatot 2006 március 08.án kaptam meg.
Ugyh én azt tudom mondani, hogy a meghosszabbitásról is kell kapnod tájékoztatást, de akinél kihallgatáson voltál őt fel lehet hivni, bár az én tapasztalatom az volt, h nem igazán adnak ki konkrét felvilágosítást.
Sajnos tudomásul kell venni, h a magyar igazságszolgáltatás gyorsasága egy lajháréval egyenlő. Főleg még ha ez az ügy nem is komoly, hiszen a súlyos dolgokat részesitik előnyben.

Ugyh én azt tudom mondani neked, h ha januárban kezdődött a dolog, akkor ez még el fog húzodni egy jó ideig.

péterapó # 2006.04.04. 23:24

mandrik !

Írod, hogy egyszer már meghallgattak az ügyben. Tudod az ügyszámot, az előadó nevét...egy telefon és többet tudsz az ügy állásáról.


Polgár légy, ne alattvaló!

ObudaFan # 2006.04.04. 21:19

Meghosszabbításról sose küldik ki, a megszüntetésről kiküldték volna. Ez ilyen rohadt lassú, ha nyár végére sem lesz semmi, érdeklődj.

mandrik # 2006.04.04. 20:31

Következő kérdésem lenne.

Január 9-én tettem feljelentést magánokirat-hamisítás miatt ismert tettes ellen. Január 24-én megidéztek a rendőrségre kihallgatás céljából, 25-én mentem hozzájuk.
Azóta semmi sem történt.
Úgy tudom, hogy a nyomozást 2 hónap elteltével vagy megszüntetik, vagy annak határidejét további 2 hónappal meghosszabbíthatják.
Mind a mai napig nem kaptam a rendőrségtől semmit. Bár, úgy tudom, hogy ha az ügyész megszűnteti a nyomozást, vagy meghosszabbítja annak határidejét, erről azért küldenek valamilyen étesítést.
Mi történhet most az ügyben? Milyen stádiumban lehet?