mit tegyek?


Főlökött # 2006.09.15. 18:49

Tisztelt plizeh1

Nem kell izgulni. Mindig azt mondtam, nyugalom, a hosszú élet titka.

Nyugodtan, megfontoltan, határozottan kell véghezvinni, amit ajánlottam.

Nem kell megköszönni a hozzászólást, ezért vagyunk itt, ezen a Tisztelt Informatikus által létrehozott honlapon, hogy próbáljunk segíteni.

Számomra öröm, ha valakin segítünk. A segítő bárki lehet, kollégáim közül. Gondolom Õk is szívesen csinálják, mert különben nem lennének itt, szabadidejük egy részén.

Sok sikert, drukolok, ne legyen baj.

----------------------
  • Löki
plizeh1 # 2006.09.15. 17:28

Kedves fõlökött!

Igen, az uj címünkre bejelentkeztünk,a költözést követõ napon azonnal, nem ideiglenesen, állandóra. És remélhetõleg ez így is marad sokáig.
És valóban igaza, van, még mielõtt bûnözõnek titulálnának, lehet nem is ez ügyben vagyok hivatalos. Bár , mint irtam, békés emberek vagyunk, így fogalmam sincs mi lehet az oka, erre tippeltem.

Nagyon szépen köszönöm a segítõ hozzászólást,

Tisztelettel: plizeh1

Főlökött # 2006.09.15. 17:10

Tisztelt plizeh1

Nem átvétel megtagadás volt a tértivevényen, vélelmezem, azzal ment vissza, hogy ismeretlen helyre költözött, ha nem adták meg az új címet, vagy címe ismeretlen.

Remélhetőleg az új lakhelyünkre bejelentkeztünk, mégha csak ideiglenesen is, az okmányirodában.

A bírósági megjelenés indokáról, jelen pillanatban kár beszélni, míg nem tudjuk annak miértjét. Lehetséges, hogy egy teljesen más ügyben idézték tanúként. Ezen esetben lehet érdeklődni a bíróságon és tájékoztatást kérni, az idézés miértjéről, tárgyáról is.

Ezen problémákért kár izgulni.

----------------------
  • Löki
plizeh1 # 2006.09.15. 06:17

Jaja.
Én azt hiszem már az elején leírtam, de azért most pontosítok megint, mert félreértés támadt: a volt lakásom jelenlegi tulajdonosa kérdezte, hogy megkaptam-e egy levelet a bíróságtól, amit a réi címemre pár nappal ezelőtt a postás próbált kézbesíteni. Én mentem a postára, és kerestem a levelemet, hátha fel lehet venni, de azt a választ kaptam, hogy már visszaküldték.
Ez esetben az történt, hogy MEGTAGADTAM a levél átvételét?
Igen, megkérdeztem mi van, ha megtagadom, de ez esetben nem ez történt.

Megköszönöm a segítségeket!
További jó napot kívánok!

Dr.Attika # 2006.09.14. 21:39

Obudafan kolléga nyilvánvalóan az elővezetés jogkövetkezményének előrevetítését arra az esetre értette, ha Önt tanúként idézték volna az ezidáig nem ismert, de feltételezett büntető vagy polgári perben. Többen is felhjvták a figyelmet arra, hogy egy bírósági levél átvételének megtagadása ( ez esetben ez történt) nagyon sok hátránnyal járhat. Többek között: obudaFan kolléga által leírt elővezetéssel , bírósági meghagyás kibocsájtásával, fellebbezési határidő elmulasztásával stb. A struccpolitika ilyen jogi ügyekben- hála a teljeskörű szabályozásnak- jogkövetkezmény elkerülésére nem alkalmas.

plizeh1 # 2006.09.14. 20:27

Köszönöm szépen. De hová szaladjak egy olyan levél után, amit visszaküldtek rég??
Mellesleg akkor jutott a tudomásomra, hogy kapok valamit amikor már útban volt visszafele. Ezért felelősségre lehet engem vonni??

És még egy kérdés: az ő által elkövetett dolgokat az egész családom elszenvedte, de nem vagyunk azok a nagyon pletykás emberek. Tanúként elfogadják a családtagjaimat?? Vagy muszáj valakit belevonnom, ami elég kényelmetled dolog...

ObudaFan # 2006.09.14. 17:37

Át kell venni a végzést, és el kell menni a személyes meghallgatásra, mert ha nem veszed át, elővezetnek és az elővezetés költségeit is meg kell fizetned. Ha pedig "elköltözött" jön vissza a levél, akkor körözés is lehet. Az első alkalom egy személyes meghallgatás lesz, már itt elmondhatod a körülményeket, és bejelentheted a tanúkat arra nézve, hogy ki miatt is romlott meg a viszony.

tomas64 # 2006.09.14. 13:21

Szerintem a bírósági idézést fel kell venni, a bíróság előtt meg kell jelenni. Csak ott fog kiderülni, milyen peres vagy egyéb eljárásról van szó. Ha csak annyi történt ami a tényállásból kiderül, nem sok a félnivaló.

plizeh1 # 2006.09.14. 11:21

Kedves hozzáértők!

Szeretném az alábbi témában véleményüket kérni!

Hugom férjével régóta nagyon rossz a viszony a családban. Ennek ezeregyszáz oka van, nem részletezném, hiszen minden nézőpont kérdése és vitatható. Sajnos beteg édesanyánkat sem látogatja testvérem az otthoni béke kedvéért. Az utcán ha találkozunk néha, akkor törölgeti a szemét, hogy ne haragudjunk, de nem mer beszélni sokat mert meglátják, nem mer bejönni hozzánk mert "baj lesz belőlle" otthon.
Mivel neki nem velünk kell együtt élnie nap mint nap , bár nagyon fáj, de megértettük, ha nálluk így van csak családi béke, legyen. Soha nem erőltettük magunkat rá.
Különösebb veszekedést nem provokáltam szándékosan, ám mindenféle dolgot hord a sógor rám és ránk ami a becsületsértéstől a jó hírnév megsértéséig kimerít mindent. Nem csináltam ebből különösebb problémát, hiszen aki ismer minket az úgysem foglalkozik ezzel, aki meg nem, az nekünk nem is számít : ). Ha neki ez örömet okoz, ám tegye. Nem egyszer előfordult, hogy este jött a családi házunkba veszekedni meglepetésszerűen, vagy ha nem voltunk otthon a gyerekhez jött és a saját házunkba ordibált vele, mert az ő gyerekével állítólag valami nézeteltérése volt. ( csak zárójelben jegyzem meg: ez nem meríti ki esetlegesen a birtokháborítás foglamát? )

Elkövettem azonban egy hibát ( ? ). Egy meghitt családi ünnep alkalmával elérzékenyültem nagyon, és küldtem a sógornak két-három SMS-t, miszerint szegyelje el magát, soha nem volt semmi gondunk egymással (4-en vagyunk testvérek). Miért kell a roszindulat által vezérelve elszakadni a családtól? Ez így nagyon tömör, de mást nem tartalmazott egyik sem, sőt még ennél nagyobb sértést sem. A válaszok mind-mind mocskolódósnál mocskolódósabbak voltak, nem mertem el sem olvasni, szívbeteg vagyok és úgy gondoltam jobb ha nem veszek rólla tudomást, kitöröltem hát őket. ( utólag látom: hiba volt).

Nos visszahallottam mástól, hogy ő bizony feljelentést készül tenni zaklatásárt a bíróságon. Ezt nem hittem , hiszen semmi rágalmazót nem írtam, és úgy gondoltam neki sokkal több félnivalója van.

A napokban kaptam egy bírásági levelet, amit nem tudtam átvenni, mert a régi lakcímemre postáztak, és mire bementem a postára visszaküldték, miszerint ismeretlen a címzett. Nos, én soha még bíróságon sem rendőrségen nem jártam, másokkal peres ügyem, rossz viszonyom nincs. Nem tudok másra gondolni csak arra, hogy ő lehetett.
Talán jobb hogy fel sem tudtam venni azt a levelet?? Mi lehet a következménye, ha nem veszem fel? El tudom kerülni a további veszekedést szemtől-szemben?? Vagy ha nem megyek el esetleg a tárgyalásra?? Egyáltalán. A bíróságra tartozik ez és nem a rendőrségre?

Lehet-e ennyiből bírósági per?

Elzézést kérek ha nagyon butaságot kérdeztem, de én nem vagyok jártas ilyen ügyekben. Mit tehetek??

Megköszönöm a segítségét mindenkinek aki válaszol nekem.