JOGOS ELJÁRÁS???


ObudaFan # 2006.09.25. 17:24

4 hónap alatt 2 levél miért kevés? Még pluszban egy kis postaköltséget is fizetnél? Az elévülés megszakításához 5 évente is elég elküldeni egy levelet. Egyébként az ilyen ügyekkel foglalkozó ügyvédi irodák több száz hasonló ügyet visznek egyszerre, már ez is példás aktivitás.
Ha a tárgyaláson nem jelensz meg, és írásbeli védekezést sem terjesztesz elő, bírósági meghagyást bocsátanak ki, és ha az jogerőre emelkedik, végrehajtják, a per- és végrehajtási költségekkel együtt.

Dawson # 2006.09.25. 16:08

Szia!Tényleg van ilyen?De tényleg ügyvéd,utánanéztem....hogy miért adnák vissza azt én se értem de épp ma beszéltem velük,hogy küldjék ki ismét a 2 levelet a cimemre(van bejelentett cimem)hogy ne volna:)mert nagy szükségem lenne rá,igaz visszakérdezett a nő hogy mért,hisz a telefonszám amiről hivom őket azon van, én pedig mondtam gogy tudom már fejből a számot,erre mondta jó akkor kiküldi.
S ha 4 hónapig volt náluk az ügy miért csak 2 levelet küldtek?én se értem,de az tény hogy ügyvédi iroda.sok a kérdőjel de addig nem fizetek amig tényleges kimutatást nem kapok mi is a 219.000 dforint,mennyi ebből a tartozás,a kamat stb.nem értek egyet azzal hogy a 4 hónap alatt 2 !!!!!db levelet küldtek és még a jegyzőkönyveket is nekem kellett külön lekérnem hogy mégis lássam az időpontokat.egyik levelet se tértivel küldték,mindkettő csak úgy be volt dobva.
ahogy a jegyzőkönyvek is.

köszönöm az infót,óvatos leszek.

man2 # 2006.09.24. 18:46

Kedves Dawson! Ha így áll az ügy, akkor csupán egy amatőr követelés-behajtó trükkjeinek estél áldozatul. Nincs semmi dolgod, dolgozz nyugodtan tovább a munkahelyeden. Amíg nem kapsz minimum egy tértivevényes levelet egy furcsa nevű Rt-től. (Aki tudja, az meg is írhatná ide, hogy melyik cég foglalkozik jelenleg a BKV Rt. követeléseinek behajtásával.) Semmiképpen ne hívd telefonon se az úgynevezett ügyvédi irodát, ha ugyan tényleg arról van szó. Elég ugyanis, ha hangfelvételt készítenek, igaz, hogy ezzel ha nem figyelmeztetnek előtte, akkor megsértik a személyhez fűződő jogaidat, de cserébe lesz valami a kezükben, hogy megtették a felszólítást. Ha nagyon be lennél tojva, akkor jelentkezz be állandó lakcímre a szüleidhez, vagy egy haverodhoz. Ezzel is nyerhetsz némi időt, ha esetleg majd komolyra fordulna az ügy. Amit most kaptál az egy tipikus ijesztgető levél, hátha beszopod. Elég hatásos is volt a mellékelt ábra szerint...A felszólító levél formai követelményein túl ott lóg ki a lóláb, hogy 4 hónap múlva visszaadják az ügyet a BKV-nek... Ugyan miért? Ha ügyvédi iroda, akkor az utólagos fizetési határdidő letelte után ügyfelük nevében és javára megkezdik a behajtást a bíróságon. A megbízásuk azonban valószínűleg nem erre terjedt ki, hanem a nemfizető ügyfél vagyoni körülményeinek feltérképezésére. Ez már kipipálva. És belekerültél a behajtható követelések kalapjába, jobb lett volna, ha inkább a behajthatatlanba kerültél volna... mondjuk ha azt mondod a telefon másik végén szorgosan jegyzetelőnek, hogy pl. már egy éve rendszeres szociális segélyen vagy... Na akkor már a postabélyeget se pazarolnák rád tovább...

Félreértés ne essék, nem pártolom a szerződésszegést, de nem nagyon bírom, ha a jogos követelés összege felett, engedményezés nélkül harmadik személyek több tízezer forintot próbálnak meg érvényesíteni a behajtás adminisztrációs költsége címén a jogban kevésbé járatos állampolgárokkal szemben, miközben a befektetett munkájuk egy sima postai levél feladása...

Dawson # 2006.09.22. 04:41

Man2:minden meg fogok nézni,rendben,sok értékes infót kaptam itt mire kell nagyon figyelni!Semmlyen kamatszámítás,semmi ilyen nem áll a papíron,egyszer csak jöt egy levél Dr xy-tól(simán be volt dobva a postaládába,semmi térti vagy ilyesmi) és az egy oldalas levélben mindössze annyi állt hogy a Bkv Rt megbízásából 219.000 ft tartozásom van feléjük,és egy szám:büntetések száma 23.
ennyi állt a papíron,eltelt rövidi idő és kaptam egym ási kpaapr hogy ha nem fizetem be biróságon fogják rajtam behajtani. én erre a magnyilvánulásra hivtam fel először az ügyvédi irodát hogy mégis mi ez,semmi részletezés,mi ez a 219.000 forint,csupán ennyi állt a levélen,és ekkor kértem hogy küldjék el postán ezekeza jegyzőkönyveket,amiket másfél hét múlva meg is kaptam egy üres csekkel hozzátoldva és néhány sor,kérném a befizetett csekket elfaxolni,részmere eljuttatni.
részletezést ma napig nem kaptam hogy ebből mennyi a tényleges tartozás és mi a kamat belőle.
ezen a héten beszéltem ismét az ügyvédi irodával és mondtam hogy jelenleg fizetés képelen vagyok,semennyit se tudok jelenleg befizetni(a hölgy nagyon megértő volt akivel beszéltem)mondtam neki hogy minimálbérem van(55 e forint ami TÉNYLEGESEN ANNYI ÉS NEM AZÉRT VAGYOK ENNYIVEL BEJELENTVE HOGY MEGUSSZAM AZ ADÓZÁST SAJNOS ÉN VALÓBAN ENNYIT IS KAPOK KÉZHEZ!!!!!!)és ezenkivül iskolába is járok(esti hétvégi iskola)tandij,hasonló,tankönyvek,szóval nem tudok fizetni,erre a nő azt mondta hogy az a bja hogy náluk csupán 4 hónapig van wegy ügy ami az énesetemben szeptember végén jár le,és utána vissza kell adniuk a bkvnek az ügyet s ezután ők fogják biróságra vinni az ügyet.
ezért abban maradtam a hölggyel hogy hónap elején amennyit csak tudok 10-15 ezer forintot befizetek az üres csekken hogy megelgyen a fizetési szándék.
Jelenleg itt tart az ügy.

Többi fórumba is már irtam a névváltozásnak ehhez semmi köze,ez már akkor napirenden volt mikor még ez a papir meg se szüóletett ellenem és nincs semmilyen vagyontárgyam,autóm,alkásom(23 évesen mégis hogy lenne???)szóval amiből tudnak vonni az csupán a minimáélbéres fizetésem.

azt már szerencsére hallottam hogy ezért börtönbe nem csukhatnak mert nem büntetőjogi hanem polgári per indul ellenem de sokminden nekem se tiszta de előszedem azt a néhány papírt és tüzetesen átolvasom.

a bliccelésről annyit hogy amikor tudom kerülöm őket,amúgy meg egészen eddig a hópig egész évben rendesen fizettem a bérletemet,de ha meg akarna állítani akkor se állok meg.nem szokásom ok nélkül fellökni senkit de ha nagyon szemét kénytelen vagyok.aztán fusson utánam,törvényesen nem foghat le hogy maradjak ott nekem pedig azt hiszme jogom van továbbmenni.metróval nemigen utazom,igy még az a lehetőségem is fennáll ha jól tudom hogy ha jön ellenőr azt is mondhatom hogyx leszállok.

köszönöm a segitséget,ma felhivom megint az irodát és bővebb infót kérek erről az összegről.

ha biroságra kerül a sor, biztos nem fogok megjelenni,nem azért mert nem érdekel az ügy hanem mert gondjaim vannak az idegenekkel és nem érdekel ebben az esetben semmmilyen jogszabály,semmilyen törvény,úgy érzem jogom van ahhoz hogy saját lelki épségem megvédjem.ha "rosszul" érzem magam felőlem a világ is összeomolhat,akkor se találkozok idegenekkel.

Dawson # 2006.09.22. 04:15

köszönöm Ambrus

man2 # 2006.09.21. 23:13

Kedves Dawson! Szeretnék én is segíteni, de jó lenne, ha egy kicsit több részletet írnál. Arra gondolok, hogy pontosan mikor volt az első személyszállítási szerződésszegésed. Mert akárhogy számolgatom valami baj lehet a kamatszámítással, avagy rengetegszer lebuktál már a blicceléssel. Pontosan le kellene írnod, hogy mi áll a fizetési felszólításban részletezve a költség, a kamat és a tőke(pótdíj) összegét. Az elévült követelést is lehet kérni persze, csak bírósági úton nem lehet érvényesíteni. Ez gyakori "trükk", ha tudják, hogy nem jogász a tisztelt ügyfél. Hátha fizet mint a köles, mert akkor nagyobb lesz a jutalék is. Sajna az, hogy nevet változtatsz nem fog megmenteni a követelés végrehajtásától, mert könnyedén megtalálnak, ha a követelést bírósági úton kívánják behajtani. Sajna ekkora összeget már érdemes és hozzá jön még a bírósági eljárás és a végrehajtás költsége is... A végére lesz az 350 ezer is. A Te esetedben elsősorban a fizetésedből fogják részletekben levonni. Kibújni úgy tudsz alóla, hogy otthagyod a melódat, vagy felmondod a munkaszerződésedet és pl. vállalakozóként számlát adsz ezután. Ha van ingóságod az lesz a következő lépés....
Sajna nem igaz az, hogy az ellenőr nem tarthat vissza a helyszínen, ilyen ügyben eddig még mindig csak a bliccelő húzta a rövidebbet egy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak büntetőeljárással a nyakában.
A rendőr megérkezéséig közvetlen fizikai kényszer alkalmazása nélkül visszatarthat, ha nem igazolod magad. Ha Te lököd el, akkor már Neked annyi lehet (ha azt más is látja). A rendőr azonban közvetlenül a helyszínen nem adhatja meg az ellenőrnek az adataidat, csak a rendőrkapitányságtól kérheti ki azt a személyszállítási szolgáltató cég. Ebben az esetben lesz csak legális később a követelése, tehát jobb hagyni a helyszínen hogy a rendőr megadja a neved-címedet (na persze, ha beszólsz a rendőrnek, akkor esetleg még elő is állít a jardra), ezzel ugyanis a cég nem tudja bizonyítani, hogy jogosultan jutott a természetes személyazonosító adataidhoz és jogosultan kezeli azt, vagy pl. jogosultan adta azt ki harmadik személy részére a követelés behajtása végett. Az ügyvéd eljárása egyébként teljesen jogszerűnek tűnik, az elévülés utolsó napján feladott felszólító levél megszakítja az elévülést. Legközelebb nézd meg, hogy milyen tértivevényes levelet veszel át, ha csak simán vagy ajánlott levélként postaládában kézbesítve jött a levél, akkor dobd ki és semmi dolgod vele... Más esetben, ha nem veszed át, akkor lesz eredményes a felszólítás, ha legalább kétszer megküldte a bejelentett lakcímedre az ügyvéd a tértivevényes levelet és az kétszer "nem kereste" jelzéssel ment vissza.

Dawson # 2006.09.17. 14:06

hogy a mi óta????na ezt végképp nem értem:)
jesszus!micsoda ügy.Szőke a vérpadon....:-DD

Dawson # 2006.09.17. 14:05

Ne haragudj(bocs hogy tegezlek,irásaid alapján nem lehetsz 30-nál több)de megadnál közvetlem mail cimet?mert ha lehetne irnék ha baj van...
jó hogy rátaláltam erre az oldalra,próbáltam netről lehozni a magyar törvényeket,de nehéz megérteni őket,és jó hogy ha ilyen esetekben "magyarul" magyaráz valaki.Most kicsit hallgatni fogok,nálam vannak a jegyzőkönyv másolatok,addig gondolkozom mi legyen,elvégre úgy tudják nem ott lakom ahova be vagyok jelentve.amúgy meg szerencséjük volt mert úgy alakult az életem hogy külföldre mentem volna 3hónapra,ezért is kell a névváltozás,szerencséjük volt.De lehet hogy nem is kellett volna felhivnom őket.azért tartok attól hogy elhurcolnak valahonnét,vagy bántani fognak,nem tudom,de azonnal visszautasítottam azt a kérdést hogy fáradjak be az irodába személyesen megtekinteni a jegyzőkönyvet.dehogy mentem....

Dawson # 2006.09.17. 13:48

dehát nincs a tulajdonoban semmi.csupán a fizetésem,durva 55000 ft.ezzel sokra mennek.hát ha 10 évig akarják vonogatni,ám legyen:)
sajnos nyakig benne vagyok,érzem de még örülhetek ennek a 219.000 forintnak,épp most olvastam hogy valakinek 400.000 a tartozása a bkv felé,nála is ugyanez a helyzet mint nálam.a lényeg hogy nem csuknak le ezért.mondjuk durva lenne hogy emiatt szabadságvesztésre itélnének.tuti mennék Strassburgba!:)

Dawson # 2006.09.17. 13:33

tudsom a névváltozással járó dolgokat,természetesen midezt vállalom,ezzel nincs baj,csak evvel az üggyel kapcsolatban vagyok tanácstalan.

Dawson # 2006.09.17. 13:32

nem tudtam.hisz rengeteg ember megadta a cimét,nevét,aztán az ombudsman tette közzé hogy egyáltalán nem kötelesek az emberek kiadni sem nevüket,sem cimüket.ezt én is csak akkor tudtam meg mikor ezt közhirré tették,de akkor már megvoltak ezek a birságok.azóta természetesen semmit nem adok ki a kezemből.Nem tudom visszamenőleg lehetne e ezzel védekezni?hogy jogtalanul kérték el,bár ez lehet hogy nem menti meg a helyzetet.Tudom hogya a névváltozást a BM intézi,ezzel nincs is baj,csak nem tudom hogy az ügyben mi jöhet még.anynira nem izgatom magam emiatt,de azért rosdsz hogy egy ügyvéd üldöz:(
ráadásul tényleg minimálbér a keresetem,mégis miből fizessem mindezt ki?
szerinted mi a legokosabb amit tehetek?

Dawson # 2006.09.17. 13:28

köszönöm.ez azért megnyugtató.a névváltozással mi a helyzet?minden iratomon megváltozik a nevem.ez mit von maga után?

Dawson # 2006.09.17. 13:14

ha jól értem akkor ha nem ismerem el akkor nem történhet baj?De sajnos elismernem el kéne mert aláírtam a csekkeket ha meg nem veszek részt a tárgyaláson abból még nagyobb baj származhat.
Evvel párhuzamban névváltoztatás is folyamatban van,(ettől függetlenül,már majdnem egy hónapja)tehát nevem meg fog változni.Ez hogyan érinti mindezt?elvégre ez a papír jelenlegi nevemre jött,
ha minden dokumentumon megváltozik a nevem mit tehetnek?
Sajnos nem vagyok jártas ezekben az ügyekben,és szeretném tudni mit tehetek hogy békén hagyjanak.
köszönöm a váalszt,nem lesz több kérdésem.

Dawson # 2006.09.17. 13:05

S most ha nem fizetem be,börtönbe kell mennem???

Dawson # 2006.09.17. 12:59

ne haragudj de nem értem.akkor ezek szerint nem kelett volna őket felkeresnem?vagy nem értem komolyan:(((

Dawson # 2006.09.17. 12:57

de akkor ez most mit jelent???

Dawson # 2006.09.17. 12:24

JOGOS ELJÁRÁS VOLT?

Sziasztok!SEGITSÉG kellene....

Nemrég egy ügyvédtől kaptam egy felszólitó levelet 200.000 ft pénzbírság befizetéséről,a BKV felé,miszerint az egyoldalas levélke szerint 23 jegyzőkönyv készült ellenem...
felhivtam az ügyvédi irodát,s kértem küldjék el ezeket a jegyzőkönyveket,kiváncsi vagyok mégis mi ez.2001 től voltak ezek,egészen 2004 ig bezárólag,a csekkeket én irtam alá valóban,tényleg elkaptak.DE azzal viszont nem értek egyet hogy például 2001 óta egy felszólitó levelet,semmit nem küldtek soha,csupán már ez az ügyvédi paapr jött.Természetesen nem fogom kifizetni,egyrészt nincs miből,a fizetésem minimálbér,másrészt jogtalannak tartom hogy megvárják a többszázezres tartozást majd gondolnak egyet és máris ügyvédet küldenek a nyakamra....
S azt is hallottam hogy az 5 évvel ezelőtti dolgokatn me vagyok köteles elfogadni ugyanis ezek már elévültnek számítanak.
kérdésem az lenne hogy jszerintetek jogos volt e ez az egész,igy ahogy történt és igazak e ezek a jogok.
Kérném aki tud erről valamit kérem értesítsen.
köszönöm