Bank adás - vételi szerződés módosítást kér


drbjozsef # 2018.10.19. 12:07

Azért lásd be, nem olyan elrugaszkodott a leoltása annak, aki 30 hozzászólás után képes egy közel sem mellékes tényt közölni. Nem is értem az egész polémia lényegét, ha volt elidegenítési tilalom. Hát persze hogy a földhivatal elutasítja a bejegyzést, ez evidens. Az pedig, hogy a bank miért nem járult se ehhez, se az adóstárs kiengedéséhez, csak és kizárólag az ő dolga. Kért új szerződést, kért módosítást, Te nem tetted meg, ő miért tette volna?

Kinglány # 2018.10.19. 11:55

Köszönöm!

Vadsuhanc # 2018.10.19. 11:54

Kedves Kinglány!

.."Mindenki leolt általában..."

Nem olt le senki. előadtál egy problémát, amely vonatkozásában a lényeges körülményt elfelejtetted megemlíteni amiben majdnem biztos voltam. Az elidegenítési tilalmat.

Az adás-vételi szerződés megkötése csak a bank hozzájárulásával lett volna lehetséges.

Szerintem a bank még jó fej, ha felajánlotta azt, hogy a kölcsönszerződést módosítja vele és így kiengedi az adóstársat a kölcsönszerződésből.

Itt nem Te diktálod a feltételeket a szerződés kapcsán.

Megismétlem: az ingatlan adás-vétele még ha érvényes lenne is az adóstárs kivezetését a kölcsönből nem befolyásolja.

Válts ügyvédet.

I

Grave7 # 2018.10.19. 11:39

@Kinglány: Az első, témaindító hozzászólásodban feltett kérdésekre válaszolok, sorrendben:

  • De, nekik tök mindegynek kéne lennie, szerintem.
  • Szerintem jól gondolod.
  • Szerintem nem kell menned.
  • Sajnos ez lehetséges, ahogy most is csinálják.

Én úgy látom, igazából megerősítést kérsz, lelki támogatásra van szükséges, hogy a bankkal való folyamatos harcot folytatni tudd.

A problémára a választ már gerbera317 legelső hozzászólásában megadta, úgy tűnik, hogy a bank szimplán nem akarja engedni, hogy az adóstárs kikerüljön a kötelemből.

Egyébként, ahogy Dr.Attika írta, ha van ügyvéded, annak kéne tudnia ezt elintézni, megvizsgálni, hogy milyen lehetőségek vannak - pl. panasz, MNB (ex-PSZÁF) bejelentés segítene-e a megoldás elérésében, vagy hátráltatná azt.

gerbera317 # 2018.10.19. 11:32

Van elidegenítési és terhelési tilalom
Itt a lényeg: az ingatlant nem lehet elidegeníteni, csak a tilalmi jog jogosultjának hozzájárulásával. A földhivatal azt vizsgálta, van-e ilyen. És mivel nincs, - nagyon helyesen - elutasította a vevő tulajdonjogának bejegyzését.

Kinglány # 2018.10.19. 11:04

Szeretek itt kérdezni. Mindenki leolt általában. De sebaj. Akad olyan is aki érti miért kérdeznek itt azok, akik nem értenek a joghoz. Azoknak köszönöm!

A földhivatal azért utasított el 2014-ben, mert az Erste nem adta meg ehhez a hozzájárulást. Azért nem, mert az adóstárs tulajdonjogát vettem meg, és Őt meg bent akarták (akarják) tartani.
Van elidegenítési és terhelési tilalom bejegyezve az ERSTE javára.

Dr.Attika # 2018.10.19. 09:38

Van ügyvéd az eljárásban. Azt kérdezze. Ő ismer minden jogi tényt és okiratot.
Adóstárs jó ember. Ez sem jogi kategória. Lenin is jó ember volt. Egy parkban elmélkedett az emberiség jobb életéről. Focizó gyerekek megzavarták és a labdájukat neki rúgták. Mivel Lenin bácsi jó ember volt így csak visszaadta a labdát, pedig anyon is lövethette volna őket.

Vadsuhanc # 2018.10.19. 08:38

Azt nem írta még le a kérdező, hogy az adás-vételi szerződést miért nem fogadták el a " földhivatalban ". Vagy azóta -2014. év - ott be sem nyújtották?

Azt sem írja, hogy az ingatlanra van-e elidegenítési és terhelési tilalom bejegyezve. Ha volt akkor a bank előzetes engedélye kellett volna az adás-vételhez. Ha nem akkor semmi köze a banknak az eladáshoz, ha az adás-vételi szerződésben az ingatlan jelzáloggal terhelten került eladásra.

Az adóstárs kivezetése meg szerintem nem ezzel függ össze.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.19. 07:56

Valójában nem ez a kérdés.

Kinglány # 2018.10.19. 06:51

A kérdés még mindig csak annyi, hogy banki, vagy földhivatali hatáskör annak megítélése, hogy az adás-vételi szerződés megfelel-e vagy sem.

Kinglány # 2018.10.18. 13:53

Ebbe ne menjünk bele. Az adóstárssal ma is jó kapcsolatban vagyok. Nem működött az együttélés, de jó ember és amit beletett addig a házba, azt kifizettem neki. Korrekt vagy nem így volt jó. És nem ez a baj jelenleg. Adóstárs sehogyan nem él vissza a helyzettel, annál jobb ember, neki ugyanúgy érdeke a kimenekülés, mert Ő így nem vehet fel Magyarországon hitelt. Nagyjából ezért kezdett új életet Angliában. A banknak ezért Ő semmilyen fedezetet nem nyújt. Az ügyvéd nagyon is jó adásvételit írt. Semmi baj vele. Van egy normál, de mivel nem sikerült a földhivatal, így egy ingatlannyilvántartáson kívüli is született. Benne Adóstárs lemond mindenről és együttműködik mindenben. Adott helyzetből jobbat nem lehetett kihozni.

gerbera317 # 2018.10.18. 13:47

ahogy eddig is egyedül fizettem
Tehát pénzt adtál azért, aminek egyébként is te fizetted meg az árát? Jó is az.

gerbera317 # 2018.10.18. 13:44

Igen, erre én is gondoltam, hiszen az ingatlan így is, úgy is megmarad fedezetként. Itt arról van szó, hogy nem akarja hagyni elsétálni a pénzzel.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.18. 13:33

a tulajdonjogod bejegyzéséhez sem fog hozzájárulni.
Pedig attól neki (a banknak) semmi baja nem lenne.

Dr.Attika # 2018.10.18. 13:29

Nagyon el lett rontva ez az adásvétel az adóstárs. Röhög a markába. Pénzt kapott, de a helyzete nem lett terhesebb. Nem hiszem, hogy ezt ügyvéd készítette és ellenjegyezte.

Kinglány # 2018.10.18. 13:26

A vicces az, hogy az adóstárs letelepedett külföldön, soha vissza nem fog jönni, magyar jövedelme, ingó, ingatlan tulajdona nincs és az egyedüli jelenlegi jövedelmem 3-szor nagyobb mint a kettőnké lenne. Nem jelent terhet egyedül fizetni, ahogy eddig is egyedül fizettem, hiszen ez már 5 éve így megy.
Egyszer már el is utasítottak 5 éve amikor a külön válás történt, de azt kb 3 nap alatt el is döntötték. Most 90 napot ígértek maximumnak és 150nél tartunk

gerbera317 # 2018.10.18. 13:20

A banknak az a legnagyobb baja, hogy te megvetted a tulajdonostársad részét, kifizetted, és hagytad lelépni a pénzzel. Így őt a bank soha nem fogja elengedni, és a tulajdonjogod bejegyzéséhez sem fog hozzájárulni.

Kinglány # 2018.10.18. 13:09

Tisztelt Tagok!

Adóstárs kivezetési kérelmemre eljárás folyik 140 napja. Ez idő alatt rengeteg hiánypótlás és adatbekérés történt a bank részéről (véleményem szerint időhúzás miatt mert semmi értelmük nem volt a kért adatoknak).
Az eljárás elején benyújtottam a 2014-ben adóstárssal kötött adásvételimet mely az akkori szabályoknak, törvényeknek is megfelelt, az adóstársamat (akkori élettársamat) kifizettem ügyvéd előtt, mindent ahogy törvény szerint kell. Azonban az ingatlannyilvántartásban benne maradt tulajdonosként a mai napig, mivel a bank nem járult hozzá hogy ez módosuljon, mivel Ő az adóstárs. Kérték, hogy írjunk új adás-vételit, mert az nem érvényes (???,) mondtam nem írunk érvényes. Ügyvéd is ráerősített. Akkor módosítsuk. Mondtam nem, mert nem az volt a baj korábban sem a földhivatalnál, hogy az adásvételi nem volt jó, hanem maga a bank. Elfogadta a bank végül. Tegnap ismét erre kértek, MONDVÁN A FÖLDHIVATAL NEM FOGJA ELFOGADNI ÚGYSEM. Kérdésem. NEM TÖK MINDEGY NEKIK HOGY A FÖLDHIVATAL MAJD MIT KÉR TŐLEM AKKOR, HA EGYÁLTALÁN LESZ ÉRTELME BEADNI AZ INGATLANNYILVÁNTARTÁSHOZ A MÓDOSÍTÁSI KÉRELMET, MERT A BANK HELYT ADOTT AZ ADÓSTÁRS KIVEZETÉSÉNEK??? Rosszul gondolom, hogy nem a bank hatásköre megítélni, hogy a földhivatal mit fog elfogadni és hogyan? A bank adja meg az engedélyt, Én megyek a Földhivatalhoz és Ők majd hiánypótlásba megkérik tőlem amit akarnak és intézem. A bank már egyszer úgyis elfogadta azt az adásvételit nagy huza-vona után. Menjek ügyvédhez megint módosíttatni? Aztán meg beint megint a bank, ahogy 2014-ben?