végrehajtás felfüggesztés


tundediana0111 # 2014.12.09. 10:37

Nekem is van egy élg komoly problémám. A fizetésembol von a nav 33%ot a diakhitel felé. oké ez igy elfogadom tudok a tratozásrol...émde a nav a bankszámlámat is inkasszozta és kozolte hogy onnan is levohatja a 33%ot vagy a teljes fizetésemet elveheti. Na ilyenkor mit tehetek? irtam a diakhitel felé. irtam a bank felé akik kuldték a levelet..teszem hozzá személyesen is bent voltam a nakban és sajnos nem tudok segiteni irjon pestre a kozponti bankunknak. a nav meg kozolte hogy irja levelet hogy a megélhetésem fugg tole..hátha leveszik az inkasszot, de ha meg is torténik lehet hogy 1hét mulva ujra inkasszozva lesz.

ius latratus # 2014.11.25. 12:00

"Nem találtam a kérdésemhez hozzáillő fórumot, ezért megpróbálkozom itt,"

Nem-é? Nem sokat keresgélhettél.

"Akik most fenyegetőznek, hogy hiába nincs semmi a nevemen, ők kijönnek a bejelentett lakcímre, és visznek mindent ami mozdítható, hacsak a tulajdonos nem tudja áfás számlával bizonyítani, hogy az övé."

Ez nem fog megtörténni.

"mondtam nekik, hogy egyrészt tartósan táppénzen vagyok, én nem tudom vállalni, és különben is nem az én hitelem, bár sajnos az én nevemen van."

De, ez a te hiteled. A tartós táppénz meg éppen senkit nem érdekel. Amúgy, az mi?

"Van e rá mód, hogy akár ügyvéd, akár közjegyző előtt/velük, íratni anyámékkal egy tartozás elismerő nyilatkozatot. A Credit felé, illetve van egy jelzálog hitel, a bank felé, ez a nyilatkozat hiteles? "

Teve legyek, ha ezt értem. Anyád annyi nyilatkozatot ír, amennyit akar, a jelzálogos mondatrész után meg elvesztettem a fonalat. Mi van?

Talissa # 2014.11.25. 08:49

Tiszteletem!

Nem találtam a kérdésemhez hozzáillő fórumot, ezért megpróbálkozom itt, hátha tud segíteni valaki. Két problémám is lenne. Az egyik, hogy édesanyáméknak vettem fel a providentől hitelt, amit nem tudtak fizetni. Ezt a provident átadta a credit expressznek. Akik most fenyegetőznek, hogy hiába nincs semmi a nevemen, ők kijönnek a bejelentett lakcímre, és visznek mindent ami mozdítható, hacsak a tulajdonos nem tudja áfás számlával bizonyítani, hogy az övé... Számomra ez egy kicsit furcsa, szerintem ezt nem igazán tehetik meg, vagy mégis?
Illetve, mondtam nekik, hogy egyrészt tartósan táppénzen vagyok, én nem tudom vállalni, és különben is nem az én hitelem, bár sajnos az én nevemen van. És akkor ehhez kapcsolódna a másik kérdésem. Van e rá mód, hogy akár ügyvéd, akár közjegyző előtt/velük, íratni anyámékkal egy tartozás elismerő nyilatkozatot. A Credit felé, illetve van egy jelzálog hitel, a bank felé, ez a nyilatkozat hiteles? Elfogadják nem fizetés esetén, hogy a tartozás nem az enyém?

Válaszukat/válaszotokat előre is köszönöm!

gerbera317 # 2014.11.18. 11:02

Nem függesztheti fel, hacsak nem a 38-as törvény szerinti letiltás felfüggesztéséről van szó. Akkor viszont már augusztusban is kérhetted volna a letiltás felfüggesztését. Egyébként igen, ezt benyelted. Pénz vissza nem jár, meg egyébként is, amit most nem fizetsz meg, később úgyis meg kell fizetned, kamatostul. Úgyhogy most még talán jobban is jártál.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.18. 10:07

A végrehajtó nem is függesztheti fel a végrehajtást.

Betty9 # 2014.11.18. 09:21

Tisztelt fórumozók!

Végrehajtás felfüggesztést kértem a végrehajtótól ,amit válaszlevélben el is fogadott ,ez a levél október 17-én érkezett,ekkor küldte el a munkáltatónak is,mivel a MÁK bérszámfejt és több kézen megy át egy hivatalos levél,a végrehajtó felé elküldték a letiltásomat,a végrehajtónál jeleztem ezt amire csak ennyi volt a válasza hogy benyeltem ez van....ilyenkor ez a pénz nem jár vissza? vagy ezt így tényleg úgymond benyeltem?