Nav - Végrehajtási eljárás


Dóri73 # 2015.12.12. 12:23

Sziasztok!
Nav szja tartozás miatt vh. eljárás indul, most kaptam határozatot.
Van egy 500 e. ft-os törzstőkéjű egyszemélyes kft-m, melyet év végével szeretnék befejezni, január 1.-től elindítani a végelszámolást, mert már nincs szükség a cégre és nem szeretnék jövőre törzstőkét emelni. A cég senkinek nem tartozik, de van a vevőszállítóban némi behajthatatlan követelése. A pénztár nullán, miután a működési költségeket az általam nyújtott tagi hitelből fedezi, ezért is akarom megszüntetni, meg azért mert kiürült a pénztár a minimálbérem és annak járulékai fizetésével év végére.

Kérdés, hogy mivel én vagyok a tulaj, a céget így is viszi-e a nav az szja tartozás fejében, hogy nincs cégvagyon, és ha végelszámolást indítok, az átmegy-e felszámolásba emiatt?
Érdemes-e végelszámolást indítanom, vagy várjam meg, hogy a nav felszámolja?

Nyúlanyó # 2015.07.25. 03:54

A főnök úgy vette el,ahogy egy főnök elszokta venni,ha nem tiszta lappal játszik.Az ismerősöm meg túl fiatal volt ahhoz,hogy meg merje tagadni a pénz átadását.De úgy látom,hogy ebben az ügyben érdemben senki nem tud okosat mondani.A lényeg az,hogy a jövedelem után az ismerősömnek ki kell fizetnie az adót,mert a főnöknek csak a pénz kellett,az adó nem.

Rexor # 2015.07.23. 08:54

Itt már csak az a kérdés, hogy a főnök hogy "vette el" a jövedelmet, amit az ismerősöd kapott? Vagy önként és dalolva átutalta a főnöknek a zsetont?

Sherlock # 2015.07.22. 17:02

Értettük.

Nyúlanyó # 2015.07.22. 16:45

Tisztelt hozzászólók!

A fekete üzletet nem az ismerősöm követte el hanem az,aki az összeget elvette tőle.Ez egy adózott jövedelem,és az a baj,hogy nem az fizeti az adót aki a jövedelmet felvette,hanem annak kell fizetni aki nem használta a jövedelmet.Minden jövedelem után kell hogy adózzon mindenki.Tehát úgy lenne fair,ha a pénzt felvevő adózna a jövedelem után.

Bea1 # 2015.07.22. 09:14

arról nem beszélve, hogyha felmondják a szerződést, visszafizetési kötelezettsége keletkezik... NEKI!!!

Sherlock # 2015.07.22. 08:48

Szép dolog a vélemény, de itt nem fogja tudni bizonyítani és lehet hogy még így jár jobban.

Nyúlanyó # 2015.07.22. 07:59

Tisztelettel kérem aki érdemben tud segíteni,az válaszoljon.Az egyik ismerősöm néhány évvel ezelőtt,egy biztosítónál kapott állást.Fiatal és tapasztalatlan révén, kevés biztosítást tudott megkötni.A főnöke,akkor még azt hittük jó szándékkal,besegített neki úgy,hogy a nevében több biztosítást is kötött.Természetesen a díjazást az ismerősöm kapta meg,akitől a főnöke az általa kötött,de az ismerősöm nevében kötött biztosításért járó díjazást elvette,mondván,hogy azért ő dolgozott meg. A biztosítás megkötése után járó összeg után,pedig az adót az ismerősömnek számolták el,pedig abból az összegből semmi haszna nem volt.Véleményem szerint a főnöknek kell adózni a jövedelem után,mivel elvette az alkalmazottól.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.07. 14:48

Nem olvastad, mit válaszoltak neked, amikor először feltetted ezt a kérdést?

Szeszély # 2015.07.07. 12:36

Elnézést, illetve egy dolog nem hagy még nyugodni.

Szüleim másik településen néztek családi házat (emiatt a költözés), viszont a házukból kapott pénz nem fedezi az újat, ezért hitelt vettek föl. Mivel apum (ő az adós) ugyan jól keres, de leigazolva kevés a fizuja, így anyum mellett (aki rokkantnyugdíjas) a tesóm lett adóstársként bevonva (akkor még nem tudtuk, hogy mit csinált), és egyéni vállalkozóként a tavalyi évét vették figyelembe. Viszont az új ingatlanban sincs tulajdonjoga (az más kérdés, hogy most már nem is hagynák, hogy velük/velünk lakjon). Mégis attól tartunk, hogy a NAV meghiúsíthatja az adás-vételt,illetve ráteheti a kezét a nagy pénzmozgások miatt (melyek ugye adás-vételből erednek) a pénzükre (amit természetesen tovább utalnának a megvásárolni kívánt ház jelenlegi tulajdonosai felé).

Szeszély # 2015.07.07. 12:05

Üdvözlöm!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a 32 éves testvéremnek van egy egyéni vállalkozása, mint kárpitos. Vállalkozása székhelye a szüleim házába van bejelentve, de a munkavégzés egy bérelt műhelyben folyt, ami szintén be lett jelentve. A testvérem lakcíme is szüleimhez van bejelentve, viszont a házban nincs tulajdonjoga, csak egy szobája van, bútorokkal, tv-vel. Nincs semmilyen közös tulajdona szüleimmel, még bankszámla sem.

Nemrég derült ki, hogy többen rendőrségi feljelentést tettek ellene, mert előlegeket vett föl, de nem készítette el a bútort. Mobilszolgáltatója felől is szerződésbontásra került sor, mivel tartozását nem fizette meg. Illetve 1 fő alkalmazottja van, aki után múlt hónapra a járulék nem lett befizetve, illetve még július hónapra esedékes lenne a KATA fizetése, illetve alkalmazottja után szintén a járulékbefizetés. Könyvelője elmondása szerint júli végétől vállalkozása szüneteltetését kérte, de tesómmal nem tudunk beszélni, eltűnt. Nem tudjuk hol tartózkodik.

Kérdésem az lenne, hogyha a szüleim házába végrehajtó jön, akkor ugye kizárólag a tesóm ingó dolgait foglalhatják-e le? Ha szüleimnek nem volt köze a vállalkozásához, bármilyen formában is felelősségre vonhatóak-e? Az ő bankszámlájukról behajtható-e a tartozás? (Véleményünk szerint nem, de inkább megkérdezném)

Mert jelenleg a családdommal mi is szüleimnél élünk, költözés előtt állunk, és tehetetlenül állunk az egész előtt.
Szüleim nem akarnak most már a tesóm után felelősséget vállalni, úgy gondolják feleljen ő azért, amit tett, hisz okozott a családjának is elég kárt (sajnos korábban is voltak vele problémák).

Köszönöm a segítséget!