Apeh - házeladás


Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.04. 13:16

Igen, nem.

seeely # 2015.08.04. 11:25

Kedves Válaszadók!

Ha a tavaly öröklött ingatlanomat eladom, akkor csak a felértékelt ár és az eladási ár közötti összegre kell személyi jövedelemadót fizetnem, ha a teljes vételárat másik ingatlanba fektetem?

Illetve a különbözetből el lehet számolni a lakáson lévő tartozást (amit szintén örököltem) és az ingatlanos díját? (ez csökkenti a személyi jövedelem adó alapját?)

Köszönöm!

C I N I # 2015.08.04. 09:59

Tisztelt Laci840!

Az ingatlan-nyilvántartásba való betekintést javaslom, ott azonnal látható, hogy kinek van zálogjoga az érintett ingatlanon.

Laci840 # 2015.08.01. 12:39

Van egy ingatlanunk amit az OTP faktoringnak fizetünk. Ezt az ingatlant el szeretnénk adni,van is rá vevő. Viszont amikor mi anno a hitelt felvettük az OTPnél akkor államilagtámogatott hitelt kaptunk ami miután átkerült a faktoringhoz az állam kifizette a 2,2milliót az OTPNek és töllünk 4,3milliót követelt amit elkezdett levonni a férjem fizetéséből. majdnem 1 milliót kifizettünk. Tavaly decemberbe kaptunk egy levelet hogy ne utaljunk,majd értesitenek a továbbiakról. Felhivtam őket,mondták mindnekinél leállították az ez irányú vonást és örüljek neki. kb. ennyi. Azóta semmi levél,semmi. Viszont most hogy elszeretnénk adni nem tudjuk,hogy az apeh a házra "terhelte" rá vagy csak a férjemre. Mármint hogy a végrehajtó cégen kivül az apeh is a házra terhelhette vagy csak szeméylszerint ránk és így az ingatlant el tudjuk adni? Ha az apeh a házra terhelte akkor van esély arra hogy megegyezzünk velük valahogyan?