Kinek és meddig titok a banktitok?


limma # 2015.10.30. 12:42

Ha nincs pénz a számlán, az örökös nem örökölt semmit. Kap egy nullás igazolást legfeljebb. Vagy azt se.

favonat # 2015.10.30. 09:06

Még valami: az internetbankról már nem tudom lekérdezni az adatokat, tekintettel arra, hogy ugye júniusban megszüntettük a számlát.

favonat # 2015.10.30. 09:05

T. Rexor és Business Lowe!

A bankszámlán már évek óta nincs pénz, nem érkezik oda fizetés, júniusban meg is szüntettük. Ezen tehát örökség nincsen senki javára. Sajnos, amikor élettársam ezt a számlát nyitotta, bizonyára naiv voltam, mert nem gondoltam arra, hogy váratlanul meghal. A gondom az, hogy hagyatéki eljárásban van szükségem a számlakivonatokra, mivel én onnan utaltam át élettársam hiteltartozását egy másik banknak. Ezt - is - szeretném hagyatéki hitelezőként érvényesíteni. Társam csak úgy kapott hitelt, ha a banknál vezetett számlára jövedelem érkezik. Ő a saját jövedelmét nem utaltathatta ide, mert szerződése volt egy, a lakáshitelét folyósító bankkal, ezért neki oda kellett utaltatnia a fizetését. Tehát az én jövedelmem volt a biztosíték arra, hogy vissza is lesz fizetve a hitel, amit kapott attól a banktól. Ez így is történt, én utaltam.

Ezek után kérdezem, hogy mi köze is van az ő gyerekeinek az én jövedelmemhez? - mert oda csak az érkezett. Ez nem banktitok??? Kifejezetten személyes adat, az én jövedelmem. - Szerintem.

Rexor # 2015.10.30. 07:57

Első körben (ha eddig nem tetted meg) szerintem nyiss magadnak egy másik bankszámlát, és kérd oda a fizetésed. Feltételezem ha csak te fizettél ide, akkor arról van információd, hogy kb. mennyi lehet az egyenleg. Ezt a társkártyáddal nem tudod felvenni, vagy már zárolták a számlát?

favonat # 2015.10.30. 07:02

Tisztelt Fórumozók!

2006-ban bankszámlát nyitottunk élettársam, amihez nekem is volt bankkártya használati jogom, illetve társkártyát kaptam, de mint a napokban kiderült, más egyéb jogosultságom nem volt a számlához. Élettársam augusztusban meghalt, öröklési vita merült fel, és szerettem volna kikérni a banktól 2013-ig a számlakivonatokat, ugyanis a bankhoz csak az én fizetésem érkezett, abból utaltam párom másik bankszámlájára hiteltörlesztést, rezsit, stb. Ő maga a bankszámlát nem használta soha, pénzt sem vett fel onnan.

A banktól azt a felvilágosítást kaptam, hogy ők bizony nem adnak ki semmiféle számlakivonatot, mivel nekem nem volt jogosultságom, majd a jogerős hagyatéki végzés után az örökösök kikérhetik.

De viszont ők milyen alapon? Nekik nem titok az én fizetésem??? - mivel csak az a forgalom volt a számlán, apukájuk oda egy fityinget be nem fizetett.

Mit lehet ilyenkor tenni? Mi közük az örökösöknek az én jövedelmemhez?

Köszönöm a válaszokat.