Eladó egy ötlet - de hogyan?


toldiur # 2009.08.15. 16:30

dr.Grád András!

Szerintem nem kellene minden találmányt a vízalatti mosodához hasonlítani. Főként amikor ember életeket menthetünk meg illetve amikor a villamosenergia ára a tizedére is csökkenhet akár. És nem kellene ilyen lekezelő modorban írni,idézem "Hagyd! Nem érdemes!" bele kellene gondolni abba hogy mennyi ilyen feltaláló volt a történelem során akit találmányai miatt bolondnak néztek és lekezelőek voltak vele.

_Wasp_ # 2009.08.15. 15:27

kedves toldiur,

nekem több találmányom van levédve, mint neked valaha is lesz :)

Ezért igazán nem szorulok rá az ötleteidre :))))

de sok sikert!


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.15. 15:25

Szia András,

a vicc az, hogy én - szemben a kérdezővel - már valóban kerestem némi pénzt a saját alkalmazotti találmányaimmal, fejlesztéseimmel (még a P%%%%s-nél dolgozva) bár azok nem világmegváltó dolgok voltak, mindenesetre ennek kapcsán próbáltam a jogi részébe is beleásni magam.

két okból írtam a topicba, ebből csak az egyik volt az, hogy ha tud az ember, akkor segít - mert miért ne lenne lehetséges, hogy valaki tényleg rászorul.

a másik okom az volt, hogy a kóklerségektől viszketni kezdek, és muszáj jelezni azoknak, akiket esetleg becsaphatnának vele. De ilyenkor persze az ember megadja a lehetőséget: "tessék, írd le, mi a lényege"

a kóklerek sose adnak meg részleteket... :)

"titkos"... "ellopják"... "megölnek az olajsejkek"

jobbnál jobb magyarázatok vannak.

mások átverésének művészete az aranycsinálás kora óta az áltudomány egy fontos ága :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

toldiur # 2009.08.15. 15:23

Wasp! Mi az hogy mi a fenét keresek itt? Zavar hogy nem osztom meg veled a lényeget? Ahogy elnézem éhes hiéna módjára próbálsz itt érvényesülni. És szét vet a düh hogy nem te tudhatod meg elsőként a forradalmasítható találmányom lényegét. Mindenkit naivnak és hülyének nézel,megpróbálod kicsikarni belőle a lényeget hogy te kaszálhass?? Nem szégyenled magad?? Lásd úri ember vagyok veled szemben,magadra hagylak kis időre hogy tudd ki vergődni magad nyugodtan. pá

Grád András # 2009.08.15. 15:10

Szia Wasp!

Hagyd! Nem érdemes! Valaha joghallgató koromban egy találmányfejlesztő cégnél voltam évekig nyaranta gyakornok. Akinek olyan találmányai vannak, amelyekkel meg lehet gátolni a bűnözést és megoldja a Föld energiaellátását, annak nem lehet akadály ezek hasznosítása. Az ilyen zseniális feltalálók később sajnos bele szoktak őrülni a világ értetlenségébe a saját zsenialitásuk iránt. Amúgy találkoztam már munkám során repülő, úszó és víz alatt is közlekedő mosodával kombinált sport komplexummal is, amivel Mo. nemzeti jövedelmének többszörösét lehetett volna évente megtermelni a megvalósulása esetén. Sajnos a költségvetés mai állapotát nézve, még nem tudott megvalósulni. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

_Wasp_ # 2009.08.15. 14:59

ha nem kell a segítség a szellemi alkotás oltalmának megszerzéséhez, hát nem kell. Nem lesznek emiatt álmatlan éjszakáim :))))

Biztos elég okos vagy hozzá magadtól is...

csak akkor nem értem, hogy akkor meg mi a fenét keresel még itt?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

toldiur # 2009.08.15. 14:34

monalisa1 Nem érdekel a Nóbel díj,csak az hogy el adjam azt ami kiszúrja az emberek szemét. Amivel hatalmasat léphetnénk a fejlődésben és nem csak országunkban hanem az egész világon. "Igen óriásit lehetne vele kaszálni". Csak ehez a megfelelő embert kell megtalálnom. Ha úgy állnék anyagilag már levédettem volna... Majd védesse le az akinek kell. De úgy látom itt magyarba nem sokra megyünk a találmányainkkal.
Fel teszem néhány nyugati oldalra is,talán nagyobb sikert könyvelhetünk el.

toldiur # 2009.08.15. 14:20

Wasp! Te annyira más irányt vettél fel hogy hozzá sem tudok szólni. Semilyen agresszivitásról nem írtam..És ha felőled ez a nagy segítség mint ahogy hozzá állsz.. ebből nem kérek köszi.

monalisa1 # 2009.08.15. 14:00

tuldiur

Irány a Találmányi Hivatal, oda kell beküldeni az egyiket-másikat - hivatalosan véleményezik majd. Továbbá kéretik csekken befizetni egy kalap pénzt a találmány hazai és külföldi levédéséhez.

Főleg a 2. pontban leírtak alapján lehetne világméretűen óriásit kasszálni ha az valóság lenne... (Plusz mint írtam: szakmai és erkölcsi elismerésként minimum a Nobel díj dukálna hozzá...)

_Wasp_ # 2009.08.15. 10:50

én nem a bűnözési hajlamot akarom ki irtani a potenciális bűnözőkből, hanem egy technikai eszköz segítségével a tudatukra hatni.
Ez eléggé náci módon hangzik :) olyan mint a kémiai kasztrálás, és az elektromos nyakörv. Nagy sikere lenne az emberjogi bíróságokon :D

ha nem írod le az ötleteid lényegét, akkor nem lesz érdeklődő. Ha találmánynak minősül, akkor úgyis elsőbbséged van, és tudunk segíteni a szabadalmaztatásban, az ipari mintaoltalomban - vagy ha nyilvánvaló marhaság - akkor abban, hogy ezt elmondjuk neked.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

toldiur # 2009.08.15. 00:23

Wasp! A bűnözéssel kapcsolatban elfelejtettem reagálni ezt nézd el nekem. A bűnözés nagy részt valóban kriminálszociológia. Csak hogy én nem a bűnözési hajlamot akarom ki irtani a potenciális bűnözőkből, hanem egy technikai eszköz segítségével a tudatukra hatni.

toldiur # 2009.08.14. 23:39

Három találmány megvalósításához ill,eladásához keresek segítséget.

1. A megkülönböztetett jelzést használó gépjárműveknek útkereszteződésben 100% os balesetmentes áthaladás biztosít.
2. Nem kell többé sem atomerőmű, sem vízi erőmű, sem szélmalom ahoz hogy villamos energiát termeljünk. (nem örökmozgó)
3. Rendőrségnek nyújthat nagy segítséget az a találmány mellyel teljesen vissza szorítható a bűnözés. (betörés,rablás,gy­ilkosság stb)

Ezeket a találmányokat sehol a világon nem alkalmazzák, mivel a legegyszerűbb dolgok a leghatásosabbak és mindig ezek kerülik el az emberek figyelmét.

Ezek kivitelezése minimális befektetést igényel ahoz képest hogy mennyi halálos baleset történik,illetve mennyi bűncselekmény, illetve menyire nagy összegeket fordítunk villamos energia elő állítására (megvásárlására).

Bárkinek felkeltettem érdeklődését,vagy tud segíteni ezek megvalósításá­ban,illetve fantáziát lát benne úgy értesítsen toldiur@citromail.hu

Köszönöm

toldiur # 2009.08.14. 23:07

Wasp neked még annyit hogy én segítséget kértem ezek megvalósításához hátha tudja valaki milyen fórumokhoz fordulhatok. És nem kellene le írni valakit csak azért mert nem ismeri illetékes szerveket akiket ezek a találmányok érdekelhetnek. Továbbá én is tisztába vagyok a jelenlegi villamos energia ár összetevőivel,pontosan ezért lenne átütő erejű az én találmányom.

websas # 2009.08.14. 22:56

Adósság rendezés: (találmány)

Igor bemegy Hanzi panziójába és kivesz egy szobát 100 eu-ért.Hanzi a pénzt átadja Günternek a beszállítójának mert már régen fizetett, Günter a pénzből kifizeti Brünhildát akivel szexelni szokott, Brünhilda elmegy Hanzi panziójába ahol odaadja a 100 eu-t a szoba használatokért. Igor rossz híreket kap és lemondja a szobát , Hanzi vissza adja a 100 eu-t
és közben minden tartozás rendeződött.

websas

toldiur # 2009.08.14. 22:53

monalisa1 Minden megkülönböztetett jelzést használó járműre értettem a találmányomat ami 100%-an garantált hogy nem történne többé ezek járművek balesete.. " kereszteződésben semmi esetre sem" Ne várja senki hogy ki közhírré tegyem. Én sem kapok semmit ingyen.

toldiur # 2009.08.14. 22:44

Wasp te nagyon benéztél valamit. Mivel a találmányomnak az lenne a lényege hogy ne legyen ennyi járulékos költsége,mint amennyi most is van. De a legfontosabb hogy a fogyasztóknak ne kerüljön ennyibe.

monalisa1 # 2009.08.14. 22:31

toldiur

Esdekelve kérlek oszd meg velük a három találmányod lényegét - sok ám a fórumon a tudatlan olvasó...

Ezzel szemben önjelölt Nobel díjas várományos is szép számmal lehet...

Engem leginkább a szirénázó jármű kereszteződésbeli balesetmentes áthaladásának garantálása érdekelne. (Megkülönböztetést használó gépjármű nemcsak a mentő-, a tűzoltó- és a rendőautó lehet, hanem pl. honvédségi jármű, gáz- és vízmű rohamkocsi, aztán az ügyeletes orvos, a BKV baleseti helyszínelő stb.)

A legtöbb autósnak egyedül "a" mentő a tuti - a többi le van sz*rva., ha ezek bármelyike siet hát legyen ügyes a kereszteződésben.

"Lisa"
laikus hozzászóló

_Wasp_ # 2009.08.14. 21:48

hát nálad biztosan jobban tudom mi a különbség a találmány és az ötlet között, de nem fogom bizonygatni. Ha nem hiszed el, hát az se nagyon izgat.

nem fogok kisesszét írni az áram árának összetevőiről de lényegében a következőkből áll össze:

  • energiahordozó beszerzési ára
  • erőmű megépítési költségének avulása, ideértve az ingatlanokat is
  • Infrastruktúra megépítésének avulása, fenntartása
  • befektetett tőke kamatvesztesége és a kockázati befektetők haszna
  • energiaszolgáltatással foglalkoztatottak bérköltsége
  • adók és más közterhek

Az erőművek és az infrastruktúra kapacitását a fogyasztási csúcsra kell tervezni, viszont nem lehet fogyasztási mélyponton sem sokkal olcsóbban üzemeltetni. Az éves FELHASZNÁLT energia mértékével el kell osztani az említett költségeket, és megkapjuk az egy kilowatórára jutó árat. Ezt lehet államilag támogatni, de összességében akkor is ennyibe kerül.

Baleset pedig többek között azért van ennyi mert van sok okostojás, aki azt hiszi, mindenkinél ügyesebb és okosabb, aztán a fára felcsavarodva jön rá, hogy mégsem így van.

Bünözés: ez részben kriminálszociológiai, részben más tudományokat érintő téma. Mivel biztos vagyok benne, hogy bármelyik fórumozó nálad szélesebb ismeretekkel rendelkezik a témában, ezért én a helyedben nem erőltetném.

Van még kérdésed??


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

toldiur # 2009.08.14. 19:58

Csak megjegyzem sehol nem irtam hogy ötlet,hanem inkáb találmány... Bár kétlem tudod mi a különbség.
Továbbá ha már ennyire tudja mindenki,nem értem miért ez a nagy bünözös a világban ill, miért kerül ennyibe a villamos energia és történik ennyi baleset mint amennyi?
Aki tudja irja meg köszönöm.

toldiur # 2009.08.14. 00:21

"Edzonnak is csak 1,ötlet volt a ..."

_Wasp_ # 2009.08.13. 08:32

az ötlet nem találmány.

kétlem, hogy az említett ötletek bárkinek újdonságot jelentenének, bár a működőképességükkel kapcsolatban is vannak kételyeim.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

toldiur # 2009.08.13. 07:28

Üdv mindenkinek!

Három találmány megvalósításához ill,eladásához keresek segítséget.

  1. A megkülönböztetett jelzést használó gépjárműveknek útkereszteződésben 100% os balesetmentes áthaladás biztosít.
  2. Nem kell többé sem atomerőmű, sem vízi erőmű, sem szélmalom ahoz hogy villamos energiát termeljünk. (nem örökmozgó)
  3. Rendőrségnek nyújthat nagy segítséget az a találmány mellyel teljesen vissza szorítható a bűnözés. (betörés,rablás,gyilkosság stb)

    Ezeket a találmányokat sehol a világon nem alkalmazzák, mivel a legegyszerűbb dolgok a leghatásosabbak és mindig ezek kerülik el az emberek figyelmét.

    Ezek kivitelezése minimális befektetést igényel ahoz képest hogy mennyi halálos baleset történik,illetve mennyi bűncselekmény, illetve menyire nagy összegeket fordítunk villamos energia elő állítására (megvásárlására).

    Bárkinek felkeltettem érdeklődését,vagy tud segíteni ezek megvalósításában,illetve fantáziát lát benne úgy értesítsen toldiur@citromail.hu

    Köszönöm

_Wasp_ # 2009.03.16. 14:58

BGabor, a szabadalmi védelem a bejelentés közzétételével indul (az eddig fizetendő költségeket nemigen bírja magúszni!), feltéve, ha a találmány megkapja később a szabadalmi védettséget.

(Egyébként védi még a találmányát a know-how például, de ebben azért annyira nem bíznék.)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Csipke # 2009.03.16. 14:41

Kedves BGábor,

Előtte: sehogy leginkább (tartsa titokban). Ha más jelenti be, akkor maximum pereskedhet, hogy igazából Ön a feltaláló.

Utána védi a szabadalom. (már, ha kap rá szabadalmat, mert lehet, hogy nem szabadalom kell rá, hanem használati mintaoltalom, vagy formatervezési mintaoltalom, vagy egyik oltalomnak sem fog megfelelni és akkor semmit nem fog kapni)

Üdvözlettel,


Csipke

BGábor # 2009.03.15. 17:19

Üdvözlet a fórumon! Segitséget szeretnék kérni szabadalmaztatással,az eljárással kapcsolatban. Elég sok és összetett kérdésem lenne. Most csak egyet röviden: hogy védhetem meg a találmányomat a szabadalaztatás után vagy előtt,ha nincs pénzem a procedúrákra? Technikai eszköz, és a szponzorok segitségét fontolgatom,de aggaszt ,hogy valamelyik esetleg még előttem beadja a találmányomat! Ha valaki segítene a jogi dolgokban hálás lennék! Jöhet válasz e-mailre is! bigab@freemail.hu Köszönöm!!!!