Ingatlan vásárlás - tulajdonjog bejegyzés


samesza # 2018.06.08. 17:11

hahó valaki tudna válaszolni a kérdésemre köszönöm


Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene

samesza # 2018.06.07. 17:41

Üdvözlöm önöket. Elöre is elnézést kérek mert lehet lesznek helyes irási hibáim.Van egy férj és feleség azoknak volt egy házikojuk.Ök fel ajálották hogy vegyük meg: Részlet fizetéssel :Amibe bele is egyeztünk. A bácsival irtunk is egy kézzel irott szerzödét két idegen tanuval.Szépen fizetve is van a mai napig. Csak sajnos a bácsinak a felesége meg halt és most derül ki hogy ö is tulajdonos vol.A bácsinak nincs családja viszont az elhunytnak volt családja.Egyenlöre még nem kerestek de keresni fognak ugy is .Érhet e minket baj??


Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene

raavi # 2018.06.07. 13:55

Egy ingatlan vásárlás legutolsó lépéséhez értünk. Már csak a tulajdonjog bejegyzés van hátra a földhivatalnál.
Ügyvéd ígérete szerint elküldte a letétbe helyezett tulajdonjog bejegyzési szerződést, de a földhivatal állítása szerint ez még nem érkezett meg hozzájuk. Újra felvettem az ügyvéddel a kapcsolatot, és telefonon megígérte, hogy rendezi az ügyet.
Nemrégen kaptam a hitelező intézettől egy felszólítást, hogy a tulajdonjog bejegyzés még mindig nem történt meg, és haladéktalanul vegyem fel a kapcsolatot az ügyvéddel aki az adásvételt intézi.

Mennyi ideig ésszerű ebben az esetben várni az ügyvédre (szorít a határiő)? Mit tudok tenne ha az ügyvéd nem elérhető, de nála van letétbe helyezve a tulajdonjog bejegyzési szerződés?
Milyen következményei lehetnek ha nem történik meg határidőre a földhivatalnál a tulajdonjog bejegyzés?