Önkormányzati beszerzés


drbjozsef # 2023.08.30. 20:10

r.ildikó,

Hát ez semmiképpen sem birtokvédelmi kérdés.
Az önkormányzat döntése, "beszerzése" feltehetőleg egy közgyűlési határozaton alapul. Ha az törvénysértő, vagy szabálytalan, akkor a felettes szervnél, a kormányhivatalnál lehet kérni a törvényességi felügyeleti eljárást.
Esetleg előtte kérheted az önkormányzattól is a korrigálást, leállítást, a fenti eljárás kilátásba helyezésével, hátha nem akarnak ilyet, és maguktól és intézkednek.

r.ildiko # 2023.08.30. 18:09

Tisztelt Szakértők!
Abban kérném a segítségüket, hogy ha egy önkormányzat egy járdaépítésre kiírt beszerzés (nem közbeszerzés) során téves információkat tartalmazó dokumentumok alapján indít beszerzési eljárást (pl. hibás helyszínrajz, helyszínrajzon nem szereplő gépkocsi beállók, tervek készítésénél 3 évvel korábbi tervezői nyilatkozat a tervek megfelelőségéről, a helyszínrajznak ellentmondó műszaki leírás stb.), akkor ezt az eljárást hol lehet megtámadni? Illetve milyen egyéb lehetőségek vannak ennek érvénytelenítésére? A beszerzési eljárás jelenleg folyamatban van, még nem lezárt.
A téves dokumentumok a járdaépítés során érintett lakók, ingatlantulajdonosok hátrányára és kárára tartalmaznak téves információkat.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
R.Ildikó