Átveréssel aláíratott szerződés?????


derill # 2004.07.12. 06:28

Aki szupi unióból, az talán tudja miről irok. Van egy uniós szabály - olvastam, de nem jegyeztem meg a számát - aminek az a lényege, hogy amennyiben házaló ügynökkel köt valaki szerződést, akkor lehetőséget kell biztositani a szerződéstől történő elállásra. Ugyanez a szabály vonatkozik azokra a szerződésekre, amiket meghivott vendégek rábeszélésével kötnek, ilyenek voltak például az üdülési jog vásárlási akciók.

Azért azt nézd meg, hogy a szolgáltatást, amiről ők beszélnek igénybe vette-e a cégetek. Ugyanis amennyiben igen, az ráutaló magatartás, és létrehozhatja a szerződést.

Én Attilával, Csufival és Big cat-tel értek egyet, asdf_ tanácsa veszélyes lehet. Jobb ha foglalkozol vele. Tegyél feljelentést ahogy csufi irta, és ird meg a levelet.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

the big cat # 2004.07.09. 09:01

Ez egy közismert csalási módszer, több cég is él ezzel, a cégek ellen több országban folyik eljárás, rendszeresen eltűnnek, majd más néven újraalalkulnak.

asdf_ # 2004.07.09. 07:55

Fuu, meg vagy jopar honapja hallottam errol, iszonyatsok ceget vertek igy at. En egy laza mozdulattal tennek az egeszre, nem tartom valoszinunek, hogy ok nekiallnanak nemzetkozi pert varialni tobb ezer ceg ellen. Foleg ugy, hogy nyilvanvaloan megtevesztes. Rakd felre a polcon es ne is foglalkozz vele szerintem. ;)

Tibike # 2004.07.07. 12:34

Köszi a segítséget!

szajbertattila # 2004.07.05. 12:35

Mit kell tennetek? Írjatok egy levelet (magyarul-hadd fordítsát le ők), amiben leírjátok, hogy a szerződés érvénytelen, mert nem az ügyvezető írta alá (hogy ki írta alá, azt nem kell mondani, keresgessék meg ők), nincs szükségetek a szolgáltatásra, nem is rendelnétek ilyet, ezért fizetni sem fogtok, úgyhogy ne is teljesítsenek semmilyen szolgáltatást. Megemlíthetik a nagykövetséget is - biztos, hogy ettől meg fognak riadni, ha szélhámosok.

És persze nehogy fizessetek - nem hiszem, hogy 700 euroért pereskednének. Ha meg igen, vegyétek fel a kpacsolatot a többiekkel is...

csufi99 # 2004.07.05. 11:07

Sejtésem szerint ez büntetőjogi kérdés lehet már, csalás, megtévesztés, nem tudom, nem vagyok jártas ebben. Tegyetek feljelentést, s ne fizessetek. Én ezt tenném, cím csak van a számlán, számlaszámmal, valamivel.., lehet íratnék egy levelet angolul, hogy ne zaklassanak tovább,megtévesztettek, s nem hivatalos az egész iromány.

Tibike # 2004.07.05. 10:57

Sorry!

Még egy kis infó!
Természetesen az ügynök semmilyen magyarországi elérhetőséget nem hagyott, ahol reklamálni lehetne.
A titkárnőnk pecsétet nem tett az irományra, és a svájci cég részéről semmilyen ellenjegyzés nem történt! Sem aláírás sem semmi más.

Tibike # 2004.07.05. 10:40

Üdvözletem!

Egy nagy problémám lenne. Nemrégiben a cégünknél járt egy ügynök, persze a legnagyobb felfordulás közepén egy Svájci cég megbízásából. Előadta a mondandóját, majd adategyeztetés céljából kitöltött egy papírt a cégünk adataival, majd azzal, hogy amennyiben kívánjuk megrendelni a szolgáltatásukat, ezt a papírt faxoljuk el XY számra. És ezzel a lendülettel aláíratta a titkárnőnkkel.(Akinek mellesleg nincs a cégben aláírási joga.) Eltelt egy-két hónap, majd a napokban jött egy számla 690Euró-ról, hogy mi megrendeltük az ő szolgáltatásukat és fizessünk. Ezek után megnéztük a papírt, amit itthagyott az ügynök, valóban szerződés, de kizárólag angol szöveget tartalmaz, azt is miniatűr betűkkel.

Ezek után felhívtuk a svájci nagykövetséget, akik közölték, hogy nem mi vagyunk az első, sőt! Már rengetegen jelezték feléjük a problémát, de sajnos nem tudnak mit tenni az ügyben.

Lenne esetleg valakinek valamilyen ötlete? Mit lehetne tenni? Nem szeretnénk, ha a titkárnőnek kellene kifizetni a 170.000 Ft-ot!

Előre is köszönet minden hozzászólásért!

Üdv.

Tibike