Cég megszüntetése!


djuice # 2004.07.09. 11:57

Hát igen ez meggondolandó!

Köszi

igen? # 2004.07.09. 08:04

Amennyiben tényleg meghaladja a tartozás a cég lehetőségeit, akkor csak a felszámolás jöhet szóba. Akár még jó vége is lehet, hiszen ha a hitelezők figyelmét elkerüli a felszámolás ténye, és időben nem jelentik be az igényüket, akkor azt többé nem érvényesíthetik. Ha mégis bejelentik, érdemes egyezségre törekedni, mert jó esetben mérsékelhető a tartozás, és utána nincs mögöttes felelősség.

djuice # 2004.07.09. 07:00

Köszi a tanácsot! :-)

szajbertattila # 2004.07.08. 19:07

hát nem ilyen egyszerű ... ha tartozásaid vannak, jelethetsz öncsődőt (kérheszt magad ellen felszámolást), de miután Bt-d van, ezért beltagként a saját személyes vagyonoddal is felelsz a hitelezők felé - viszont a felszémolási eljárást lefolytatja helyetted a felszémoló, az kétségtelen. Ha Kft-d lenne könyebb helyzetben lennél.

Ha nem olyan sok a tartozás - fizesd ki valahogy, és végelszémolással szűntesd meg a céget ..

amúgy az egyszerősített végelszámoláshoz nem kell igazolás a köztartozások hiányáról - de Cégbíróság felé tett nyilatkozatokért a nyilatkozó felel, büntetőjogilag és magánjogilag is ... ezt azért jó ha tudod, mielőtt bekockáztatsz

djuice # 2004.07.08. 14:21

Köszönöm a hozzászólásodat.

Ezekszerint, ha bemegyek a cégbírósághoz azzal, hogy szüntessék meg a céget, akko ők bekérnek tőlem mindenféle igazolást arról, hogy nincs tartozásom? -Gondolom ez csak a köztartozásokra vonatkozik.

De mi van a szállítók felé való tartozással? Ezeket sajnos nem tudom kifizetni - mert csődbementem, rossz üzleti döntések miatt -.

Ezekről is kell igazolást hoznom? Vagy ezeket nem veszi fogyelembe a cégbíróság?

szajbertattila # 2004.07.08. 10:14

Végelszámolással megszüntetheted a céget, ha nincs tartozása. Ha van tartozás, akkor csak a felszámolás jöhet szóba.

A végelszámolás Bt.nél lefolytatható egyszerűsített módon, csak ahhoz ki kell fizetni a tartozásokat. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás.

A harmadik, hogy meghagyod a céget, nem csinálsz vele semmit. Nem kötelező, hogy működjön a cég. Ennek azonban annyi költsége van, hogy fizetned kell időnként egy könyvelőt, aki beadja a bevallásokat, tarja a kapcsolatot az APehhal, perzse ha van ismerős, akik megcsinlja a nullás beadásokat ingyen akkor az is jó... Aztán meg ha kell egy cég, lesz-nem kell újat alapítani ... de ha nem előbb-utóbb meg kell szüntetni. számold ki meglyik éri meg jobban

djuice # 2004.07.08. 09:48

Sziasztok!

Van egy Bt. -m, amit 2003. szeptemberében alapítottunk.
Sajnos az a tevékenység amire létrehoztuk nem indúlt be és nem is látok rá esélyt.

A kérdésem az, hogyha be akarom "zárni" a cégemet, illetve megszüntetni, mit kell tennem, és milyen papírokat és igazolásokat kell összeszednem.

Továbbá, ha nincs köztatrtozásom, de egyéb tartozásom van - pontosabban a Bt. nek - akkor milyen lehetőségek és kilátások vannak?

Előre is köszönök mindent!