**Hitelszerződés érvénytelenítése a hitel folyósítása után**


K.V.B. # 2004.07.20. 13:14

Azon gondolkodom, hogy ha esetleg hitelkérelemről volt szó, hogyhogy nem igazolta vissza a bank a hitelbírálatot a birtokba adás előtt? Sőt: áruvásárlási hitelnél általában a hitelügyintéző végzi a hitelbírálatot, aki a megítéléséért később a munkáltatója felé felelősséggel tartozik. Ez nem a vevő ügye! Ha pedig megvolt a hitelbírálat, akkor szerződést kötöttek, innentől kezdve pedig big cat álláspontja mérvadó.
Egyébként pedig egy szimpla hitelkérelem benyújtására nem szoktak odaadni (birtokba adni) semmit sem, tehát nagy valószínűséggel hitelszerződésről lehet szó, nem csupán hitelkérelemről.

K.V.B. # 2004.07.20. 13:05

Nagy kérdés: hitel KÉRELMET vagy hitelSZERZÕDÉST írtál alá??? A hitelkérelmet ugyanis el lehet utasítani, a hitelszerződéssel viszont nem tudnak mit kezdeni, nem idézem big cat szavait, mert nagyon pontosan leírta.

the big cat # 2004.07.20. 12:23

Az, hogy az ő rendszerükben mi van, megintcsak az ő belső ügyük, ha bíróságra kerül az ügy, és te bemunatod a bank által aláírt szerződést, akkor az létezik. Javaslom, hogy annak érdekében, hogy legyen náluk is egy példány küldj nekik belőle egy fénymásolatot.

Szép is lenne, ha csak úgy valaki kimenekülhetne egy szerződésből, azzal, hogy bocs neki nincs belőle példánya.

Nincs itt senkinek semmiféle vesztesége, a abnknak teljesíteni kell a cég felé (feltéve, hogy van érvényes szerződésed, de ezt tudod dönteni te is, olvasd el ahitelszerződést), te pedig a banknak tartozol, az, hogy a nyilvántartásukban nem szerepelsz csak az ő egyéni szociális problémájuk.

Ha azonban a bank megtagadja a teljesítést az eladó fordulhat feléd is az igéynével, kivéve, ha ő volt aki bank nevében ahitelszerződést közvetítette, mert így neki róható fel a probléma, és neki kell a banktól a pénzét behajtani, te pedig a bank felé teljesítesz, vagy felajálhatja, hoyg uyganazokkal a feltételekkel a bank helyet ő nyújt egy részletfizetési kedevzményt.

solesz # 2004.07.20. 12:14

Szia Nagy Macska!
Köszönöm a gyors válaszodat. Beszéltem már a bankkal, azt mondták, hogy az ő rendszerükben nincs érvényes szerződésem (tehát a nálam lévő szerződés érvénytelen), így feléjük én nem tartozom. Olyan, mintha nem is lett volna nekem hitelezve, pedig valójában már elhoztam a mosógépet a cégtől. Azt mondták a bankban, hogy ők ezzel a szerződéssel nem tudnak mit kezdeni, nincs náluk érvényes szerződés.
Igazából az a kérdésem, hogy kell-e a CÉG FELÉ teljesítenem, vagy ez a cég saját ügye, hogy az alkalmazottuk nem járt el körültekintően az adatok számítógépbe való rögzítésekor és benyelik mint veszteséget.

the big cat # 2004.07.20. 11:36

Neked gondolom van egy, a bank által aláírt hitelszerződésed. Innetől kezdve az ahitelszerződés fennáll, a bank majd lerendezi az ügyet a dolgozójával ahogy akarja, ez az ő nyomoruk, semmi közöd hozzá, és a hitelszerződés alapján lesznek szivesek nagyon gyorsan fizetni a kereskedőnek.

Javaslom, hogy mind a banknak, mind a kereskedőnek írd meg ezt, azaz, hogy téged nem érdekel a bank belső ügye, érvényes hitelszerződés alapján legyenek szivesek és telejsítseneke a kereskedő felé, és legyneek már oylan szivesek és küldjenek neked csekket a részletekről, mert egyébként a banknak, mint jogosultnak a késedelme miatt nem tudsz feléjük teljesíteni, és az elmaradt kamatok, vamaint költségek emaitta a bankot terhelik, azaz tőled semmi pluszt nem követelhet. Tértivevénynel.

solesz # 2004.07.20. 10:27

Az alábbiakban szeretném a segítségüket / segítségeteket kérni:
Múlt hónapban vásároltunk egy mosógépet részletre a Credigen Bank Rt. hitelkonstrukciójával. A mosógép megvétele előtt csináltak egy hitelbírálatot, mely pozitív lett, és így megkötöttük a hitelszerződést és elhoztuk a mosógépet. Mivel nem kaptunk időben csekket a törlesztőrészlet befizetéséhez, felhívtam a bankot és ott azt mondták nekem, hogy nincs érvényes hitelszerződésünk, mert a bank a beérkezett papírok alapján elutasította a hitelt. (A hitelügyintéző a hitelelbírálás folyamán nem járt el körültekintően és nem vette figyelembe a bankszámlakivonaton szereplő egyéb hiteltörlesztőrészleteket.) A jelenlegi helyzet alapján tehát a banknak nem tartozom. Nemrég felhívott a cég, hogy ez van, ki kellene fizetni a mosógépet. A kérdésem az, hogy ki kell-e fizetnem a mosógépet a cégnek, amikor én hitelre vettem tőlük, de a bankon keresztül.
Minden segítséget nagyon köszönök!