személyiségi jogok és adatok védelme


noilar # 2014.11.02. 12:30

Szülői felügyeleti jog megsértése személyiségi jogsértésnek minősül?


noilar

gerbera317 # 2014.11.02. 09:00

mit tehetek, hisz szerintem visszaélt a személyes adatokkal, valamint a férjem jó hírnevét nyilvánosan megsértette!

Be kell perelni az ügyvédet. A per során bizonyítani kell:
1. a férjed jó hírnevét (talán nem lesz nehéz),
2. a visszaélést (knehéz lesz, szinte lehetetlen),
3. a megsértést (nem lesz könnyű),
4. a nyilvánosságot (nagyon nehéz lesz).

A tartozás kérdését pedig tisztázni kéne, mert aztán jön a fizetési meghagyás, és ha ellentmondás helyett ott is csak szájtépés történik, akkor a következő eljövetel már a végrehajtóé lesz. Márpedig - ahogy eddigiekből következtetni lehet - ti azok a "magának ehhez nincs joga" típusú okostojások vagytok, így vele nem igazán akartok majd szóba elegyedni, mire ő rendőrt hív, és a falu csúfjára lesztek megrángatva a semmiért, és még csak jogorvoslat sem lesz ellene.

ius latratus # 2014.11.01. 19:46

Miféle nyilvánosság, meg miféle megsértett jó hírnév?
Sherlock beletrafált, ez skandallum, ez az emberi jogok teljes semmibe vétele.
TASZ, ombudsman, Brüsszel, akarom mondani Strasbourg. Ez a sorrend, ha ez sem jön be, akkor marad M. André Goodfriend.

afrokomix # 2014.11.01. 18:16

Köszönöm a nincs mit, hisz még mindig nem kaptam a kérdésemre választ, hogy jogilag mit tehetek a felmerült problémával kapcsolatban, hisz szerintem visszaélt a személyes adatokkal, valamint a férjem jó hírnevét nyilvánosan megsértette! Ez lett volna a kérdésem, hogy mit tehetek ez esetben!

Sherlock # 2014.10.29. 21:03

Ombudsmanhoz kell ilyenkor menni, meg a tasz-hoz.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.29. 20:01

ugyanis nem tartozik az Ő állítása szerint!
Akkor itt a vége a történetnek.

afrokomix # 2014.10.29. 08:20

Szerintem nem lényegtelen a kérdés, ugyanis nem tartozik az Ő állítása szerint! De a kérdésem még az volt, hogy az ügyvéd hogyan küldhetett olyan levelet, aminek a külső részére az címzetthez odaírta, hogy adós!!!!!Erre szerettem volna választ kapni, hogy ez miként lehetséges!Tudomásom szerint a a Bíróság sem küld ki olyan levelet, amire kivülre ráírják, hogy X.Y RABLÓ V.BETÖRŐ!Ez lett volna a lényegi kérdésem, hogy indítható-e ebben az esetben eljárás a kiküldő ellen?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.28. 15:10

Talán mert lényegtelen kérdést tettél fel. A lényeges kérdés az, hogy ha tartozik-e a férjed? Ha igen, akkor fizetni kéne. Ha nem, akkor meg oda se neki.

afrokomix # 2014.10.28. 12:56

Szeretnék érdeklődni, hogy miért nem kapok választ a kérdéseimre?

afrokomix # 2014.10.22. 07:17

Tisztelt Cím!
Azzal a kéréssel szeretnék Önökhöz fordulni, hogy a férjem a napokban kapott egy ügyvédtől felszólítást, hogy bizonyos illetőnek tartozik x összeggel.Erről mi nem tudunk, felkerestem az ügyvéd urat, ugyanis férjem súlyos beteg és nem szerettem volna Őt kitenni felesleges izgalmaknak,és az ügyvéd közölte, hogy a megbízója ezt mondta neki! Kérdeztem mi alapon indította el ezt a dolgot, erre azt felelte, hogy a megbízója személyes jó barátja, és hisz neki!A dolog lényege pedig az, hogy postai úton küldte ki a felszólítót, ahol a boríték külső oldalára feltüntette a férjem nevét, és melléírta, hogy adós, valamint az édesanyja nevét!Kérdőre vontam, hogy tehet ilyet, és honnan tudta ő a férjem személyes adatait, pl.szül.hely.idő anyja neve stb., azt felelte nem emlékszik már rá honnan tudja.Férjem egy köztiszteletben álló személy volt és jelenleg is az, szerintem ezzel a magatartásával megsértette Őt az ügyvéd.Kérdésem:mit lehet tenni ilyen esetben?Köszönöm előre a segítségüket