Zaklató Szomszéd


Gitta25 # 2015.02.08. 11:12

Tisztelt Fórum!

25 éves vagyok és jelen levelemben jogi tanácsadásért szeretnék fordulni Önökhöz , mivel helyzetemet már kilátástalannak érzem.
Albérletben élek 2 hónapja.
Mindeddig nem volt semmi probléma, szinte azt sem lehetett tudni, hogy itt tartózkodom. Párommal élek aki ritkán jár haza, távol dolgozik.
Azonban 5. éjszakája (valamint nap közben is) Egyik szomszédom a többiek előtt, most már az utcán, nyilvánosan tesz mindenféle undorító kifejezéseket rám és agresszívan fenyeget.
Még ezzel nem is foglalkoznék, nem vettem komolyan.
Azonban ez odaáig fajult, h teljesen ellenem hergelte már a szomszédokat, illetve egyedül vagyok és félek sokszor kilépni a lakásból, mivel bárhová megyek nyilvánosan megszégyeníteni igyekszik.
Az illető hölgy 40-5 év közötti, nem szeretné ha albérlők élnének itt, mert ez egy kicsi bérház, kis közösséggel.
Én egyetemista vagyok.

Én minden nap takarítok,jobban odafigyelek, hátha olyannal csapok zajt ami valóban zavaró lenne, de ez is irrtálja őt. A lakásba be lehet jönni bárkinek, nem vagyok semmilyen származású. Egy rendes pár vagyunk, sosem volt még ilyen problémám.
A tulajdonosom egy szinttel alattam lakik, jeleztem neki de sajnos ezt nem tudom bizonyítani, mert ez a szomszéd bujkál előlem,ha jönnek nálam elhallgat, azt hallgatja kinek mit mondok. Csak akkor kiabál a folyosón amig ki nem nyitom az ajtót.
Egyik este volt rá alkalom hogy eg féfrfi otrombákat kiabált az ajtóm előtt. fenyegetnek h megvárják míg kijövök.
Mostanra zavaróvá vált számomra, mivel állítólag facebookra írta ki amiket kiabál és hazudik, illetve bevásárlóközpontban mutogat rám, hangosan kiabál ott is.

Próbálom bizonyíthatóvá tenni ami történik velem. A szomszédok is mérgesek már hogy velem együtt nekik is ezt kell hallgatniuk.Azonban nem érdekli h ha leszidják őt.
Nem hívhatom ki a rendőrséget, mert letagadná, mint ahogyan a tulajdonosommal szemben is ezt teszi.

Remélem tud segíteni nekem valamit, és megoldást találni a problémámra.
Sajnos nem egészen vagyok tisztában hogyan tudnék olyan lépést tenni mely által ez abbamaradna. Egyre rosszabb lesz, egyre inkább ugy veszem észre elfajul.

Válaszát előre is köszönöm!

lajcsó # 2015.02.01. 21:26

"ez az időintervallum mire vonatkozott? Mivel keverem?"
Egyes bűncselekmények esetében (pl. magánlaksértés) az éjjel történő elkövetés minősítő körülmény.

groszfater@gmail.com # 2015.02.01. 17:21

Nem kevered semmivel, régen így volt de az régen volt.

OlléLászló # 2015.02.01. 17:17

Köszi a választ, ok, de akkor ez az időintervallum mire vonatkozott? Mivel keverem?

lajcsó # 2015.02.01. 14:57

"Korábban -ha jól emlékszem- 22.00 - 05.00 óráig volt érvényben."
Rosszul emlékszel vagy kevered valamivel. A csendháborítás a nappali órákban is elkövethető, mivel az elkövetési cselekmény a szükségtelen zaj okozása. Ez pedig napszaktól független.

OlléLászló # 2015.02.01. 14:06

TF!

Annyi kérdésem lenne hogy valóban megszűnt a csendháborítás? Korábban -ha jól emlékszem- 22.00 - 05.00 óráig volt érvényben.

Köszönettel:
Ollé László

Véleményem # 2015.01.29. 00:46

jogiügy

Orvosi eset, pszichés gondok. A lelki beteg rokonai segítségével valami megoldást találni...

jogiügy # 2015.01.28. 20:58

Sziasztok,

Az egyik szomszédomnak az az elfoglaltsága, hogy utánoz. Ha a vécébe megyek, akkor ő is, de csak nyomogatja a vécét. Ha a konyhába megyek, ő is, és a csövet kopogtatja. Ha a szobába megyek, akkor ő is, ott szintén csöveket és falakat ütögeti. Ha kinyitom a csapot, akkor ő is. Annyira unatkozik, hogy órákon keresztül kopogtat, a tévét üvölteti, operát hallgat, éjjel sem alszik, járkál és kopog. Ezen kívül történeteket talál ki rólam, amit elmond a többi lakónak, és elmondása szerint nyilvántartja azt, hogy mikor mit csinálok.
Bíróságon eljárás volt amiatt, mert szerinte én kopogok neki. Az derült ki az eljárásban, hogy lelki beteg.
Szabálysértési ügy volt a kopogása miatt, de bizonyíték hiánya miatt lezárták, és csak a szomszédot hallgatták meg többször, aki lelki problémái miatt sírt, így inkább nem folytatták az ügyet. A szomszéd azt hazudta, hogy mozgássérült és tagadta, hogy bármilyen zajt okozna. Nappal a kényszeres szenvedését kell hallgatnom, éjjel a kopogásait. Emiatt aludni sem lehet tőle, és nagyon zavaró, hogy utánoz. Milyen hatóságtól lehet segítséget kérni?

C I N I # 2015.01.26. 12:22

Xanax az ideges szomszédnak...

thebalu # 2015.01.14. 00:21

Sziasztok!
Szomszéd témában kérnék segítséget. 2008- ban vettünk egy földszintes lakást egy négy lakásos társasházban. Akkor még nem tudtunk semmit a szomszédokról. Októberben be is költöztünk, és kezdődött az egész. Költözés utáni második nap a az emeleten lakó hölgy a reggeil órákban elkezdett üvöltözni hogy milyen zajosak vagyunk. Akkor megmondtuk neki, hogy sajnos csendben költözni senki nem tud, azon kívül kultúráltabb módja is van ennek közlésére és hadjon bennünket békén majd rácsuktuk az ajtót. Ezzel két évre lenyugtattuk mert békén hagyott. Ekkor következett a földszinti szembe szomszédunk akikre síró kisgyerek miatt többször ráhívta a rendőrséget és mivel ő fölöttük lakott állandóan verte a széket a padlóhoz. Rendőrségi ügy lett belőle, kihalgatták a szomszédokat is és minket is. Mivel mi nem hallgatózunk csak normálisan éljük az életünket, mi tudomást sem vettünk a gyereksírásról, sem a háztartásuk egyébb zajairól ami ugye mindenkinek van. Azt mondták a rendőrök hogy tudják hogy milyen nem lehet vele csinálni semmit. Nyomorultak elköltöztek... Akik megvették a lakást ugyan csak költözésük második napján ordítva fogadta. Mivel figyelmeztettük őket, ők sem hagyták magukat és elküldték. Azután a felettünk lakó következett rá is többször ráhívta a rendőrséget állítólag dobolt, meg bulizott ám érdekes módon én ebből semmit nem tapasztaltam.. Itt is arra hivatkozott a rendőr, hogy nem tud vele mit csinálni, de ki kell nekik jönni. Őket a mai napig jelentgeti és szórakozik velük. Minap ez a szomszédot akarta lehívni az ajtónk elé hogy hallgassa meg milyen zajjal élünk.. Mivel ugye vele sincs jó kapcsolatba azt válaszolta minek mejek le, itt fent nem hallom hallgatózni meg nem fogok. Erre azt válaszolta, hogy mivel neki ki van lyukadva a dobhártyaja ő azér hall mindent. (Ezt hangos nevetés követte.) Egy hónapja feljelentett az önkormányzatnál hogy este 8 után rendszeresen zajongunk. Mi az önkormányzatfele lereagáltuk egy nyilatkozattal amit minden szomszéd aláírt, hogy ez nem igaz. Utána a rendőrségnél is de mivel a rendőr semmi zajt nem hallott be sem csengetett. Az lépcsőházi ordibálásai azóta sem hagytak alább pl. a tegnapi napon is kiállt verte a korlátot és ordibált. Korábban jeleztük a férjének hogy jó lenne ha szólna neki hogy fejezze be, erre anyi volt a válasz - nem tudok vele mit csinálni ez a heppje. Már nem is reagálunk rá. Hadjuk főlni a saját levében. Amiket leírtam lehetne még fokozni, de talán ebből is kiderül a prolémánk mikéntje. Ezért szeretném a tanácsotokat kérni. Mi lenne a probléma végleges megoldása? Mert mindannyiunkat zavarja... A válaszokat előre is köszönöm.