Gyógynövény értékesítés cégforma


Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.03. 13:26

Szociális szövetkezet?

Tyorotyere # 2015.03.03. 12:48

Köszönöm a válaszát!

Igen lehet nem ússzuk meg egyszerűen ezt a dolgot, mert tészként meg úgy lenne érdemes működni ha elismernek vagyis támogatott.
Az egyesület ha jól tudom folytathat vállalkozó tevékenységet, de direkt erre nem jöhet létre ... és a bevételt is a könyvelő szerint nehéz lenne átfuttatni...

Lehet akkor csak a Kft marad vag más szervezeti forma.

Köszönöm még egyszer!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.03. 06:09

Hmmm... A gyógynövény tényleg nem fog beférni a támogatott körbe. De ettől még a kft.-tek működhet úgy, mint egy tész. Csak nem lesz annak elismerve.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.03. 06:03

Valamit félreértettél. Egyrészt a TÉSZ-ben az 'sz' nem szövetkezetet, hanem szervezetet jelent, és ez a szervezet jószerivel mindegyik cégforma lehet, így például kft. is. Másrészt egyáltalán nem csak zöldség- és gyümölcs értékesítésére lehet létrehozni. Vannak pl. méhészeti szervezetek is.

Tyorotyere # 2015.03.02. 20:40

Tisztelt Szakértők!

Három gyógynövényt termesztő barátommal együtt arra gondoltunk, hogy összefogunk, hogy közösen jobb feltételekkel tudjuk eladni a termékeinket, és ezt egy szervezet vagy valamilyen cégforma képviselné.
Mi a TÉSZ-t néztük ki rögtön de az csak zöldség gyümölcs re lehet létrehozni de a célunk az lenne mint egy TÉSZ-é.

Melyik a legjobb cégforma amit javasolnának?

Mi már majdnem létrehoztunk egy egyesületet, de ha jól tudjuk egyesület ilyen jellegű kereskedelmi tevékenységet nem folytathat.

Azt szeretnénk ha többen nagy tételben egységes minőség mellett és egy jó név vagy képviselet alatt tudjuk eladni termékeinket amiből származó bevételt vissza tudjuk osztani a termelőknek a megélhetésük céljából.

Köszönöm a válaszokat előre is: Laci