Ingatalan egy tulajdonjogba való kerülése.


ObudaFan # 2015.04.01. 14:19

Jogilag nem zsarolta meg. A nagymamád szerette olna eladni az ingatlanban fennálló tulajdoni hányadát X összegért. A másik tulajdonos a sajátját ilyen feltétellel nem szerette volna. Ilyenkor két megoldás van, vagy pert indít a közös tulajdon megszüntetésére az egyik tulajdonostárs, és akkor majd a bíróság eldönti, hogy mennyiért kell eladni az ingatlant, vagy a felek valahogy megegyeznek, amibe az is belefér, hogy az egyik tulajdonostárs valamilyen kompenzációt ad a másiknak. Itt pusztán ez történt.

Balazs9999 # 2015.04.01. 13:17

tulajdonképpen megzsarolta mamámat csak pénzért írja alá adásvételit, és így is lett.... ügyvéd előtt elkérte azt pénzt pluszba. Mert azt mondta csak azért írja alá.

nanemaaa # 2015.04.01. 11:58

Az alku az üzlet része. Ennél nehéz lenne zsarolásról beszélni. (szerintem)

Balazs9999 # 2015.03.31. 19:37

Ez így akkor nem igazan jó... Egy év távlatából nem lehet esetleg feljelenteni zsarolásért?

nanemaaa # 2015.03.31. 14:51

Pert kell indítani a tulajdonközösség megszüntetésére, ahol is mamád magához válthatja a tulajdonostárs hányadát. Amennyiben a megváltás összege erre elegendő, azt lehetne a banki hitel egy összegben történő törlesztésére is fordítani.
Hátránya, hogy amennyiben a bíróság előtt sem sikerül egyezségre jutni, akkor sanszos, hogy a bíróság elárverezi az ingatlant.

Balazs9999 # 2015.03.30. 17:08

A nagymamámnák van egy nyaralója fele-fele arányban a testvérével közösen. A testvérének tartozása van terhelve az ingatlanra. 4,5 millió, ezért nem tudjuk 9 millió alatt eladni, mert a mamám akkor nem jut a pénzéhez. Sőt az öccse, nem engedné eladni, mert hogy áron alul van. Volt egy másik ingatlan, amit eladtak,de csak úgy lehetett eladni, hogy feléből a mamám fizetett, az öccsének, még 200 ezer forintot. Megzsarolta a mamámat, hogy, csak akkor írja alá, ha megkapja a 200 ezret.. DE ő tartozott, mert a mamám fizetett mindent egyedül a lakás után! Az ügyvéd előtt is mondta csak akkor lehet róla szó, h aláírja ha le van neki számolva a plusz pénze... , magyarul az ügyvéd előtt zsarolt... Az ingatlanos hölgy azt mondta, hajlandó tanúskodni is ha kell. Ez tavaly Januárba történt. Eddig azért nem foglalkoztunk vele, mert, senki nem akart, de akkor mindenki , hú jajj, majd így meg úgy... aztán semmi. A mamám és testvére anyukáját, a mamám gondozta 8 évig. A mamám öccse semmit se csinált, csak ment pénzt kérni mindig az anyukájához, amit hitel fizetésre kérte, de leitta, és el játékgépezte amíg volt játékgép, plusz cigaretta. Amikor meghalt az anyukájuk, akkor is megjelent részegen a mamámnál az öccse, és kertben kiabált vele fenyegetőzve, hogy hol pénz, ( amit a mamám a dédimre költött, vagyis a dédim nyugdíja) Mamám szerint ne sokon múlott, hogy bántja is.
Sok apró dologgal lehúzta már a nagymamámat, aminek nem lehet jogi következménye, vagy csak nem tudok róla. Nagyon sokszor kihasználta, lelkileg zsarolta, talán lopott is tőle. Az eladott ingatlan árából autó hitelt fizettünk, meg sok minden másra elment... A nyaralót nem lehet eladni, az ő hülye adóssága miatt.. Mert nem lehet ez miatt azon az áron eladni, amiért meg is vennék, sőt ő nem is írná alá, vagy újra zsarolna. A nyaralóra is a mamám fizet mindent most is... Utazást is mi fizettük mindig ha menni kellett rendet tenni, füvet nyírni. Az adókat.. mindent.... ő fizet..., Mi dolgozunk szinte csak rajta. az kérdésem, hogy lehet-e valahogy, azt hogy egy tulajdonjogba kerüljön az ingatlan, a mamám nevére, vagy az öccsének ne legyen beleszólása az eladásba, vagy beperelni a zsarolásért.