Átvertnek érzem magam


noilar # 2015.04.18. 18:36

Van-e bármi írásos nyoma annak hogy felni vásárlás egyáltalán létrejött?

Talán itt kellene kezdeni, mert ha ebből valaki tyúkpört akarna kezdeni akkor legalább azt tudja már bizonyítani valahogy hogy egyáltalán ő vett felniket és nem mondjuk a szeméttelepen guberálta.

Ha feketén seftel valaki akkor az ne ácsingózzon a jog védelmére, mert valószínű azért vette annyiért a használtat mert nem akart tripla árért újat venni (jótállással, garanciával, új állapotban, stb.)


noilar

Dr.Attika # 2015.04.18. 16:19

"szarrágásról" van szó. mi köze ehhez a jognak.

wers # 2015.04.18. 16:13

na persze nincs kétségem a felől, hogy a hiba az hiba, de a vevő tudta, hogy használtat vesz

Dr.Attika # 2015.04.18. 16:04

Tényleg a feljelentők országa vagyunk. (1944-ben a nyilasok hatalomátvétele után több ezer feljelentés érkezett, hogy valaki kommunista. 1945-ben a kommunisták hatalomátvételét követően több ezer feljelentés érkezett, hogy az előző feljelentett náci, nyilas.)

Miért kellene egy polgári jogi jogvitában egyből feljelenteni, az állam büntetőjogi igényének érvényesítését kérni. Kéz alatt vett- áron alul- olyan dolgot, ami Ön vagy más közlekedő biztonságát alapvetően meghatározza.

Mi köze ehhez az állam büntetőigényének érvényesítéséhez?

körültekintően kell polgári jogi szerződést kötni.

wers # 2015.04.18. 16:01

És meddig terjed az eladó felelőssége? Mert a használt felni, az használt felni. Mármint használták. Kavicsok, útpadka, évi 2-szer gumicsere... na meg, hogy ki használta, nálam pl. sokszorozódna a kockázat

Ilyen alapon senki nem merne egy 100 éves házat eladni, mert lehetnek benne rejtett hibák, aztán többet költ a javításra, mint amennyiért eladta.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.18. 13:37

A hiba az akkor is hiba, ha az eladó nem tudott róla. Most már tud.

Ford18 # 2015.04.18. 12:36

Jó napot.

Segítséget szeretnék kérni, hogy mi tévő legyek a történet úgy szól.
Interneten hirdet egy személy autóhoz felniket nekem meg tetszett kérdeztem minden rendbe van velük ő azt állította igen, meg beszéltük a találkát elmentem ott ismét meg kérdeztem tőle, nem-e voltak javítva sérülve azt mondta nem. Adtam a szavára meg vettem őket. Haza hoztam elvittem szerelőhöz hogy felrakatom őket kiderült, hogy már voltak javítva és hogy nagyon rossz állapotban vannak a javítás elég nagy összeg lenne felhívtam az urat akitől vettem, hogy átverve érzem magam szeretném ha vissza venné tőlem a felniket az úr mindenféle közreműködést elutasítás nem akar együtt működni, azt állítja, hogy ő nem tudott róla hogy javítva lettek volna és így tovább. Ilyen esetben mit tehetek? Van-e értelme feljelentést tetten? És ha feljelentést teszek mivel vádolhatom azt aki átvert?
Segítségüket előre is köszönöm!