BKK Zrt jegyellenőr eljárása


gerbera317 # 2016.06.23. 11:02

Szerintem ne piszkáljátok. Nem tudta, így járt. Most már tudja. Ettől az ellenőr még futni hagyhatta volna, de ez egy másik kérdés.

végrehajtó1 # 2016.06.23. 09:48

De most komolyan egy 19 éves nem tudja hogy a buszon lyukasztani is kell?

Dr.Attika # 2016.06.23. 09:22

Lehetett volna emberibb, de tudni kell, hogy aki a mai világban BKK-s jegyellenőrnek áll az maga is valamelyest emberileg "zakkant" személyiség. Olvassa vissza a neten erre vonatkozókat. Az sem életszerű, hogy valaki 19 évesen úgy véli, hogy helyi közlekedési eszközre váltott jegyet nem kell lyukasztani (érvényesíteni).
Tekintse ezt un. tanulópénznek.
Azt javaslom, hogy ha van annyi pénze, akkor fizesse meg a bírságot. Ha nincs ennyi pénze, akkor abban bízhat, hogy a BKK nem indít a behajtás végett jogi eljárást.

papó1985 # 2016.06.23. 08:03

Nem születik mindenki pestinek. Először utaztam Pesten. 19 éves vagyok. Csak arra lennék kíváncsi h miért 32500, amikor jegyem is volt! Pont nem úgy utazom h előtte elolvasom az üzletszabályzatot. Mérlegelhetett volna a jegyellenőr h nem jegy nélkül utazik... Nem azért nem lyukasztottam mert spórolni akarok a jeggyel főleg h megvettem a tömböt és kise használom mert idén egyszer voltam de többet se megyek Pestre... Lehetett volt emberibb...

ius latratus # 2016.06.22. 13:00

Tudom hibáztam legfőképp abban h a bkkt választottam.

Persze. Nem is az volt a hibád, hogy nem lyukasztottad ki a jegyed, hanem az, hogy a BKK-t választottad.
Isteni.

papó1985 # 2016.06.22. 11:36

Egy kis segítséget kérnék! Vidéki vagyok a déli határnál lakom és 1 hónapja felutaztam pestre, munka miatt. Soha nem használtam még tömegközlekedést és most elkövettem ezt a hibát. Vettem jegyet, de nem lyukasztottam ki a metro bejáratánál(senki nem szólt az ott alló biztonsági semmit nem szólt csak a telefonját nyomkodta.) Mikor mentem a metron ki a jegyellenőr kérte a jegyet. Odaadtam neki és mondta h ez nem jó. Megkérdezte, hogy a helyszínen kitudome fizetni. Én mondtam neki h nem mert még haza kell utaznom és annyi pénz már nincs nállam. nem tudtam a "szabályt" mert vidéken lakom de nem érdekelte. Kérte a személyit odaadtam. Visszaadta és közölte h majd jönni fog a bírság. Még mondta vna a magáét de ott hagytam mert felhúzott h életem első bkk s utazásán megbüntetnek úgy h még jegyet is vettem. Tehát ott hagytam. (lehet nem kellett volna. Így nem írtam alá semminek és még a csekket sem kaptam meg. Elcsesztem rudom de tegnap kaptam egy 32500 ft os felszóllítást amit kicsit sokallok... Tudna valaki segíteni, hogy ez így mennyire szabályos? Tudom hibáztam legfőképp abban h a bkkt választottam.

Köszönettel :) # 2015.10.13. 19:07

Üdvözletem!

Az egyetemen még nem kaptam meg az érvényesítő matricát, de kértem egy jogviszony igazolást a diákigazolvány helyett.
Kaptam is, majd a metrón megbüntettek, mondván nem ez kell.

Visszamentem a Tanulmányi Osztályra, ahol az ügyintéző közölte, a BKV ellenőr hülye, ezt el kell fogadnia, de megvan a matrica is, odaadják.

Akácfa utca... Mivel az ellenőr 3 napot mondott, és a 3-on mentem, kicsúsztam az időből, 16 000 Ft a büntetés. Közben kiderült, az egyetemi ügyintéző valóban hibázott, rossz igazolást adott.
Nem szeretném ezt a 16 000 Ft-ot kifizetni az ügyintéző tájékozatlansága miatt. Mi a teendő?

Köszönettel :)

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.09.30. 08:27

A bíróságon nem fognak szarakodni veled, szal az a mondóka és vélemény nem legyen hosszú, mert a kutyát se fogja érdekelni.

orangeman # 2015.09.30. 07:48

Tudomásom szerint a pótdíj elévülési ideje egy év. Tavaly mikor történt ez?


For God and Ulster

Rexor # 2015.09.30. 07:13

London kb. ötször akkora város mint Budapest, én elfogadnám azt a tömegközlekedést itt is (főleg a kiterjedt metróhálózatot :).

Margherita # 2015.09.29. 16:43

Ja és kedves Bori Bori nem vagyok megrögzött bliccelő ugyanis kocsival járok!! Ritkán megyek busszal de mivel a belvárosba mentem igy most sajnos buszra szálltam. 2 megállóra Amiért most fizessek 32 000,-Ft-ot.....Nyilván a BKK-nak fognak igazat adni de azért én elfogom mondani a mondókámat...és a véleményemet is az egészről. Nem nehéz kitalálni mennyire jogkövető egy ellenőr ha érdekelt a büntetés kiszabásában....

Margherita # 2015.09.29. 16:34

Pénteken lesz a tárgyalás. Nem érzem ugy hogy az ellenőrnek igaza lenne.2 megállóra szálltam fel. Uram bocsá nehogy már azt mondjátok mindenki kezében a jeggyel száll fel és rohan kezelni.Felszálltam és igen..elkezdtem turkálni a táskámban mert nem találtam meg egyből a jegyet.Ezenkivül tömeg volt, még odaverekedtem magam a lukasztóhoz bizony bizony ha tetszik ha nem az is időbe telt.Ez alatt ment a busz pont 1 megállót és a felszálló ellenőr csak azt látta a lukasztóban a jegyem és odanyult és lefogta!! Nem hiszem el hogy egyetlen ellőrnek is lenne joga eldönteni hogy én mikor kezelek,vagy ha egyszer akadályoztatva voltam később kezelem 1 megállóval pontosan 1 megállóval később. Korábban is volt ilyen és a kezeletlen jegyet eltépte az ellenőr, vagyis lekezelte,elfogadta. Csak akkor még nem asszerint kapták a fizetésüket hogy minél több embert büntessenek meg...Sajnos ilyen országban élek, ahol érdekeltek ebben.

eisi73 # 2015.06.28. 09:53

Részlet az (utazás megkezdésével) általad is elfogadott BKK üzletszabályzatából:

Az egyszeri utazásra szóló jegyeket a metróállomásokon és olyan hév állomásokon, ahol a
felfestett peronzáró vonal előtt fel van szerelve jegyérvényesítő készülék, az utazás
megkezdése előtt, a peronzár vonalon való áthaladás előtt kell kezelni, a többi közlekedési
eszközön felszálláskor azonnal érvényesíteni kell a felszálláshoz használt ajtónál található
jegykezelő készülékkel (amennyiben az nem működik, akkor a legközelebbi jegykezelő
készülékkel).

Tehát, nem felszállok, és elkezdem megállókon át keresgélni a jegyemet, hanem jeggyel a kézben szállok fel, és egyből kezelem!
Gyors tárgyalás lesz.

Bori Bori # 2015.06.27. 19:00

Szerintem menj nyugodtan bíróságra. De arra azért számítsál, hogy nem hülyéket ültetnek oda bírónak.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.06.27. 17:10

igen lesz biróság aki igazat fog adni

Igen, valóban lesz ilyen bíróság, csakhogy nem neked fog igazat adni, hanem a BKV-nak.

Kérésednek megfelelően beleképzeltem magam a történtekbe. A jogkövető állampolgárok már a felszállás előtt előkészítik a jegyet és a felszállás után egyből érvényesítik azt. Te ezt nem tetted.

Nagyjából 2-3 kérdés kell majd a bíróságon ahhoz, hogy bebuktasd magad. Biztos megéri :)

Margherita # 2015.06.27. 14:37

Egy kicsit bele kéne képzelni magatokat egy ilyen szituációba - mert ilyen is van- nem rögtön elitélni a másikat! Mert az aztán nagy divat, rögtön azt hinni csóró.. a csorónak meg nincs igaza..csóró bliccelő... ezt nevezik tudjátok előitéletnek.

Margherita # 2015.06.27. 14:33

Szerintem még mindig nem érti senki a szituációt.

Én is tisztában vagyok vele hogy az utazás megkezdésekor kell lyukasztani. Az ember felszáll és nem biztos hogy egyből kéznél van a lyukasztó és a jegy is.Előkotorászom a jegyem, a tömegben odatuszkolódok a lyukasztóhoz,beteszem a jegyem. ez kb 1-2 megálló mivel közben megy a busz .Betettem a jegyem mire ekkor odaér az ellenőr és nem enged lyukasztani....Itt nem a bliccelésről van szó,hanem az ellenőr eljárásáról....és igen lesz biróság aki igazat fog adni.Az ellenőr honnan tudja mikor szálltam fel?
Egyáltalán nem akartam bliccelni ha már itt tartunk. Ha én lyukasztani akarok az ellenőrnek szerintem nincs joga ezt megakadályozni...

Dr.Attika # 2015.06.17. 04:38

"Jó, de még meg kellett találnia a lyukasztót! Azokat meg direkt elrejti a BKK. Székek alá, poroltó mögé, sofőr térde közé."

Igen a legtöbb sofőr térde között van lyukasztó, de azt nem a BKK rejti oda, hanem maga a sofőr.

Bori Bori # 2015.06.16. 19:26

Az is igaz. Akkor hát fizessen perköltséget is.

ius latratus # 2015.06.16. 19:20

Jó, de még meg kellett találnia a lyukasztót! Azokat meg direkt elrejti a BKK. Székek alá, poroltó mögé, sofőr térde közé.

Bori Bori # 2015.06.16. 19:07

Mit kell ezen megindokolni? A vak is látja, hogy megrögzött bliccelő vagy. Ahogy felszállsz a buszra, beteszed a lyukasztóba a jegyed, utazol, ha jön az ellenőr, lyukasztasz, ha nem jön, leszálláskor kiveszed a jegyed, jó lesz legközelebb. Magadnak hazudsz? Az eljárás tökéletes és jogszerű.

ius latratus # 2015.06.16. 19:07

Az utazás megkezdésekor kell a menetjegyet kilyukasztani. Most komolyan hülyét akarsz csinálni magadból a bíróságon?

Margherita # 2015.06.16. 18:36

Szerintem meg nem!

Ha olyan okos vagy indokold meg " joghallgató"...

Sherlock # 2015.06.16. 18:24

Megnyerted magadnak a perköltséget is, jogos volt a büntetés.

Margherita # 2015.06.16. 17:44

Tisztelt ügyvéd urak!

Az alábbi rövid kérdésem lenne. Tavaly felszállt egy ellenőr a buszra ( én 2 megállóval korábban szálltam fel) jegyem a lyukasztóban volt mikor ő legnagyobb megrökönyödésemre rátetette a kezét és ezt közölte: "Most már nem lehet"...majd leszállitott,személyit kért és büntető csekket irt. Nagyon felháborodtam hogy nem engedte a jegyem lekezelni,ő eldöntheti mikor lehet és mikor nem?Két megállóval korábban szálltam fel,mire előkotortam a jegyem és megtaláltam a lyukasztót és betetettem ő akkor szállt fel,vagy nem sokkal előtte,( bizonyitsa be hogy nem az utazás megkezdésekor akartam a jegyem kezelni
) De mi van ha ugy lyukasztok hogy rajta a keze..:)) megtehettem volna és akkor mit tesz?
Most kaptam meg a fizetési meghagyást 32.500,-Ft összegről, természetesen ellentmondtam.
Nem ismerem el az ilyen fajta birságolást és nem tartom jogosnak..Korábban hasonló esetnél a kezeletlen jegyet is elfogadták,eltépték és le volt rendezve, vagy az ellenőr lyukasztotta ki...de ilyen aljasok sosem voltak...