Kitárólagosság feltételei


maluchm # 2005.03.10. 07:07

Koszonom a választ. Ha kulfoldrol kizárólagosságot kapok egy bizonyos termék értékesítésére, mindenféle képpen elore meg kell vennem a terméket, ill. bizományba is megkaphatom elore?Milyenek ebben az esetben a szabályok?

Sasfioka # 2005.03.09. 21:43

Két gazdasági társaság között "igaz-e" a kérdés? Magyarországon sajnos meg kell tanulni, hogy bezony cégek között, ami le van írva, az is csak lehetőség, ami ki van mondva, olyan meg nincs is.

Függetlenül attól, hogy az adott fél nektek mit mond, ő dönt arról, hogy számodra milyen fizetési konstrukcióban ad el terméket. Ha ő csak kp-re vagy előreutalva hajlandó, szíve joga. Ez ellen te nem tudsz semmit tenni. Vagy elfogadod, vagy nem vásárolsz.
De én úgy hiszem, hogy hosszútávú együttműködésben, és az eddigi korrekt kapcsolatokra alapozva van tárgyalási alap a fizetési módozat változtatására.

Beszélni kell velük, vagy el kell őket felejteni. Mást nem tehetsz.

SF

maluchm # 2005.03.09. 12:55

Szlovákia cég vagyunk, tobb éve korrekten egyuttmukodunk magyarországi partnerunkkel. Ez év elejétol ujabb termék forgalmazásán dolgozunk, mi szlovákián a magyar partnerunk magyarországon. A problémám a kovetkazo. Magyarországi partnerem az említett terméket japánbol szállítja. A termékre már tobb rendelésem van, az egyetlen gond, hogy a magyar partner csak kézpénzért ill. utalással tudja nekunk átadni a terméket. A folyamatosan novkvo rendelésekre nincs kénzpénzunk, ezért nem tudjuk megvásárolni elore. Magyar partrnerunk azt állítja, neki is csak fizetés után adják át a terméket. Kizárolagosságjuk van maygarországra és szlovákiára is. Igaz lehet az állítása, hogy neki is csak fizetés után adják át a terméket a gyártok, ha kizárolagossága is van?

Elore is koszonom válaszaikat.