a tanár "lehúzza" a jegyét


Asus # 2005.07.12. 14:50

Egyébként az írásbeli anonimitása több helyen jól működik,hallgatói kódot kell írni a dolgozatra.

Igaz,ezt sem tartom megoldásnak,mert akinek van protekciója az úgyis megmondja a tanárnak a kódját és annak úgy fog majd a kódja.

Sajnos a szóbeli vizsgánál,nem zárható ki a tanár "hold" ciklusa.Azonban a leckekönyvet,ha kiváltanánk valami mással,nem befolyásolná.................

Asus # 2005.07.12. 14:46

Amit doloressa írt,nem arra gondoltam,hogy egyesével vizsgáznak az emberek írásban!!!Ilyen nincs!

Az meg természetes lenne az általam elképzelt rendszerben,ha pl .50-en vizsgáznak egyszerre,akkor másik csoport másik tesztet kap!

Lehetetlen egy 100 tesztkérdést,smsben elintézni,amikor egy kérdésre van egy perced,addig megírni sem tudod a kérdést.

Igaza van derillnek,hogy ha mégis felmerülne az sms-es "súgás" az a tanár felelőssége,de ha pár kérdést meg is tud,az az eredményt nem befolyásolja.Aki meg képes arra,hogy mégis,annak csak gratulálok!

doloressa (törölt felhasználó) # 2005.07.12. 14:35

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve

derill # 2005.07.12. 13:53

Hát nem tudom, merthogy tilos mobilt használni. Ezt ugyanis puskázásként lehet értékelni. Itt a felügyelő tanár felelőssége áll.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

doloressa (törölt felhasználó) # 2005.07.12. 13:16

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve

Asus # 2005.07.12. 12:36

Azért nem hiszem,ha van egy 100 kérdéses tesztsor,akkor minden kérdésre van idő smst írni.Nem eléggé életszerű.Van ahol már alkalmazzák,szerencsére egyre több helyen.Mindenesetre a szubjektum ki van zárva és kizárólag magadat okolhatod,ha nem sikerül.

Pl.A nyelvizsga teszt-részénél- során elért pontnál sem lehet ez másképp.A tanároknak is jó,mert nem lehet őket szidni és nem jön elő a szubjektum.
Ez lehet a jövő és persze az,hogy emelett,ha már szóban is szükséges lehet a vizsga,egy olyan rendszer kialakítása,ahol a középsuliban nem látja a tanár a naplót és más érdemjegyekből nem von le következtetéseket és ugyanígy az indexet is ki kellene váltani,nem regény az,de egyesek annak nézik!

doloressa (törölt felhasználó) # 2005.07.12. 11:09

A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve

Asus # 2005.07.12. 09:31

Nem szép dolog általánosítani,de a tanárok szemétkedése engem is végig kisírt az általános iskolától az egyetemekig.

  • Az első dolog még anno oroszból történt velem 9 évesen,a tanár azt mondta,miután mindent elolvastam hibátlanul,hogy jó jó szép, de csak 4-es és egy pont,vagyis jelest nem kaphattam,mert utált.
  • Váltottunk 5.es koromban németre,ott azt csinálta meg velem a gyorstalpalón orosztanárból átvedlett német tanár,hogy

quasi ellopta a jeles osztályzatomat.
Az történt,hogy volt egy tanulmányi verseny,amin az vehetett részt ,aki 3 feladatsort házilag elkészít,nos az történt,hogy már ezért is járt volna a jeles.Mind a három dolgozatot beadtam és a végén a tanár azt megcsinálta velem 12 évesen,hogy azt állította,hogy nem adtam be!
Nyilvánvaló,hogy hazudott!!!!

  • A sort csak sorolhatnám,regényt lehetne belőle írni,mi történt még velem,mire jogász lettem.

Egy kis oktatáspolitika:-támogattam a torna osztályzásának eltörlését,mégiscsak nevetséges,hogy arra adnak 1-est mert egy 120 cm-es kislány csak 1 métert tud távolugrani és a testnevelési szabályzat előírja a 3 métert 9 éves korban.

Megoldás igen is a sokat szidott amerikai teszt-rendszer lenne,nem lenne napi terror és nem lenne ennyi lelki beteg ember.
AZON IS EL KELLENE GONDOLKOZNI,hogy miér van az,hogy egy magyar gyerek 10 évesen még 4-5.volt európában még pár éve,és amikor 18 éves lesz képességeiben,már eu-átlag alatt van.

Egyszóval ki kellene zárni a szubjektumot az értékelésből és ez csak az anoním teszrendszer lenne,távol állunk tőle,de talán egyszer megvalósul!

Merci19 # 2005.07.12. 07:55

Köszönöm, de az nem gond, hogy ez már 05.20.-án történt?

Volt már szülő, aki az Igazgatónőnek tett bejelentést, de tovább nem léptek.
Ezt is mondtuk, de azt válaszolták, hogy 30 napig lehet bejelenteni az ügyet, ha ezt nem teszik meg, olyan, mintha meg sem történt volna.

the big cat # 2005.07.11. 17:00

Rendőrség. Kiskorú veszélyeztteése, könnyű testi sértés, stb. A többi gyerek vallomása természetesen bizonyító erejű lehet.

Merci19 # 2005.07.11. 15:51

Üdv!
A lányomat az ofője tanítási órán a karjánál fogva a zongorának vágta.
Orvos, látlelet, Igazgatónő, Polg. Hivatal.
Így haladtunk sorban.
A tanügy-igazgatási főtanácsos utasította az Igazgatónőt a fegyelmi megindítására.
1 hónap múlva az az eredmény:
A vizsgálat lezárult, remélem a továbbiakban ilyen probléma nem merül fel leánya és az osztályfőnök úr között.
Kérem válaszom szíves tudomásulvételét.

Ennyi. hm.

A látleleten az állt, hosszú, csíkszerű sufusió, mely erős szorításnak megfelelhet.
Ebbe kötöttek bele, hogy nem konkrétan attól származik.
De, az orvos nem volt jelen az esetnél, gondolom nem írjhatja rá, hogy ez pedig a tanár ujjainak a nyoma.
Az eset 25 gyerek előtt történt, az nekik nem bizonyító erejű?

Mégcsak egy figyelmeztetést sem kapott az ofő, holott köztudott, hogy ez már több gyerekkel is előfordult, a kurvaanyázás is a szókincsei közé tartozik.

El kell fogadnom a válaszukat, vagy fordulhatok még valahova?
Válaszát előre is köszönöm!

lepke # 2005.06.13. 19:39

Ma reggel az igazgatónőnél tettünk látogatást és kértük az ofő és a szaktanár behívását.
A napló és az ellenőrző megegyezett. Kis vita után, a tanár beleegyezett, hogy felelteti a gyereket holnap. Az osztályozó ért. ma volt. Megérte reklamálni!

lepke # 2005.06.13. 19:26

Köszönön, hogy reagáltatok.
Az ének tagozaton órarend szerint tanúlják a szolfézst, így a kottaírástól, a zeneszerzőkön át mindenből adnak leckét.
Valójában meg vagyok elégedve a pedagógusainkkal, mégis szerintem mindenki életében van egy akivel nem "bírják" egymást.
Azért is írtam le, mert, sajnos minden az osztályzatokon múlik, és ezt - a mai közoktatási törvény szerint - a tanár szabadon döntheti el.
Természetesen nem én akarom a gyermekem értékelni, és nem is kell őket vizsgabizottság elé állítani, de a központilag kiadott teszteknek kellene nagyobb súlyban szerepelnie az érdemjegyeknél.( Ilyent mi nem írtunk!)

derill # 2005.06.13. 13:58

Na azért az ének házi másból is állhat. Például hasonlitsa össze két zeneszerző életművét, stb. Nem értek az énekhez, de aki ért hozzá, az tudja. Én biztos, hogy irásban reklamáltam volna a matek-eredményt, és az éneket is irásban reklamálnám meg. Ezután ugyanis csak egyet tehetnek, hogy átlagolnak. Előbb viszont nem árt tisztázni, (és bizonyithatóan rögziteni), hogy mi állt a naplóban, mert az utólagos beirástól csak ez véd meg.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Ezénvagyok # 2005.06.13. 13:52

Ez sajnos mindennapos eset, nem egyedülálló. Az én fiamat is 4-essel zárták le matekból 4,62-es átlag mellett, holott az év végi témazárója ötös volt. A javítási lehetőségtől a tanár elzárkózott. Mikor szóltunk, azt mondta, hogy már nem lehet javítani, késő. Emellett az osztálytársa már a harmadik javító dolgozatot írja, hogy meg legyen a kívánt átlag. (Az ő anyja az SZMK tagja és nagy buzgómócsing, én meg csak egy szülő vagyok.)

TomSecret! # 2005.06.13. 11:38

Ha már úgysem jogi lett ez a topic, egyáltalán hogy néz ki egy ének-tagozatos ének-házi? És hogy lehet azt értékelni?

Mondjuk plö: Tavaszi szél vizet áraszt népdal eléneklésének gyakorlása - majd átélésből elégtelen ...


jogvédö

szajbertattila # 2005.06.12. 20:02

meg az is biztos, hogyha letámadod a tanárt, nem fog jobb jegyet adni... valami oka van annak, hogy így osztja az egyeseket ...

amúgy nem szép egy tanártól, ha az egyébként jól tanuló gyerek átlagát lerontja, még akkor sem ha az tényleg nem tud/nem szeret énekelni. Feltéve perzse, ha a gyerek megadja a kellő tiszteletet a tanárnak, és ezzel együtt is próbálja megoldani erejéhez képest jól a házikat...

derill # 2005.06.12. 18:59

Bizopnyitani igen nehéz, azonban beszélj az igazgatóval. Kérd, hogy (ha még kell vizsgázni belőle bármit) más tanár hallgassa meg a gyermekedet. Esetleg beszélj ujra a tanárral és rögzitsd a beszélgetést.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem ártana, ha a gyerek házit irt volna.

Egyébként megkifogásolhatod az adott érdemjegyet, ez esetben a napló alapján döntenek. Azonban biztos, hogy a naplóban csak azok a jegyek vannak, amik a gyerek ellenőrzőjében? Győződj meg róla, és kérj róla másolatot, csak utána reklamálj.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

lepke # 2005.06.12. 18:14

Nem jogi kérdés, csak, ha valakit érdekel véleményt mondhat!
Negyedik osztályos gyermekem év végi értékelésekor - ének tagozatos iskolában -, énekből a szaktanár lehúzza a jegyét! A gyerekkel közölte, majd telefonos érdeklődésemre ezt eléggé arogáns módon, engem mínősítve- nekem is elmondta.
Gyermekem jól tanul, valószínű, a jeles ( egy négyes) bizonyítvány, kivétel a nevezett pedagógus közepes érdemjegye ( tény: jegyei :5 db házi feladat egyes! ezzel együtt 3.75 az átlaga.) Hogyan bizonyíthatom, hogy személyes ellenszenve miatt ronja le a gyerek jegyeit!