mennyi szocpol jár?


Pillangókisasszony # 2007.06.06. 12:45

Kedves Kata!

A szoc.pol feltétele, hogy sem a Te, sem a társad nevén, illetve a kiskorú gyermekek nevén nem lehet ingatlantulajdon.

Teljes szoc.pol. csak új ingatlan építése/vásárlása esetén jár.

A feltételekről érdeklődhetel a magyarorszag.hu honlapon, a címszavak körében.

Kata22 # 2007.05.30. 06:19

Köszönöm válaszod.
Remélem nekünk talán simábban fog menni.Bár,nem valószinü.

anka # 2007.05.29. 08:46

Szia Kata!
Laikusként szólnék hozzá, hasonló kérdéseink voltak. A jegyzőhöz fordulj, talán felvilágosít. Nálunk, sajnos, ő sem volt képben, így felhívtuk az államkincstárat, a megfelelő helyre kapcsoltak, nagyon nehezen... ott azt mondták menjünk fel személysen Pestre érdeklődni... Szóval, nem irigyellek!
Az érdeklődésnél nagyon óvatosak legyetek, hogy nehogy úgy járjatok, mint mi... A jegyzőnk ugyanis homlokegyenest mást mondott, mint a jogszabály... Néztünk volna egyet utólag.
Sok sikert az érdeklődéshez és ügyintézéshez. Az építkezés játék lesz ahhoz képest.
Üdv!

Kata22 # 2007.05.28. 12:39

Kedves válaszolók.
Kérdésem a következő lenne.Adott egy ház ami a párom és a testvére közös tulajdona.50-50%-os arányban.Ez a ház egy régi putri,amiben sem wc sem fürdő sem konyha nincs.Én hamarosan megveszem a párom testvére részét,és szeretnénk ezt a házat újraépiteni.Csak a föfalak és a födém maradna.Új belsövakolat új válaszfalak/átterveztetve/új tető,szóval minden.És szeretnénk ehez a házhoz + 2 szobát épiteni,ami ugyanannyi lenne mint a mostani alapterülete a háznak.A kérdésem az lenne hogy a szocpolnak ilyen esteben is csak a fele jár,vagy erre esetleg már megkapnánk a teljes szocpolt?Már sokhelyen utánanéztem,de ilyen estre sehol nem találtam választ.Kérem aki tud segitteni irjon.Elöre is köszönöm
Tisztelettel:F.Katalin