Működési engedély


gitron # 2008.02.13. 07:32

A működési engedély megadásánál a hatóságnak nincs mérlegelési jogköre, tehát nem ítélheti meg, hogy szükséges-e az adott üzlet, vagy sem.
Ha a kérelem megfelel a jogszabályi előírásoknak, az előírt mellékleteket csatolták, valamint az érdekelt szakhatóságok hozzájárultak, az engedélyt meg kell adni.
Amit te az "elbírálás elhúzásának" nevezel, azt szakszerűbben ügyintézési határidőnek hívják, ez 30 nap. Ebbe nem számít bele az esetleges hiánypótlás, valamint a szakhatósági közreműködések időtartama.

monalisa1 # 2008.02.12. 18:16

Ne köszönj semmit, nem segítettem semmit...

Javaslom: a Google keresőbe írd be a "működési engedély" és majd az"üzletnyítás engedélyezése" kifejezéseket - az egyik - másik után lesz majd ott számodra elég információ.

Külön is: http://www.origo.hu/…mkodesi.html?…

kicsijudit # 2008.02.12. 17:46

Köszönöm a választ, nagyon remélem, hogy tényleg megadják az engedélyt...
Nem,nem veletek akarom felmondatni a rengeteg előírást, csak kíváncsi lettem volna a buktatókra,meg hogy mennyi ideig szokták az engedély elbírálását elhúzni.
Köszönöm a segítséged.

monalisa1 # 2008.02.12. 17:25

Még ha egy kocsmát vagy rulettermet akarnál nyítni stb., vagyis hogy ne legyne minden utcasarkon egy hasonló, akkor értelme lenne az önkormányzat esetleges korlátozásának, de egy bizsúüzlet az oly kis ártatlan tud lenni... Meg különben is: az üzeleted működése nekik adóbevétel, tehát miért is korlátoznák. (Ha csak valaki "nagykutya" feleségének nincs a közelben egy hasonló, vagyis hogy konkurenciát ne okozzál neki.)

"Hogy működik ez az egész eljárás?"
Na ne, remélem nem velünk akarod mintegy iskolai leckeként "felmondatni" azt a rengeteg előírást, melynek ismerete egy boltnyításhoz elengedhetetlenül szükséges.

Ha az előző bekezdésben felsorolt (...) összes előírásnak megfelelsz, miért is húznák az időt?!

kicsijudit # 2008.02.12. 15:56

Segítsetek nekem,kérlek!

Szeretnénk nyitni az V.kerületben egy divatékszer üzletet,és kíváncsi lennék,hogy mik azok az esetek,amikor nem adják meg a működési engedélyt?Tényleg megvizsgálja a kerületi jegyző,hogy szükséges-e egy ilyen üzlet, és visszautasíthatja a benyújtott kérelmet?
Hogy működik ez az egész eljárás?
Mennyi ideig húzódhat ez el?

valaki segítsen,kérem!!!

Nagyon köszönöm a válaszokat!!!

Judit