Ok a felmondásra ?( Ingatlaniroda szerződés )


boltosgyerek # 2008.02.18. 13:28

Sysy73!
Szerintem egyszerűen szóltok az ingatlanirodának és visszapakolják a hirdetést.Nem fordulhatott elő esetleg az, hogy találtatok vevőt, csak nem az ingatlanirodán keresztül? Ezért tartom butaságnak a kizárólagos szerződést...

monalisa1 # 2008.02.18. 12:18

Kiváncsi lennék arra a vevőjelöltre aki az első ajánlatra rábólint., piacgazdaság van, mindenki alkudni akar.

Ha valaki el akar adni egy ingatlant, reálisan "árazza" be azt, és az alsó "tól" határ körül adja meg az induló eladási árat - reménye lesz vevőre.

nandy # 2008.02.18. 12:09

Illetve a folytatását:
alacsony árat ajánlottak, amit mi nem fogadtunk el, megírtuk, hogy mennyi az az ár, amennyiért eladnánk a telket, de erre nem reagáltak

nandy # 2008.02.18. 12:08

Volt egy vételi szándék szerződés, de ez már lejárt,

Ezt jeleztétek az ingatlaniroda felé?

monalisa1 # 2008.02.18. 11:36

Ahogy kbs leírta: ismerni kellene a szerződést melyet az irodával kötöttetek.

Egy alacsonyabbról induló (...) ajánlattal kapcsolatban szerintem oda-vissza közvetíteniük kellett volna: hátha ti csökkentetetek valamelyest, hátha a vevőjelölt ráajánl valamelyest - oszt rugalmasan megvan.

Mível "a" kizárólagosságukat írtad, ahhoz hogy elsősorban is pénzt (= jutalékot) lássanak, hírdetés dolgában futnaknak még egy kört a telketekkel kapcsolatban.

Végső elállásod esedén is félő, hogy néhány tízezer forintot fizetni leszel köteles nekik, lévén nincs olyan ingatlanközvetői iroda mely ne "okosan" készítené el ama biztonyos megbízási szerződést. (Tudod, ama bizonyos kisbetűs...)

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.18. 09:21

A válaszhoz részleteiben ismerni kellene a szerződéseteket.

sysy73 # 2008.02.18. 09:01

Üdv.
Na újra nekifutok, az előző elszállt:(

Nos, az lenne a kérdésem, hogy okot ad-e a felmondásra részünkről, miszerint egy nagy cég ingatlanirodája, akit megbíztunk a telkünk értékesítésével, levette a honlapjukról a telkünk hirdetését, érdeklődőknek elutasító választ adnak, miszerint elkelt a telek.
Volt egy vételi szándék szerződés, de ez már lejárt, alacsony árat ajánlottak, amit mi nem fogadtunk el, megírtuk, hogy mennyi az az ár, amennyiért eladnánk a telket, de erre nem reagáltak. A három nap lejárt már, azóta is az érdeklődőket úgy tájékoztatják, hogy nincs már meg a telek, elkelt.
Állítólag ez bevett szokás, hogy ha vételi szándékot ad valaki, akkor leveszik a honlapról és nem is ajánlják tovább.
Így viszont úgy érezzük, hogy több potenciális vevőt is elküldenek úgy, hogy elérhetőséget sem kérnek tőlük, vagy pár nap türelmet, hogy ha mégsem jönne össze az adás-vétel, akkor legalább az érdeklődőket tudnák értesíteni, hogy mégis eladó a telek.
Jogot formálhatunk ilyen téren a szerdőés megszüntetésére? Kizárólagosságot kötöttünk meg sajnos, így mi nem is árulhatjuk a telket, aki érdeklődne, azt viszont az irodához kell irányítani, amit mi meg is tettünk, csak elküldték Őket, hogy már a telek elkelt, előszerződés köttetett...holott ilyen nem is történt.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Sysy