ikerhaz - atepites


gitron # 2008.03.12. 07:47

Én a helyedben írnék a társtulajdonosnak egy ajánlott (vagy tértivényes) levelet, amelyben mélységes felháborodásomnak adnék hangot. Mivel megmutattam a majdnem kész terveket, amin azóta lényegi változás nem történt, s akkor belegyezett a bővítésbe, később pedig nem, kérném ismételten a belegyezését. Ha erre bármi olyat válaszol, amelyben magyarázni próbálja, hogy miért nem járul hozzá most, akkor abban biztosan lesz arra nézve bizonyíték (közvetett módon legalább), hogy elsőre hozzájárult. Azzal már tudnál valamit kezdeni.

ObudaFan # 2008.03.11. 18:06

Hát, megpróbálhatod, hogy jognyilatkozat pótlása iránt pert indítasz ellene. Azt megintcsak nem lehet innen megmondani, hogy elfogadható indok-e. Mindenesetre mint tulajdonostárs nem köteles hozzájárulni, persze a jogával meg nem élhet vissza.

woockie # 2008.03.11. 17:54

Nem bizonyithato semmi modon. Legalabbis semmi nem hamisithato bizonyitek nem all rendelkezesemre. Senki nem volt ott. Legfeljebb nehany ember van, akinek masnap elmondtam, hogy mit es hogyan reagalt a szomszed. De ott ok sem voltak, csak elmeseltem nekik. Az atepites maga az o beleegyezese nelkul semmi modon nem valosithato meg? Mert az igazan jo megoldas termeszetesen ez lenne. Elfogadhato indok ez, amit mondott, hogy ezert nem irja ala? Vagy akar egyszeruen indok nelkul is megteheti, hogy nem egyezik bele?
W.

ObudaFan # 2008.03.11. 17:46

Ha bizonyítható az ígéret, akkor biztatási kár címén lehet követelni ennek a költségnek a megtérítését. Azt viszont, hogy ezt hogy tudod bizonyítani, innen megmondani nem lehet.

woockie # 2008.03.11. 16:18

Egy ikerhaz tarstulajdonosa vagyok, 2/4 aranyban. Az ingatlan felere kizarolagos hasznalati joggal. Szeretnem az ingatlanreszemet bovittetni. Ehhez elvileg kellene a tulajdonostars beleegyezo nyilatkozata. Megkerestem egy epiteszt, elkeszultek a tervek. Amikor a tervek olyan allapotban voltak, ami mar jelentosen nem valtozik, megmutattam a tulajdonostarsnak, mit szeretnek a sajat reszemmel tenni. Elbeszelgettunk, szoban beleegyezett az atepitesbe, meg pozitiv javaslatokat is adott, mire figyeljunk. Termeszetesen mivel nem a vegleges terveket mutattam meg neki, johiszemuen nem irattam ala errol semmi papirt. Ezutan az epitesz, statikus, gepesz elvegezte a szukseges szamitasokat, elkeszult a pontos rajz, a teljes engedelyeztetesi dokumentacio. Atvittem a tulajdonostarshoz a papirokat, hogy irja ala, ahogy par honappal korabban beszeltuk. Ekkor kitalalta, hogy megsem hajlando alairni a papirokat, mert csak kesobb eri a nap a hazreszet, valamint a felso emeletrol egy nagy tuzfalat fog iranyomban latni. Ezek egyuttesen szerinte jelentosen csokkentik az ingatlana vagyoni es elvezeti erteket. Persze meg o volt felhaborodva, hogy ilyent kerek tole. Egyebkent a szomszed csak hetvegihaz jelleggel hasznalja a hazreszet. Tehat jelenleg ott allok, hogy keszen vannak a tervek, kifizetve, a szomszed(tulajdonostars) pedig nem egyezik bele megsem az atepitesbe. A vicc az egeszben, hogy azota, hogy megmutattam neki a rajz aktualis verziojat, csak belso falak helye valtozott a rajzon. Termeszetesen ezt bizonyitani nem tudom, az en szavam all az ove ellen, amennyiben ezt tagadna, tanuk nem voltak arrol, hogy akkor szoban beleegyezett. Ha akkor nemet mond, megallitom az epiteszt, vagy mas iranyban indulunk el, vagy az addigi munkajat kifizetem es nincs atepites. Azota termeszetesen a teljes tervet ki kellett fizetnem. Mit lehet tenni? Nyilvan nem szeretnem elbukni a tervezesert kiadott penzt.
koszonettel,
W.