Társasházi közös képviselő választása


MajorDomus # 2017.04.30. 20:37

Valószinű hogy a meghatalmazásokat is begyüjtötte!

Törpilla25 # 2017.04.29. 16:08

Igen, erre gondoltam én is. Köszönöm a válaszát.
Persze azzal nem lehet mit kezdeni, hogy valaki meghatalmazást ad, közben azzal nem foglalkozik, hogy lehet, hogy ha elmenne a közgyűlésre, akkor akár választhatna jobbat is...
Még egyszer köszönöm.

drbjozsef # 2017.04.29. 14:58

Önmagában biztos nem lesz az jó semmire.

Vagy eljönnek a tultársak, és szavaznak is, vagy nem listát ír, hanem meghatalmazásokat gyűjt össze az illető, és azokkal szavazhat helyettük. Ha mindenkitől begyűjt egyet, akár mindet is képviselheti a szavazáskor.

Törpilla25 # 2017.04.29. 14:36

A házunkban az egyik tulajdonostárs aláírásokat gyűjt (korteskedik) az ő jelöltje mellett. Azonban - tudomásom szerint – eddig legalább 3 jelölt van a közös képviselőségre. Mivel a közgyűlés kizárólagos hatásköre dönteni a kkv. megválasztásáról, az lenne a kérdésem, hogy szabályos-e az, ha a köv. közgyűlésen a „kortes-gyűjtés” eredményeképp született aláírás-listát használnák fel a kkv. megválasztásához? Akik aláírták az ívet, még azt sem tudják, hogy kik között lehet majd választani. Én 3 jelöltről tudok, de lehet, hogy több is van, akik között választhatnánk… Így az a faramuci helyzet állhat elő, hogy a törvény erejéből a közgyűlés dönt a választásról, a jelöltek között, azonban lehetséges, hogy a listán szereplők (nem tudom hány fő) tulajdoni részaránya eleve eldöntötte a kérdést.
Hozzá kell tennem, hogy már a márc-i közgyűlésen (ahol a jelenlegi kkv. lemondott) előkerült ez az ív (amely azóta valószínűleg tovább bővült, mert a tulajdonostárs hurcolja a folyosón), amikor felszólalt az egyik tulajdonostársunk, hogy kéri töröljék a nevét és az aláírását arról az ívről, mert ő nem is ismeri a jelöltet…(a többiek sem).
Szabályos lesz-e ez így? Ráadásul azt a 2 (vagy több) jelöltet, - akiket szintén elhívunk a választó közgyűlésre, teljesen feleslegesen,- így nagyon nehéz helyzetbe hoznánk. Ezt nem szeretném, de szabályos választást igen. És nem vagyok azért ezzel egyedül.
Jól gondolom, hogy ha ez a lista egy „sima” támogató lista egy jelölt mellett, akkor ezt nem kell figyelembe vennünk?Csak akkor, ha a „korteskedő” tulajdonos szerez tőlük egy felhatalmazást a szavazáshoz. Ez utóbbi eset szabályos, de nem etikus? vagy…?
Tudom az lenne a megoldás, ha a tulajdonosok személyesen eljönnének és szavaznának, de a társasházak zömében csak néhány tulajdonos jár a közgyűlésekre.
Köszönöm előre is a segítséget.