Nem adásvételi szerződés szerinti birtokba adás


MajorDomus # 2017.07.02. 21:27

Hurrá!

Jucus1958 # 2017.06.30. 14:36

Tisztelt MajorDomus! Köszönöm támogatásodat a "megtekintett állapot" nem minden esetben visz mindent, és úgy gondolom, hogy a "remény hal meg utoljára. A felvételeket a tényleges birtokba adás alkalmával rögzítettem. Eladóval a mai napon megegyeztem az általam kért összeget visszaadta ezzel mintegy elismerve hogy én jóhiszeműen jártam el. Egyébként felajánlottam, hogy vissza adom két hétre a kulcsot és teremtsen olyan állapotot amiben megállapodtunk, ezt már nem akarta. Holnapi napon sor kerül az ingatlan megállapodás szerinti kiürítésére melyet én megszerveztem illetve az összegben megállapodtam a vállalkozóval. A költséget az eladó által visszafizetett összeg teljes egészében fedezni fogja, ezen én egy forintot sem kerestem a két heti izgalmon kívül. Még egyszer köszönöm a hozzászólást.

MajorDomus # 2017.06.27. 20:42

Dobd ki őket.
Ami nem ajánlva jön,azt nem tudja bizonyitani,ami meg ajánlott,azt nem veszed át.

3 hónap alatt béke lesz!

Droli # 2017.06.27. 17:54

Nem nyitok neki új topikot, kb. idevág: mikor adásvétel után birtokba vettem az ingatlant, kérdeztem a volt tulajt: ugye, minden szolgáltatást lemondott vagy átirányított az új címére? Igen, mondta, nem jöhet ide semmi. (Amúgy ez a kitétel az adásvételiben is benne volt.) Ehhez képest minden levele ide jön még a biztosítástól kezdve az átvitt kábeltévéig. Az elején még szóltam neki, jöjjön érte, az ígéretéhez képest úgy három órával később ide is ért, ezért taktikát váltottam: inkább én vittem el neki a leveleket. Csak most már rohadtul unom, hiába szólok neki, hogy ezt meg ezt is jelentse át, cseszik rá, még mindig ide jön mindene (több hónapos történet amúgy). Én meg nem akarok a továbbiakban postást játszani, mert időm sincs rá (meg arra sem, hogy várjak, míg érte jön). A kérdésem: lehet-e nekem bajom abból, ha esetleg nem adok át neki olyan levelet, ami miatt őt pl. megkötbérezik (pl. valami befizetendő számla)? A birtokbavételkor írtunk jegyzőkönyvet, és belevettük, hogy per- teher- és igénymentesen adta át az ingatlant, erre alapozva azt mondanám, hogy nem.

MajorDomus # 2017.06.26. 20:06

Megtekintetted a lomtárat is?

Na látod!

Jucus1958 # 2017.06.26. 15:19

De kérdezném mi van a szerződésben szereplő azon mondattal, hogy megtekintett állapotban vettem meg? Ebben az esetben nincs esélyem?

MajorDomus # 2017.06.25. 18:54

A költségeket térittesd meg az eladóval,de vedd videóra az állapotot!

Jucus1958 # 2017.06.25. 17:50

A következőkben kérnék tanácsot. Ingatlant vásároltunk. A foglaló kifizetésekor az eladó 2-3 hetet kért, hogy az ingatlant kiürítse. Ezt követően az adásvételt közjegyzői okiratba foglaltuk. Az okirat többek között tartalmazza, hogy az "Eladó köteles a ingatlant mindennemű ingóságaitól kiürített, megtekintéskori és rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban vevők birtokába bocsátani, ennek teljesítésére ezennel kötelezettséget vállal." Az okirat aláírásával egy időben a teljes vételárat kifizettük, az eladó még kért pár napot, hogy ingóságait el tudja vinni. Ez egy nagyobb területű több helységből álló zártkerti ingatlan. A birtokba adás napján a telken lévő két fő épületet mutatták meg ahol is nagyjából a kiürítés megtörtént. Napokkal később mentünk ki az ingatlanra amikor is azt tapasztaltuk, hogy az ingatlan többi helysége tele van lommal, de leginkább szeméttel kb. 25-30 köbméterről van szó közte nem kevés mennyiségű veszélyes hulladékkal. Kérdezném, hogy ebben a helyzetben mit tudok tenni. Végeztünk számításokat érdeklődtünk, hogy mennyiért szállítanák el a lomot illetve szemetet több százezer forintos költséget jelent számunkra. Köszönettel