önálló bírósági végrehajtó, multi


marcia (törölt felhasználó) # 2014.11.26. 18:36

Igen pedig így van a Pázmányon a mintatantervben,valószínű
hogy hasznosabb lenne hamarabb elkezdeni,mert elég fontos tárgy,ráadásul ugye 3 félévre van elosztva így ötödévben érünk csak a végére.Ugyanígy a büntető eljárásjogot is csak most kezdtük.
Köszönöm, ezek tényleg hasznos információk,mivel csak ügyvédi gyakorlatban van részem.Akkor ez eléggé más attól.

barrerra # 2014.11.26. 18:02

Még annyit, hogy a végrehajtói meló is tud nagyon érdekes lenni, csak számolni kell azokkal a negatív dolgokkal, amiket felsoroltam.

barrerra # 2014.11.26. 17:31

"A végrehajtásra nálunk csak ötödév első félévében kerül sor,így arról még nem tanultunk. A polgári eljárásjogot csak ebben a félévben kezdtük el." - ezen most nagyon meglepődtem.

Multiknál általában minimum egy idegennyelven kell tárgyalóképes szinten beszélni, egy-két helyen még elvárt a minimum cum laude minősítés (de minek). Általában jogi előadóknak ilyen helyeken nagyon favágó, totál unalmas munkákat kell elvégezni, amiből nem keveset adnak, nagy szakmai kihívásokra ne számíts multiknál. Jogtanácsosok szoktak nehezebb, bonyolultabb, érdekesebb feladatokat végezni.

Ha tényleg csak a pénz érdekel, nem szeretnél nagyon szakmailag fejlődni, és bírod a "favágást", akkor multinál a helyed. Persze van pár kivétel, ahol azért kell használni az eszedet, de multinál nem gyakori ilyen pozícióban.

marcia (törölt felhasználó) # 2014.11.26. 16:55

Köszönöm szépen a választ. A végrehajtásra nálunk csak ötödév első félévében kerül sor,így arról még nem tanultunk. A polgári eljárásjogot csak ebben a félévben kezdtük el.
Nem hiszem hogy ez a terület fog érdekelni,csak kíváncsi voltam.

Arról esetleg kérhetek segítséget hogy a multik milyen elvárásokat támasztanak a jelentkezők felé?

barrerra # 2014.11.26. 14:56

Amit a másik topikban is leírtam:

@marcia: Pp.-n nem tanították nektek a Vht.-t? Nem kérdeznél butaságokat a végrehajtói munkáról...

Végrehajtó-helyettesi és jelölti fizetés: irodánként változik...

Hogyan lehet valaki öbv: Vht.-ban megtalálod.

  • Mennyire éri meg: ha tetszik a végrehajtási jog, polgári eljárásjog, bírod a nagyfokú stresszt, meg azt, hogy az ügyfelek baltával kergessenek meg kilakoltatás esetén, akkor megéri.
  • Ügyfelek tekintetében kijelölt területek vannak amiket egy végrehajtó megkap? - Vht.

Multinál is akkor érdemes dolgoznod, ha bírod a gépies munkát, és felszínes jogi tudással rendelkezel. Egyébként pályakezdőként multinál dolgozni maga a borzalom. Viszont nem kapsz nehéz, elgondolkodtató feladatokat - ez azzal jár, hogy egyáltalán nem érdekes a meló általában ilyen helyeken.

Grave7 # 2014.11.25. 23:31

marcia: Gerberától abszolút segítő választ kaptál (megmutatta hol tudsz utána nézni), órákon keresztül pedig senki nem fog erről írni, hogy kellő mélységben beleláss a végrehajtásba.

Egyébként a másik topciban (http://www.jogiforum.hu/forum/33/329709) ius latratus 21:24-es, illetve Kelvin 23:09-es hozzászólását kiemelten figyelmedbe ajánlom.

Amire többen is céloztak: ha csak a pénz miatt csinálnál bármit is, akkor a munkád silány lesz és hamar kibuksz majd.

Ha nem tudod még mi az ami érdekel: egyetemen tdk-s előadásokat látogasd, gyakornoki pozíciókat (akár ingyen) keress és vállalj el.

Önállóan megcsinálni mindezt nehéz és időigényes? Az.

marcia (törölt felhasználó) # 2014.11.25. 20:17

Igen olvastam,de valódi tapasztalatok érdekelnek.Nem vagyok végrehajtó, csak feltettem egy kérdést,amire nem támadó jellegű választ vártam.

gerbera317 # 2014.11.25. 19:34

Ha jogász vagy, akkor talán hallottál már a Vht-ról. Na, annak 232. §-ától kezdődően tudhatsz meg többet arról, mi a feltétele a végrehajtóságnak. Ha pedig az 1. §-tól kezdődően tanulmányozod a jogszabályt, akkor azt is megtudhatod, mit és miért csinál.

Ami a hozzáállásodat illeti: Éppen az ilyenek miatt éri annyi kritika a végrehajtókat, és ezért követeli a fejüket több civil szervezet, sőt, politikai erő is.

marcia (törölt felhasználó) # 2014.11.25. 18:32

Tudom, de ezek engem érdekelnek :)

Sherlock # 2014.11.25. 18:21

Nagyon rossz hozzáállás, hogy az elsődleges szempont a fizu. Meg is bosszulja magát már rövid és középtávon is. Át kéne ezt gondolnod újra.

marcia (törölt felhasználó) # 2014.11.25. 17:53

Sziasztok!

Negyedéves joghallgató vagyok,érdeklődnék a végrehajtói és a multi cégek, bejutási esélyiről , feltételeiről, várható anyagi juttatásairól.
Ebben a kettőben gondolkodom egyenlőre egyetem után, de más tippeket szívesen fogadnék hogy szakvizsga előtti időben hol lehet leginkább jól keresni.(vidéki vagyok, szülők nem támogatnak stb. )

Multikhoz hogy lehet bekerülni, szükséges e a jogi szaknyelv ismerete? mennyi gyakorlatot várnak el, milyen további kritériumoknak kell megfelelni? mire lehet számítani anyagiak terén szakvizsgáig?

Önálló bírósági végrehajtó tudom elsősorban nem annyira jogászok által választott pálya, valahol mintha ezt olvastam volna.Érdekelne hogyan lehet valaki az ? mennyire esélyes( nőként, nem veszélyes -e), és mennyire éri meg, szeretnék többet tudni erről a pályáról is.( jelölti, helyettesi fizetések, ügyfelek tekintetében kijelölt területek vannak amiket egy végrehajtó megkap?)

Nagyon köszönöm a választ előre is !