Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


üzembentartói szerződés

Bea1 # e-mail 2016.08.28. 23:39

A kölcsönadási szerződést fel lehet mondani, írásban. 15 munkanapot kell adni az autó visszaszolgáltatására, ennek letelte után ha nem kapod vissza, a rendörség tud segíteni.

A tulajdonos visszavont engedélye nélkül nem jogosult az autó vezetésére.

wers #   2016.08.28. 15:41

Miben állapodtatok meg?

Azér bennem ilyenkor mindig felmerül, miért nem jegyezték be mint üzembentartó, a valóságban üzembentartót. Ez esetben még az illeték 25%-át sem kell megfizatni, csak a 6000 Ft forgalmi díját.

wers #   2016.08.28. 15:41

Miben állapodtatok meg?

Azér bennem ilyenkor mindig felmerül, miért nem jegyezték be mint üzembentartó, a valóságban üzembentartót. Ez esetben még az illeték 25%-át sem kell megfizatni, csak a 6000 Ft forgalmi díját.

cinu # e-mail 2016.08.28. 15:02

2 autónk van.Az egyiket kölcsönadtuk a gyerekeknek szerződéssel.Most szükségünk lenne rá,de nem adják pedig a nevünkön van és a költségeit is mi fizetjük.2017.03.-ig van rajta műszaki.Mit tehetünk? Előre is köszönöm ha válaszol.Ui:Közben az autó elromlott.Kinek kell megcsináltatni?

wers #   2016.08.24. 10:35

:)) szívesen. Hú de régen volt.
Az is ritka, hogy valaki megköszöni, de az, hogy hónapok múlva, fehérholló. Így én is köszönöm. (még szebben süt a nap :)) )
Sok sikert, és kitartást.

HorvathE # e-mail 2016.08.24. 08:58

Kedves wers!
Köszönöm szépen. Már beadtuk a keresetet.
üdv.
H.E.

Zoyka # e-mail 2016.08.03. 13:54

Szep napot !

Szeretnek erdeklodni, hogy az Amerikai cegem altal Amerikaban vasarolt auto hasznalhato-e Magyar orszagon Amerikai rendszammal idokorlatozas nelkul, ha az Amerikai ceg munkavegzes celjabol biztositja szamomra. A ceg altal kiallitott kolcson adasi papiron kivul szukseges-e mas papir, illetve amikor Amerikabol beutazik az auto a vamnal milyen papirokra van szukseg, hiszen nem szeretnenk Magyarorszagi forgalomba helyezni az autot.

valaszt elore is koszonom.

Udv:

Zoyka

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.07.31. 13:49

A te tartozásod miatt nem.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.07.31. 13:33

Az autót lefoglalták?

www.kbs-ugyved.hu

Dr.Attika # e-mail 2016.06.23. 10:59

Ez a baj. Írogatnak különböző szerződéseket, amikből nem derül ki a tartalom (felek jogai és kötelezettségei) és ilyen szerződésekre akarnak jogot alapítani.Joghatályosan ez nem működik.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

pozso # e-mail 2016.06.23. 10:19

Nem tudom, a cél, hogy minél kevesebb költséggel járjon az autó átadása, hiszen apa és fia között történne, és az apának ne keljen elölről kezdenie a bonusz fokozatokat.

Dr.Attika # e-mail 2016.06.23. 07:13

Attól függ, hogy milyen jogcímet tartalmaz az un.üzemben tartói szerződés.( Ilyen önálló jogcímű szerződést nem ismer a magyar jog.)

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

pozso # e-mail 2016.06.23. 07:09

Üdv,
ha szülőtől üzembentartói szerződéssel átveszem az autóját és ő vesz magának másik kocsit, a bonus besorolása marad a régi, vagy újraindul?

wers #   2016.05.26. 16:47

A kárigényt a vevő adta be, mivel ő használta a baleset idején a kocsit. A biztosító semmiféle információt nem ad, mert nem ő a bejegyzett tulajdonos
Nem csoda
első részlet kifizetése előtt már használta a vevő a kocsit, és onnan kezdve ő fizette az összes költséget, kötelező, súlyadó stb.
ezt így konkrétan nem tudta fizetni, max megtérítette ezen költségeket
Az eladó úgy döntött, hogy nem írja alá az adásvételi szerződést annak ellenére, hogy már ki lett fizetve a kocsi.
Hát, akkor perelni kell. Szerződést az üzletkötéskor illik aláírni. Persze utólag is lehet, ha másik fél is hajlandó. De ez elég tanulságos történet, csak több ezer példa van rá. (mármint, hogyan nem szabad autót venni)

HorvathE # e-mail 2016.05.25. 09:26

Elnézést, de nem találtam hasonló témát, ezért ide írok. Az egyik rokonom vett egy használt autót egy másik rokontól. Minden figyelmeztetés ellenére úgy zajlott az "adásvétel", hogy az autó árát részletekben fizette meg, de a részletek átvételétől semmiféle papírt nem írtak (tekintettel a rokoni kapcsolatra), sőt azt beszélték meg az elején, hogy akkor írnak adásvételi szerződést, ha az autó teljes ára ki lett fizetve. A vevő közben használhatta a kocsit akként, hogy egy határozatlan időre szóló használati szerződést írtak az eladóval. Néhány hónapja az autóba hátulról beleütköztek. A kárigényt a vevő adta be, mivel ő használta a baleset idején a kocsit. A biztosító semmiféle információt nem ad, mert nem ő a bejegyzett tulajdonos. Hozzá kell tennem, hogy az első részlet kifizetése előtt már használta a vevő a kocsit, és onnan kezdve ő fizette az összes költséget, kötelező, súlyadó stb. Az eladó úgy döntött, hogy nem írja alá az adásvételi szerződést annak ellenére, hogy már ki lett fizetve a kocsi. Sőt a biztosítási összeget is felvette a biztosítótól. Erre bizonyíték még nincs, de mivel a baleset kb. 2-3 hónapja történt, valószínű, hogy már kifizették. A másik probléma az, hogy az eladó most kitalálta, hogy mindenképpen vissza akarja szerezni a kocsi, ennek érdekében azzal fenyegeti a vevőt, hogy feljelentést tesz a rendőrségen, hogy ellopták a kocsit, meg hogy kivonatja a kocsit a forgalomból, és azt is mondta, hogy azt fogja állítani, hogy elvették tőle a kocsit. Kérdésem, hogy mit tud tenne a vevő? Mivel nincs semmiről papír, illetve telefonos üzenetek, vannak az eladótól, hogy pl. mikor hozza már a pénzt, meg hogy mikor íratja már át a kocsit. Ez elég? Volt a vevő egy ismerősnél a rendőrségen, de ott azt mondták, hogy egy nem tartozik rájuk, ez polgári ügy. Segítség! Hova menjen, mint tehet? Előre is köszönöm szépen a segítséget. H.E.

Dr.Attika # e-mail 2016.05.17. 07:49

Kedves Pató Palika!
Olyan, mint önálló üzembentartójog nem létezik. Az üzembentartó valamilyen használati jogcímen tarthatja üzemben a gk-t. Ez lehet lízing, bérlet, szívességi használat, haszonélvezeti jog.
Ha az adóhatóság minősíti ezt a 10.- Ft-os szerződést, akkor vélhetőleg haszonélvezeti jog szerződéssel történő alapításnak fogja minősíteni. Ebben az esetben nem a 10,- Ft a haszonélvezet illetéke alapja, hanem a gk. értéke.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

végrehajtó1 # e-mail 2016.05.17. 06:39

1. elég ha te kötsz biztosítást.
2.nem szükséges érvényes jogsi.
3.kézzel írt meghatalmazást , névekl lakcím anyja neve stb.dobass alája két tanút is névvel lakcímmel

Pató Palika # e-mail 2016.05.16. 19:28

Nem akarom elvinni a beszélgetést jogi vitába, ezért is nem reagáltam a korábbi zárójeles gondolatodra.

Egyébként azt gondolom, hogy a jogalkotónak biztos más volt a szándéka, mint lehetőséget adni az embereknek a bónus-malnus rendszerrel való játszadozásra.

Mint üzembentartó meg vannak a jogszabály adta jogaim, és kötelezettségem. Ennek eleget fogok tenni. Én leszek az üzembentartó, ennek minden költségével, nyűgjével együtt. Be fogom jelenteni, és állom ennek költségeit. Itt semmi, de semmi valótlan állítás nem történik. Erkölcsi vitát folytathatnánk, de minek? :)

A kérdéseimre szeretnék választ kapni attól, aki a témában járatos.

Pató Palika # e-mail 2016.05.16. 11:58

Kb. 30 ezer forintot évente.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2016.05.16. 10:36

Megkérdezhetem - puszta kíváncsiság -, mi célt szolgál a valótlan adat bejegyeztetése? (Ami egyébként szigorúan véve bűncselekmény.)

www.kbs-ugyved.hu

Pató Palika # e-mail 2016.05.16. 10:20

Kedves Fórumozók!
Az alábbiakban kérném a segítségeteket.

Tegnap vásárolt a lányom egy autót. Ugyanezen dátummal kötött velem, az anyjával egy üzembentartói szerződést (10.-ft-ért vettem meg tőle a vagyoni értékű jogot).
Holnap megyünk az okmányokat, átírást elintézni.

A kérdésem a következő:

  • kell-e a lányomnak a tulajdonszerzés átírásához kötelező biztosítást kötnie, vagy elég, ha én, mint üzembentartó kötök, és bemutatom az okmányirodában.
  • az üzembentartó bejegyzéséhez szükséges-e, hogy érvényes legyen az üzembentartó jogosítványa.
  • mint üzembentartó milyen meghatalmazást kell adnom bármely családtagomnak, hogy az autót rendszeresen vezethesse, és rendőri igazoltatáskor ne legyen problémájuk.

Köszönettel,
PP

Atis77 # e-mail 2016.02.21. 07:51

Még hozzájön a vagyonszerzési illeték is.

wers #   2016.02.14. 12:31

:))
"Átírás" és "átírás" között igen csak lehetnek különbségek, más - más költségekkel, mentességekkel. Azon kívül ugyanazon költségek nem csak "átíráskor" merülhetnek fel.

Judy76 # e-mail 2016.02.14. 06:40

Köszönöm a segítséget, az én értelmezésemben létezik az átírási ktsg fogalma. Mindaz, amit felsoroltál.. együtt.

wers #   2016.02.13. 22:20

Olyan nincs, hogy átírási költség. Ezért bátorkodtam felsorolni.