Karosszéria javítás


nonolet # 2017.11.30. 20:00

Mit ír a vállalkozási szerződésed határidőnek?

Borisz123 # 2017.11.30. 17:33

Üdvözlet!

Lenne egy kérdésem. Karosszéria lakatosnál van az autóm szeptember közepe óta. Augusztusban hívtuk, azt mondta szeptember közepén tudja elvállalni. OKtóberben elkezdük hívogatni, a válasza mindig az volt, a héten kész, vagy a hónapban. A legutóbb 27-én mondta nekünk, hogy ebben a hónapban kész lesz. Mondanom sem kell, nincs kész az autó. Hétfőn elakartuk hozni az autót de már szétszedte, csak tréleren tudnánk elvinni, sajna így ez az opció kilőve. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami jogilag vagy fogyasztóvédelmileg vagy bárhogy ami minket véd.

Válaszukat előre is köszönöm!

guba" # 2017.04.22. 20:08

Tisztelt vatoloco!

Minden cinizmus nélkül kérdezem, hogy komolyan gondolta-e, hogy valaki egy "eléggé lepukkant állapotban lévő autót" 100, vagy akár 160 ezer forintért ki fog javítani?

Aki rendes munkát végez, az megkéri az árát.

Bárkit be lehet perelni, de értelme ebben az esetben nem sok lenne. Nem a fentiek miatt, hanem mert nagy valószínűséggel nem tudna bizonyítani a perben.

vatoloco # 2017.04.22. 07:16

Üdvözlök mindenkit!

A következő kérdéssel fordulnék kizárólag hozzáértő emberkékhek:

Van egy eléggé lepukkant állapotban lévő autónk, amit egy ismerős tanácsára elvittünk egy karosszéria lakatoshoz, hogy a kasztnin és az alvázon lévő ÖSSZES kissebb-nagyobb hibákat kijavíttassuk.
Megállapodtunk - szóban- 100000Ftban- hogy ennyiért teljeskörűen kijavítja, két hét alatt. A felmerülő alkatrészeket ( javítóívek, lámpák stb) mi szereztük be.
A javítás közben közölte,hogy még pluszban 60000ft-ot kérni fog, mert nagyobb a munka mint gondolta.
Kifizettük.
Elhoztuk az autót, mikor végzett vele.
Ez tavaly júliusban volt.
Láttuk,hogy nem javított ki rajta apróbb hibákat, amikor elhoztuk az autót, de úgy voltunk vele,hogy a festő,aki majd festeni fogja ki tudja javítani ezeket.
A festő látván a hibákat, amiket mi nem vettünk észre mikor átvettük az autót ( hegesztési hibák, rozsdára történő ráfestés, fő tartó elem ki nem javítása stb)nem vállalta el az autót,így kénytelenek voltunk új karosszériást keresni, aki viszont annak ellenére,hogy elvállalta, 8 hónapon keresztül semmit sem csinált vele.
Az autó gyakorlatilag csak parkolt az udvarán.
Mindezeket megelégelve, márciusban elhoztuk tőle az autót.
Két héttel ezelőtt kezdték meg az autó valós javítását.
Sajnos időközben olyan hibák kerültek a felszínre, amik bebizonyították, hogy az első karosszériás kontár munkát végzett.
Felvettük vele a kapcsolatot telefonon ( azért így, mert külföldön dolgozik), hogy szeretnénk vele megbeszélni ezt a dolgot személyesen, legyen szíves felkeresni minket, amennyiben itthon lesz.
Természetesen nem keresett semmilyen formában sem minket.
Egy héttel ezelőtt email-t írtam neki, miben kértem arra,hogy fizessen vissza egy bizonyos összeget.
Nem válaszolt.
Kérdésem a következő:
Mit tudok ez esetben tenni? Beperelhetem?
Mivel tevékenységét feketén végezte, azaz nincs neki kiváltva az "ipar"
Tudom,hogy eltelt majdnem egy év, amióta elhoztuk az autót onnan, de mivel eddig nem lett hozzányúlva, így a mulasztására is csak most derült fény.
Köszönöm a választ mindenkinek, aki érdemben tud segíteni.