gk elhallgatott hiba


Zsuzsanna25 # 2017.05.16. 07:50

2016. 12. 5.-én kereskedésben vettem egy használt francia autót, súlyos automata váltó hibával, amit a kereskedő elhallgatott, hibátlannak mondta az autót. Szerelő nélkül mentünk, kijelzett a váltóhibát jelző ikon, de nem tudtuk értelmezni. Francia autó, minden rütyü-kütyü hibát kijelez a műszerfal. Nagyon megtetszett az autó, így megvettük. Több helyen számítógépes diagnosztikát végeztek, mire hónapok után kiderült, kuka a váltó, több százezer ft lenne a javitása, nem ér annyit az egész. Jelenleg kivonattam a forgalomból, több százezer ft fekszik benne.
Számla nélkül javittattuk is a kocsit, 180eft-ért vezérlést cseréltek benne /jól átdobtak árban itt is/ stb. Szeretném a kereskedőn érvényesíteni a kárt. Kérdésem, a vételáron kivül milyen összeget követelhetek akár bírósági úton is, ha nincs számlám a javitásokról?

juc44 # 2017.07.06. 09:20

Üdv!
Vásároltam egy 2002-es Peugeot autót tavaly ügynökségen,amit fél év után úgy döntöttünk öregebb autóra váltunk munka miatt. Friss műszakival, ami az állapot felmérő lapon volt megcsináltattuk, teljes kuplunk csere egyéb apróságok. Megjött a vevő akivel minden javítást tudattam becsületesen el mondtam, hogy mi lett cserélve mit javíttatunk minden ehhez való számlát, állapot felmérő lapot nekik adtam. Az eladás napján ragaszkodtak állapot felméréshez, ahova együtt elmentünk, tudatták velük még az esetleges hibákat. a vétel árból engedtem a javításokra ami 520 ezer ft lett.
Az adásvételi szerződésbe leírtuk, a tulajdonos a meglévő hibákról tájékoztatta a vevőt, egyéb hibáról nem tudd, ezt a vevő tudomásul vette. eltelt 4 hónap és hív a vevő, hogy mondjam meg őszintén ha a motornak is volt baja,mert nem jó az autó, vagy valami rejtett hiba.A műszerfalon hibát ír ki. Elmondtam, hogy a motornak semmi baja nem volt se rejtett hibáról nem tudok. Jött az 5 hónap egy levél amiben közölte velem, hogy az autóban a hiba kijelző lámpák elvoltak ronggyal tömítve és hogy én becsaptam őket mert nem szóltam a rejtett hibáról. hívtam is őket azonnal, sajnálom de én erről nem tudtam persze jött a jogi perrel, mondtam állok elébe, mert nem csaptam be senkit.Ezután jöttek a smsek, hogy egyezzünk meg mert velünk állnak szerződésben. Hívtam az ügynökséget tudnak-e ilyen hibáról, persze nem.
Most 6 hónap után jött levél egy ügyvédtől, hogy a vevő engem keresett és én a megkeresésükre nem reagáltam, ami persze nem igaz, azonnal utaljak át a számlájukra 287 ezer ftot, amennyiben nem peres útra viszik az ügyet., és még veszélyeztettem egy család életét és becsaptam őket.
Valaki ha valami tanáccsal tudna szolgálni.
Mit a teendőm, mit tudok most tenni?
A válaszokat előre is köszönöm!

papax1 # 2017.10.24. 14:16

vásároltam egy külföldről behozott fiat cromát amiről 500 km után kiderült hogy baj van az automata váltóval üt. A szerelő azt mondta szeleptömb csere 320000 ft aki behozta és eladta az autót nekem, nem szerepel semmi papiron. Csak telefon számom van, meg kamera felvétel, mert külföldön voltam mikor elhozta az autót. Azért mert a papírokat nem tudta elintézni kiutazásom előtt. Az adásvételi közvetlen a volt német tulajdonossal lett kitöltve. Nem tudom hogy mit tehetek ebben az ügyben.
A válaszokat előre is köszönöm.