Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Apaság vélelmének megdöntése

lajcsó # e-mail 2014.09.28. 13:50

"De mégha veszítenék is Magyarországon, akkor tovább megyek az Emberi jogok Európai Bíróságához"
Csak szólok! Az általad annyi áhított apaság vélelmének megdöntése iránti perben, te nem lennél (nem lehetnél) peres fél, legfeljebb tanú. Az apaság vélelmének megdöntés iránti perben a felperes a kiskorú gyeremek, az alperes pedig a vélelmezett apa. Az anya beavatkozóként bármelyik félhez csatlakozhat.
Tanúként nyilvánvalóan nem lehetnél pervesztes.

ObudaFan # e-mail 2014.09.28. 13:10

A gyámhatóság mikor adja meg a hozzájárulását a per megindításához? Mikor áll a gyermek érdekében a származás kiderítése és a családi jogállás rendezése?

Ha a gyerek a vélelmezett apával családi kapcsolatban él, akkor aligha.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.28. 11:18

Tisztelt "lajcsó"! Te jogilag nézed az ügyet!Igazad is van, hisz ez a "Jogi fórum"! Két egyforma ügy nincs! De mégha veszítenék is Magyarországon, akkor tovább megyek az Emberi jogok Európai Bíróságához.... Tudod miért? Azért, hogy ha kisfiam nagyobb lesz, akkor a szemébe tudjak nézni, hogy én mindent elkövettem! Ez már nem jogi kérdés...

lajcsó # e-mail 2014.09.28. 10:48

"A gyámhatóság mikor adja meg a hozzájárulását a per megindításához?" Azt tőlük kell megkérdezni!
Jegyző koromban nekem is volt egy pontosan ilyen ügyem. Az ügyfél annyira erősködött, hogy végül hozzájárultam a perhez és kirendeltem egy ügyvédet. Úgy voltam vele, ha nekem nem hisz az ügyfél, akkor (talán) majd hisz a bíróságnak.
Simán buktuk a pert!

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.28. 09:26

Tisztelt Dr. Guba!

Ön biztos jó fej, nem tudom milyen ügyvéd! De Tarczay ügyvéd Úr segített a témakörben hiányzó tudást pótolni!De látom, ön is a rúgj bele az "okoskodó, talán beképzelt hülyébe" játékot játssza.....Nem vagyok az, jelentem tisztelettel! :) Hanem benne vagyok egy élethelyzetben és rengeteg mindennel szembesültem! Minden jogszabályt elolvastam! Rengeteg Alkotmány Bírósági határozatot stb...... De tisztelt Dr. Guba! Magam és a kisfiam miatt hinnem kell, hogy sikerül!
No hölgyek/urak, én mint itt okoskodó hülye dobok egy kavicsot az állóvízbe! Kérnék mindenkit aki arra érdemesnek gondolja magát....Mi a véleményetek?
A gyámhatóság mikor adja meg a hozzájárulását a per megindításához? Mikor áll a gyermek érdekében a származás kiderítése és a családi jogállás rendezése?

A BH2006.419. számú döntésben az eljáró bíróság kimondta, hogy a kiskorú érdekét elsődlegesen az szolgálja, hogy a vér szerinti szülőjét (apját) megismerje, és a vér szerinti szülője nevelje fel.

Köszönöm mindenkinek aki utána néz és véleményt formál!

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.28. 09:03

Köszi Guba! Neked legalább humorérzéked is van! :)

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.28. 09:01

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Igazán megtisztel!Tudod "lajcsó" az a baj velem, hogy.......... Hetente egyszer vagy kétszer találkoztam a kisfiammal 1-2 órára!Az anyja édesapának hív neki....otthon náluk!Ezek a találkozások úgy voltak, hogy a férje nem tudta ezt... De közben folynak a hivatalos eljárások.... A férje jól tudja, hogy nem az övé az a kisgyerek, és bosszúból apának hívatja magát....Szándékosan nem válik el és szándékosan nem dönti meg az apaság vélelmét, hogy nekem fájdalmat okozzon..... Embernek nem nevezném.....a felesége fél tőle és nem mer elválni, az okokat csak sejtem.... Rendkívül beteg "emberek"... A hölgy cukor beteg....élet kilátásai sokkal rövidebbek mint az egészséges embereké......tehát kisfiam ezzel a féreggel maradna.... Tovább írva. Kisfiam egy a világon nagyon ritka betegséggel (Klippel–Trénaunay syndrome) született..... A legnagyobb "baj", hogy imádom őt! A másik, hogy van lelkem! Ezek miatt nem tehetem meg, hogy ne pereskedjek! Miatta! Ha van még kérdésed, megválaszolom!

guba" # e-mail 2014.09.28. 08:55

Minden nagyképűség nélkül állítom, hogy ebben a témakörben nálam nagyon kevesen tudnak többet!

Akkor mi a probléma? Ezzel nyissál az ügyész előtt. Nincs kérdés.

Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu

lajcsó # e-mail 2014.09.28. 08:45

"szerintem ott szólj hozzá ahol segíteni tudsz, ahol pedig nem, ott ne!"
Én szerintem meg az is segítség ha valakit igyekszünk lebeszélni egy fölösleges és kilátástalan pereskedésről. De ha mindenáron kötöd az ebet a karóhoz, akkor ostromold tovább a gyámhivatalt, hátha mégis hozzájárulnak a per indításához! Bár ennek sok esélyét nem látom.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.09.28. 08:43

Mindenki szembejön a sztrádán...

www.kbs-ugyved.hu

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.28. 07:43

Tisztelt Sherlock!

Rád is vonatkozik amit azokról gondolok, kik a partvonalról bekiabálnak, és egy mondattal hatalmas bölcsességet sugallnak! Gratulálok magadhoz! Remélem sikerült mosolyt csalnom biztosan megelégedett arcodra! De tudod mit! Ha ilyen okos vagy és "mélytengernyi" tudással rendelkezel, akkor talán telik tőled eme témakörben rengeteg hasznos tanács is! De kérlek, ha egy mondatokra vagy hitelesítve, akkor súgd annak a fülébe akire gondolok!

Neked nem írom, hogy tisztelettel......

Sherlock # e-mail 2014.09.27. 20:49

Meglepő, hogy mennyire nem tudsz semmit, ahhoz képest, hogy mennyire otthon vagy.

joghallgató

"Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!"

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.27. 19:48

Tisztelt lajcsó! Mint említettem neked, eme témakörben igazán otthon vagyok...Tudod, az a baj ezzel az országgal is, hogy sokan azt nézik, hogy nem lehet megcsinálni valamit, ahelyett azon lennének minden idegszálukkal, hogy lehetne... Véleményed azt hiszem be tudom helyezni,oda ahova kell...De engedj meg nekem egy jó tanácsot....visszaolvasva hozzászólásaidat...szerintem ott szólj hozzá ahol segíteni tudsz, ahol pedig nem, ott ne! Hidd el, aki itt segítséget kér, azért teszi, mert bajban van, és nem azért, hogy itt is belerúgjanak! Fontold meg! De tovább gondalva mondanivalódat: Nekem tömegével vannak bizonyítékaim, hogy én vagyok az apa! Eddig meg van? Tehát arra gondolok: Hivatalos DNS teszt, Nyilatkozatok a hölgytől, ahol leírja,hogy én vagyok az apa, videófelvételek, hangfelvételek, emailek, sms-ek,fotók stb.! Na én erre gondoltam, amikor normális ország, normális jogszabályairól vizionáltam! Roger? Szép estét neked!

lajcsó # e-mail 2014.09.27. 19:02

"De azt gondolom, hogy ha normális világban élnénk, normális jogszabályokkal, akkor ez nem így lenne..."
Szerinted akkor lenne normális a világ ha bárki apaság vélelmének megdöntése iránti pert indíthatna bármelyik gyermekes család ellen. El tudod képzelni, hogy hány házasság menne tönkre az ilyen kamu perek miatt? A jogalkotó egyebek mellett erre is gondolt amikor, ilyen esetekben nem teszi lehetővé az apaság vélelmének megdöntését.

Sherlock # e-mail 2014.09.27. 15:00

Kinek hogy; szerintem az a normális, ha nem kell megdöntögetni, miután a menyecskét megdöntögették.

joghallgató

"Golyót mindegyikbe, Isten majd kiválogatja!"

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.27. 11:45

Sajnos így van! De azt gondolom, hogy ha normális világban élnénk, normális jogszabályokkal, akkor ez nem így lenne...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.09.27. 11:38

Csak nem te indíthatod, és az érdekedben sem indíthatja meg senki.

www.kbs-ugyved.hu

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.27. 11:18

Tisztelt lajcsó!

További, még egy dolog amit írsz:" A hölgy házasságának fennállása alatt apaság vélelmének megdöntése iránti per nem indítható."
Ez nem igaz, indítható!

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.27. 11:04

Tisztelt lajcsó!

Köszönöm válaszod!Igen a Gyámhivatal azt is vizsgálja, felvilágosítottak, hogy ha ők igen....stb.... Kérték, hogy nyilatkozzam, hogy amennyiben rendezetlen lenne a családi jogállása kisfiamnak, akkor rendezem-e... Lenyilatkoztam, hogy igen, én rendezném.....Sajnos, itt ők is a könnyebb fele hajlanak, nem tudom....talán kicsi esély van...A "hölgy és férje" elmennek a Gyámhivatalba és eljátszák, hogy ők egy csodálatos család...... Közben arról szól az egész, hogy a külvilág felé ne maradjanak szégyenbe..... A hölgy nagymamájánál járva, mondta, hogy otthon sokat veszekednek... A Gyámhivatal pedig benyomásokra dönt.....Ez a baj!!!!!!

lajcsó # e-mail 2014.09.27. 10:20

Lehet rosszul fogalmaztam. A hölgy házasságának fennállása alatt apaság vélelmének megdöntése iránti per nem indítható. Szerintem a gyámhivatal azért hezitál mert egyrészt tisztában van a jogszabályokkal, másrészt az apaság megdöntése iránti per nem szolgálja a kiskorú érdekeit. Ebben az esetben ugyanis - ha ideiglenesen is - a kiskorú rendezetlen családi jogállású lenne.

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.27. 10:18

Tisztelt Dr. Tarczay Áron Ügyvéd Úr!

Köszönöm válaszát. Igen, sajnos tudom, hogy a Gyámhivatal mikor indíthat és jelenleg ezt vizsgálja! Sajnos a legutóbbi meghallgatásukkor, olyan színészeket meghazudtoló előadást adtak elő, ami egyszerűen elképesztő!!! A hölgy által elmondottakat mind tudom cáfolni (ahogy korábban írtam)de ez egy másik bírósági tárgyalás lesz.....Sajnos a Gyámhivatal sem fényképet, sem videót, sem hangfelvételt nem fogad el...Ezek, ha a Gyámhivatal nem áll mellém, akkor a II. fokú gyámhivatali eljárás után, a Bírósági tárgyaláson hasznosulhatnak. Jelen helyzetben 50-50% az esély....Sok rossz ellenére a Gyámhivatal teljes körűen vizsgálódik, nem lehet egy rossz szavam sem rájuk.

Tisztelettel: I.

ObudaFan # e-mail 2014.09.27. 09:54

Köszönöm válaszát! Esetleg, ha Ügyészi per indításról tudna többet.....Megköszönném!

Az ügyész a vélelmezett apa érdekében indíthat per. Ha a vélelmezett apa szeretne vélelmezett apa maradni, akkor az ügyész nem fog pert indítani, akkor sem, ha kétséget kizáróan igazolod, hogy a biológiai apa te vagy.

A gyámhatóságot pedig az eseti gondnok rendelésénél nem az érdekli, hogy igazolhatóan te vagy-e a biológiai apa, hanem hogy a gyermek érdekében áll-e ennek a megállapítása, vagy sem. Ha a gyermek a vélelmezett apával családi kötelékben áll, akkor valószínűleg nem fog eseti gondnokot rendelni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Bengalo mursh # e-mail 2014.09.27. 09:17

Tisztelt Lajcsó!
Minden nagyképűség nélkül állítom, hogy ebben a témakörben nálam nagyon kevesen tudnak többet! Tehát! Apaság vélelmének megdöntését (megtámadása) írtam....Az apaság megállapítása iránti per teljesen más szituációban kerül megindításra...
A kérdéseim másra vonatkoztak..... Elnézést esetleg, ha nem voltam világos! Köszönöm kommentedet.

Tisztelt Kovács Béla Sándor Ügyvéd Úr!

Köszönöm válaszát! Esetleg, ha Ügyészi per indításról tudna többet.....Megköszönném!

Tisztelt "besszerrita"!

Látom nem fogalmaztam teljesen világosan. Elnézésedet kérem!
Szóval a hölgy házasságban él a férjével, aki házassága idején teherbe esett tőlem! Ez az után történt, hogy be adta a válópert......majd a válóperi tárgyalásukon visszamondta azt!Ennek 3,5 éve.....
Kisfiam megszületett és a törvényi előírásoknak megfelelően.......a férje hivatalosan az apa......Mindenki tudja, hogy én vagyok az apa!De mégsem!Kisfiam születése után a hölgy elmondta a férjének, hogy nem ő az apa.....de ők nem normálisak...nem kívántak tenni semmit...Kértem őt, menjünk el DNS vizsgálatra, ahol kiderült 99,99% (100%)hogy én vagyok az apa... 2 éve beadta a Bíróságra az apaság vélelmének megdöntését, majd visszamondta....Majd az általam kezdeményezett gyámhivatali eljárás során, szintén nyilatkozott, hogy megindítja az apaság vélelmének megdöntését... Ám visszavonta.....Időt húz, hisz a kisfiam 3 éves koráig van módja a Gyámhivatalnak az eseti gondnok kirendelésére és a per indításra!

De hogy válaszoljak is!
Beidézték őket a Gyámhivatalba (az újra kezdett vizsgálat miatt...) harmadszorra jelentek meg. Na itt a hölgy olyanokat állított, hogy pl. nem voltak nálam, véletlenszerűen találkozott velem kb. 20 alkalommal, amikor a kisfiam is ott volt....., állítja, hogy én zaklattam, zsaroltam, megfélemlítettem.....állítja, hogy kisfiunk azért született a világon nagyon ritka betegséggel mert én fenyegettem....csak én kerestem telefonon és letudnék még 10 olyan dolgot írni, ami színtiszta hazugság.....Mind!!! Tételesen tudok mindent cáfolni! Miután rájöttem, hogy nem normális sajnos kénytelen vagyok mindent rögzíteni(hang, videó), hogy a vagy így, vagy úgy történő bírósági tárgyaláson mindent tudjak bizonyítani!!! Ugyan is a Gyámhivatali eljárás után, mindenképp a Bíróság fog dönteni....de ha gondolod le írom a folyamatot.....a kimenetele nem biztos....
Szóval ezért kívánok polgári pert indítani! Illetve a hatóság félrevezetése is fenn áll, szerintem….de nem vagyok jogász!

Köszönöm hozzászólásukat!

besszerrita # e-mail 2014.09.26. 14:27

"jó hírnév megsértése, becsületsértés"

ez pontosan hogyan történt? én úgy értelek te szeretnéd a gyereket a hölgy pedig nem. hol sérti itt a hírnevedet, becsületedet?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.09.26. 13:51

Pontosabban a kérdező nem indíthat ilyen pert.

www.kbs-ugyved.hu