hagyatéki


ObudaFan # 2006.11.15. 19:42

Közigazgatási jogkörben okozott kár címén bíóságon lehet követelni ezt a pluszköltséget a földhivataltól. Ugyanakkor a legjobb lenne megsürgetni a földhivatalt, hogy határozzanak, és kérni a közjegyzőt, hogy minél későbbre tűzze ki a hagyatékit.

szildi.hb # 2006.11.15. 09:16

Hagyatékkal kapcsolatban kérek segítséget: A hagyatéki leltárban szerepelnek olyan termőföldek, melyeket apu már 2004-ben megvásárolt, és a földhivatalnál a mai napig csak széljegyzetben szerepelnek, azaz hivatalos bejegyzés még nem történt. Azt hallottam egy u. ilyen helyzetben lévő ismerőstől, hogy neki megmondták, hogy a bejegyzetlen földek miatt várható, hogy póthagyatékolni kell majd. Kérdezem, hogy ezt megtehetik-e velünk, hiszen az plusz költségeket róna ránk, rajtunk kívül álló okok miatt. Vagy ha tényleg meg kell csinálni a póthagyatékot, akkor van-e olyan jogszabály, amivel ezt a költséget visszaigényelhetjük vagy átterheljük az állam felé? Köszönöm: csimbi

kishadi # 2004.02.19. 15:35

Lehet-e kérni a hagyatéki eljárás elnapolását azért, mert az öröklés per alatt áll? Nem volna szerencsés, ha az öröklés tárgyát képező -jelenleg üresen álló- lakásba bármely peres fél beköltözne.
Szeretnénk kérni, hogy az örökös megállapítása után foglalhatná el bármely fél a lakást.
Lehet-e ilyen beadványt tenni?