Válási közvetítés Kecskeméten,Győrben, Budapesten


Országos Permegelőző Irod # 2014.12.08. 07:28


Válás télen, kiköltözés közös lakásból, kiköltözés közös ingatlanból válóper előtt!

Magyarországon az ünnepek, tél és karácsony közeledtével fokozott a kockázata a válási konfliktusok, válóperek kialakulásának, eldurvult válóperes élethelyzeteknek.

Szakemberként, nagy ügyfél és jogeset tapasztalattal válási kockázatokra és felelősségre hívjuk fel figyelmet, a szakemberek felelősségére.

Adósságok, munkahelyek elvesztése, mint a váláshoz vezető körülmények mellett, a kiköltözés a közös ingatlanból igen nehéz feladat egy válófélben lévőnek!

Télen a válások első feladatának tartjuk a válóperes mediátorok segítségével kialakított részletes válási megállapodást.

Még az ilyen sikeres ADR eljárás utáni helyzetben is, a bérlakások piaca elrugaszkodott árai miatt nehéz a válás előtti, válás közbeni kiköltözés teljesedése.

Válással összefüggő súlyos tragédiák megelőzésének szakmai lehetősége a profi válási mediáció!

Itt a pontosabb információ!

http://mediatorkereso.lapozz.hu

http://vagyonmegosztas.wordpress.com


OPPMI szakmai csoport

Országos Permegelőző Irod # 2013.01.25. 10:35

Ritka olyan pontot találni, ahol a családok, a gyermekek, a bíróságok és a magyar társadalom érdeke ennyire egybeesik. Legyen szó válásról, válás előtti családi válságról Szegeden, Győrben, Kecskeméten, vagy Budapesten!

Ráadásul az Európában ismert ilyen a kötelező megjelenés a mediátorok előtt előírás megszületett, a felvilágosítás és a perek megelőzése megerősödött ugrászerűen. Magyarországon másfél ezer képzett és továbbképzett igazságügyi mediátor van.
10 éve lépett hatályba a közvetítői törvény.

Családok érdekei a kötelező válás előtti mediációnál!

Ha a családi válság kialakul annak súlyosbodását a kibeszélés hiánya felerősíti. Téves információk eljárásokról, tényadatokról a családokat megosztják a válás elindul.

Kötelező válási mediációban a félreértések tisztázódhatnak - a család egybe maradhat az ügyek bizonyos számosságában.

Gyermekek érdeke a válás előtti kötelező mediáció!

Egyezségi szakértő, reálmediátor per előtti mediációk a szülők viszonyában javulást, vagy jó irányú teljes fordulatot idézhet elő.
Gyermekkel kapcsolattartás a gyermek számára kedvezően az egyéni feltételek teljesebb figyelembevétele a válási mediátor egyezségben történhet meg.

SZAKÉRTŐK - VÁLÁS - VAGYONMEGOSZTÁS

Bíróságok érdeke a válás előtti független mediátorok általi közvetítés kötelezően a válóper előtt!

Bíróságok számára a válási közvetítés során részben legalább letisztult álláspontok között gyorsabb az ítélethozatal. Egy nem együttműködő megbírságolása bevétel a bíróságok részére.
Összességében a független mediátor egyezségekkel záruló ügyek számával csökken a bíróságok ügyterhe.

Magyarország, a magyar társadalom érdeke a válás előtti kötelező válási közvetítés!

Békésen, válás előtti egyezséggel rendelkező ügyekben a volt válófelek megőrzik párbeszédüket egymással. Sikeresebben, kisebb sérüléssel lépnek új házasságba, vállalknak gyorsabban gyereket az új házasságban.

Az ügyteher csökkenésével a valódi komoly, bonyolult ügyekben a társadalom joggal számíthat minőségibb bírósági munkára, pontosabb bírósági ítéletekre.
http://mediatorkereso.lapozz.hu


OPPMI szakmai csoport