Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


gyerektartásdíj

Vadsuhanc # e-mail 2017.03.30. 15:43

elkeseredett

Őszintén, akkor minek írtál ide ? Ismerek én olyan nőt aki vígan elél a tartásdíjból. Nem a nők ellen vagyok. Viszont azt meg nem az én tsztem eldönteni kit miért hagyott el a párja. ( ha férfi, ha nő)

Nézzen mindenki magába.

Azt viszont utálom, ha a ( elment ) szülő szarik a gyermekére. Ölni tudnék miatta.

Jogilag képzetlen laikus hozzászóló

ius latratus # e-mail 2017.03.30. 15:36

Jó, nem válaszolok.
Ez itt a válogatott, vagy kevéssé megválogatott szidalmak tengerének a helye:
...
Szerepel benne az esélyegyenlőség, a feminizmus, a tolerancia, meg ilyenek. De nem írom le, mert kérted, hogy ne válasz legyen. Nem az lett.

elkeseredett # e-mail 2017.03.30. 14:25

Kedves Mindenki!
Sokat voltam itt ezen a fórumon és nem mindig voltam megelégedve a "bölcs" és "szakértői" tanácsokkal. Pl., hogy mennyiből lehet eltartani egy gyermeket, de főleg, azokkal nem értettem egyet amikor arra oktattak ki, hogy én is tegyek hozzá ugyanannyit...
Hiába érveltem ép ésszel, hogy én kiszolgálom a gyereket és azt is be kellene számolni, megaláztak...
Ime egy cikk, ajánlom mindenkinek aki a témában érdekelt és mindenki döntse el, hogy kinek volt igaza, mi is a helyzet ebben témakörben.
Tisztelttel

ui. Kérem senki ne válaszoljon, csak olvasson!!!

http://femina.hu/…e-forintban/

ObudaFan # e-mail 2017.03.29. 22:41

A gyermektartást fizetni kell és gyermekenként 15e Ft az egyáltalán nem sok, sőt.
Ha a tartozások valóban közösek, akkor ott lehet követelése édesapádnak, amit vita esetén perben érvényesíthet, a gyermektartásba viszont nem számíthatja be.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

agiii_ca # e-mail 2017.03.29. 20:50

Kedves Fórumozók!
Problémám a következő lenne, amiben a segítségüket kérném.
Édesapámnak az élettársától van 5 gyereke. A hölgy tavaly nyáron ott hagyta egyik napról a másikra...Az élettársi viszonyról lemondott 2015 nyarán. Ma kapott apám egy levelet hogy 15000ft/gyerek tartásdíjat kér.
17 évig éltek együtt ami alatt több milliós tartozást halmoztak fel, ami apám nevén van és most fizeti a részleteket (van ami már végrehajtónál van, van amelyik követelés kezelőnél). Fizetése kb. 130000ft/hó, a tartozások összesen kb. 100.000 ft...
Ilyenkor mi a teendőnk?! Mert indokolatlanul soknak gondoljuk ezt az összeget tekintve hogy a tartozásokat is csak apám fizeti.
Köszönettel!
Ági

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.03.17. 19:01

Határeset. De ha még nem rúgták ki, akkor inkább jár.

www.kbs-ugyved.hu

vi555555 #   2017.03.17. 18:58

Azt szeretném megkérdezni, ha a párom gyereke 20 éves,és kétszer megbukott egy szakközépiskolában, tehát most harmadikos, akkor jár-e neki a gyerektartás?Köszönettel!

ObudaFan # e-mail 2017.03.01. 06:52

Totya840610

A válaszok attól függenek, hogy te mit szeretnél elérni. Illetve a kapcsolattartásra vonatkozó résznél például jó lenne tudni, hogy a feleséged mit terjesztett elő a keresetben.
A birtokvédelmi kérelmed elutasításának indoka nem igazán lehet számodra ismeretlen, mert meg kellett, hogy kapd a határozatot.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Burn Out # e-mail 2017.02.28. 21:02

azért valljuk be, hogy nem tett fel a bíróság valami nagyon nehéz kérdéseket... az 1-5 kifejezetten egyszerű, a 6-ra meg neked kell tudnod a választ.

kérjél személyes költségmentességet a bíróságtól, ha azt megkaptad, akkor pedig keresd fel a járási hivatalt és kérjél jogi segítséget (pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezését).

akár most is kérheted pártfogó ügyvédi képviselet engedélyezését, de az általad leírtak alapján - ha figyelembe veszik az albérletet és az általad fizetett tartásdíjat - akkor is valószínű, hogy a fizetős kategóriába férsz bele. (ebben az esetben majd a per végén kell a pártfogó ügyvédi munkadíjat megfizetned, de időközben engedélyezhet a részedre a bíróság költségmentességet)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.02.28. 20:42

Röviden a story-m
Ja.

www.kbs-ugyved.hu

Totya840610 # e-mail 2017.02.28. 18:50

Tisztelt Olvasó(k)!
Mint itt szinte mindenki, igy én is segitségre szorulok.
Röviden a story-m amiben elakadtam.
2015. június 6.-án megnősültem a házasságunkból egy gyermekem született 2015.11.17-én. A feleségemet 2016. juniusában megműtötték gerincsérvel de előtte vidékre költözött a szüleihez a gyermekünkkel, mivel én mint családfentartó, dolgozó ember nem tudtam egyszerre dolgozni is éls a feleségemet ápolni ill. a féléves gyermekemet ellátni. Beleegyeztem hogy elköltözzenek a felépulés idejére. A mutét után hetente hétvégenként látogattam őket vidéken. Én maradtam a lakásban Szolnokon , közben a felujitásokjat is sajátkezuleg végeztem a kollégáim ill. barátok segitségével.(festés, futeskorszerusites, nyilászárók cseréje burkolás stb.)
2016.okt.15.én ugyszintén látogatni mentem , azzal fogadott hogy beadta a válokeresetet , elakar válni és költözzek ki a lakásból ami mellesleg az ő tulajdona amit a házasságunk előtt szerzett. Az összes felujitást a hazasság kötésunk után végeztuk el ezeket számlákkal tudom bizonyitani amiket utólag én szereztem be , mivel a feleségem szerint ezeket a felujitásokat a házasságunk előtt történtek és a szulei finanszirozták viszont a biróság előtt azt mondta hogy ezekről nincsenek számlák.
Tavaly okt. 15.-én én ideiglenesen elhagytam az ingatlant, viszont sem szóban sem irásban nem mondtam le a lakáshasználati jogomról és maradtak az ingatlanban értékeim! Az ingatlanon a beleegyezésem nélkül zárat cseréltek és nem biztositják az ingatlanba a mai napig a bejutásomat.2016.okt.15.e ota nem láthatom a gyermekemet az édesanyja minden ezközzel meggátolja hogy bárhogyan kapcsolatot teremtsek a gyermekunkkel. Ezt azota a biroság szabályozta ugy hogy felugyelt láthatás van egy családsegito kozpontban havi 2x alkalmanként 1 órában.
Kértem a városi jegyzoi hivataltól birtokvédelmet mivel a mai napig az az állandó bejelentett lakcimem, de számomra ismeretlen okok miatt a kérelmemet elutasitották. ugyanigy a biróságon ideiglenes intézkedést kértem a lakáshasználati jog megállapitására de azt is elutasitotta a biróság.
Igy elvesztettem a munkahelyem, mivel az addigi összes fizetésem a feleségem kezében landolt és nem tudtam albérletbe költözni hogy a mnkahelyem és a lakhatásom megoldott legyen igy hazaköltöztem kevéske ruháimmal amit akkor este eltudtam vinni a testveremhez vidékre(Szarvas)
A válókeresetet ugy adták be a feleségemék hogy szeretnének peren kivul megegyezni minden kérdésben és nem kivánják hogy a birósák feltárja a váláshoz vezető okokat...
Az első tárgyaláson én ugy nyilatkoztam hogy nem szeretnék válni és szeretném a házasságunkat megmenteni.(2016.jan.10)
Idöközben rádöbbentem hogy tényleg menthetetlen és felkerestem az udvédjét hogy akkor egyezzunk meg és váljunk el minél hamarabb...
Válaszul e-mailban azt kaptam hogy elzárkóznak mindenféle egyezségtől és inkább a biroság dontését kérik mindenben.
Kb. 3 napja kaptam egy birósági levelet melyre 15 napon belul válaszolnom kell, de nem igazán tudom mit is irjak... igazsághoz hozzá tartozik hogy nincs pénzem ugyvédet fogadni mert hiába keresek havi 120 ezret egyedül albérletet fizetek havi szinten 25ezret gyermektartásra én valamiből megélni is kellene... igy nem megy :(
A konkrét kérdései ezek lennének, persze ha tudtok benne nekem segiteni azt megköszönném... idézek a levélből.
A biroság felkért hogy irásban nyilatkozzam a feltett kérdésekre melyek igy hangzanak:
1.
Térjen ki arra hogy kéri-e a házasság felbontását vagy ellenzi azt.
2.
Térjen ki arra ,hozzájárul-e ahhoz , hogy a gyermek vonatkozásában a szulői felugyeleti jogot a felperes gyakorolja , vagy azt a cim kivánja gyakorolni.
3.
Térjen ki arra milyen osszegu tartásdijat tud fizetni, ill. 2016.jun.01től mikor milyen összegu tartasdijat fizetett.
4.
Térjen ki arra , hogy a felperes által kért kapcsolattartás elfogadható-e, vagy azt másként kéri szabályozni. Ha igen , hogyan, milyen módon.
5.
Térjen ki arra hogy elfogadja-e a felperesi kizárolagos lakáshasználatot.
6.Amennyiben jelen perben vagyoni igényt is kiván érvényesiteni, azt terjessze elő.

Ezekkel kapcsolatba van e valakinek tapasztalata, vagy mit javasoltok nekem?
Természetesen ha nem tiszta minden és ahhoz hogy erdemben tudjatok segiteni , kell még valami infó szivesen megosztom és köszönöm előre is a segitségeket, javaslatokat!

Köszönettel: Juhász Norbert (norbiszolnok84@gmail.com)

Juhász Norbert mail.: norbiszolnok84@gmail.com

ObudaFan # e-mail 2017.02.28. 16:19

25 év felett már csak különös méltánylást érdemlő esetben. De alacsonyabb életkorban is előfordul, hogy már nem jogosult, annak ellenére is, hogy még tanul. Például, ha a tanulmányok folytatására alkalmatlan az eredményei alapján. Mindezt persze csak bíróság állapíthatja meg, a tartásdíj-fizetési kötelezettséget bíróság szünteti meg.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

perla70 # e-mail 2017.02.28. 14:35

Dr Attika gépelem a megállapodást...
"Felek megállapodnak,hogy a férj a gyermek nappali rendszerű oktatási intézményben történő tanulmányainak befejezéséig,valamint azt követően is vállalja megfizetni amíg egy határozatlan idejű munkaviszony a három hónap időtartamot eléri.
Ha a gyermek határozott munkaviszonyt létesít a volt feleség tájékoztatja volt férjet,ebben az esetben a tartásdíj kötelezettség szünetel.
Ha a határozott munkaviszony bármely okból megszűnik a tartásdíj kötelezettség feléled"
De erre a tartásdíjra meddig kötelezhető az apuka?

ObudaFan # e-mail 2017.02.27. 06:42

Ha ez is szerepel a bírósági határozatban, akkor ennek az összegnek a kifizetése is kötelező a párom részéról?

Igen.

Továbbá nem sok egy kicsit egy gyermekre 50 ezer ft
gyermektartásdíj?

Attól függ, láttam magasabbat is már. Függ a gyermek szükségleteitől és mindkét szülő vagyoni és jövedelmi helyzetétől.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Ydna #   2017.02.26. 19:51

Tisztelt fórumozók!
Párom 2 éve rendesen fizeti a gyermektartást, ami egy gyermekre 50 ezer ft. Mivel már akkor is Németországban dolgozott, ezért euróban utalja át az összeget. Továbbá vállalta, hogy hozztájárul a kislány beiskolázási költségeihez, ezért minden év augusztusában további
30 ezer ft-nak megfelelő eurót utal. Kérdésem a következő:
Ha ez is szerepel a bírósági határozatban, akkor ennek az összegnek a kifizetése is kötelező a párom részéról?
Tévedés ne essék, a párom mindent megtesz a kislányáért amit tehet, de engem érdekelnének a vélemények ez ügyben.
Továbbá nem sok egy kicsit egy gyermekre 50 ezer ft gyermektartásdíj?
Válaszokat és véleményeket előre is köszönöm!

gerbera317 # e-mail 2017.02.26. 14:40

Köteles vagy rá, 40.§. De vonakodj csak, nyugodtan! Ha az adós lekéri a munkáltatójától, és bemutatja a végrehajtónak, az újra fel fog szólítani, de már nem a 40., hanem a 41. § szerint, és akkor már a végrehajtási költségeket is neked kell megfizetned. Úgyhogy vonakodj csak, meg vitatkozz nyugodtan! Akkor majd már nem fogsz...

Betty3 # e-mail 2017.02.26. 14:08

Miért kérnek ilyet? Munkahelyéről is le tudják kérni mióta tiltják. Mi az az átirat? Köszönöm a bővebb felvilágosítást.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.02.26. 09:01

Köteles vagy.

www.kbs-ugyved.hu

Betty3 # e-mail 2017.02.25. 21:39

Tisztelt Fórum! Szeretném megkérdezni hogy a végrehajtó aki letiltatta a férjem fizetéséből a gyerektartást most miért kéri hogy soroljam fel időpont és összeg szerint mióta kapom és mennyit? Átiratot küldött ez pontosan mit jelent? Köteles vagyok erről én nyilatkozni? Köszönöm

ObudaFan # e-mail 2017.02.22. 15:54

A ermektartásdíj megszüntetése iránti perrel próbálkozhatsz.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

NagyEdgár # e-mail 2017.02.22. 08:59

Tisztelt szakértők!
Erzsébet69 felvetésével kapcsolatban (melyet értelmeznék az én esetemre is) a 2013.V.Tv 4:220§ 1.bek. "jogosult a tartásra, ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul" és a 3. bek. "(3) A szülő nem köteles nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani, ha: b) a gyermek tanulmányi és vizsgakötelezettségének rendszeresen, önhibájából nem tesz eleget; törvényi hivatkozásokkal élhet az apa?
Hasonló cipőben járok, csak én a fizető apa vagyok. Nekem a 24 éves fiam csinálja ezt. A gyerekem 4 éve csinálja, hogy össze-vissza jelentkezget iskolákba. 6 havonta másik iskolákban tanul. Budapest összes főiskoláját ismeri már. Tehát jó törvényi hivatkozásra gondolok? Lehet tenni valamit?

pazs #   2017.02.20. 09:55

Nincs ilyen életkori szabály (csak az, hogy 25 éves kor fölött csak különösen indokolt esetben fogadják el, hogy önhibáján kívül nem tudja magát eltartani a lányod, ha tanul, ha nem). Az első szakképzettség megszerzéséig van tartási kötelezettség, de nem lehet benne indokolatlan ide-oda és átjelentkezés, úgyhogy igen, van esélye megvonatni a tartást.

Erzsébet69 # e-mail 2017.02.20. 09:21

Tisztelt szakértők, fórumozók!

Elvált nő vagyok és a 22 éves lányomat egyedül nevelem.A lányom után a volt férjemet a bíróság gyerektartás fizetésére kötelezte, amit szerencsére letiltanak a fizetéséből havonta. A lányom 18 éves kora után nappali főiskolákra jár. De mivel a sokszor meggondolja magát, (mert közben rájön, hogy egy másik szak jobban érdekli) ezért félévente átjelentkezik egy másik főiskolába (természetesen nappalira, csak kétszer volt levelezőn). Most is nappalin tanul. Szeged, Pest, Debrecen ahová szokott járni. A probléma, hogy a volt férjem nem tudja ezt elviselni és bírósággal fenyeget, hogy megvonatja a tartást. Úgy tudom, hogy 25 éves koráig jár a tartás ha nappalin tanul. Akkor van esélye megvonatni a tartást?

Dr.Attika # e-mail 2017.02.13. 20:01

Gépelje már be kérem, hogy mit tartalmaz az a végzés. Kétlem, hogy ilyen tartalmú egyezséget jóváhagyott a bíróság.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

perla70 # e-mail 2017.02.13. 19:43

Igen,bírói végzés van!A gyermeket,csak a konditerem érdekli,kimondja magáról,hogy későn érő tipus,apuka pedig az egészségügyi problémáját nem tudja kezeltetni,mert ki kell fizetni a fix összegű gyerektartást.