Kiskorú veszélyeztetése - védelembe vétel


Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.05.28. 11:11

Bori Bori: :DDDD

Bori Bori # 2015.05.28. 10:09

Az anya mellett nyilvánvalóan buzi lesz belőle.

végrehajtó1 # 2015.05.28. 09:18

Volt feleségem jelezte, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt védelembe vételi eljárást indít ellenem

Fából vaskarika.

ugyanis a védelembe vételt a gyámhivatal teheti meg.De ezzel a z anyával(azaz saját magával ) szúrna ki nem veled.

De itt ilyenről szó sincs.
Ez nem kiskorú veszélyeztetése.
Valamint ha ő költözött el akkor neki kell hozzád vinni a gyereket.

topi45 # 2015.05.28. 06:56

Kiskorú gyermekem (12 éves) volt feleségemmel él. Jogerősen nála helyezték el kisfiamat, nekem láthatást ítéltek meg. A szokásos, 2 hetente hétvége, iskolai szünetek fele, nyáron 2X2 hét.

Tartásdíjat minden hónapban rendszeresen megfizetem.

Volt feleségem gyermekemmel 180 km-re költözött. A fenti megítélt láthatással nem tudok maradéktalaul élni. Amikor nem tudok élni vele, rendesen, időben jelzem ezt volt feleségemnek hiteltérdemlő módon.Kapcsolattartás újraszabályozását kértem már, de döntés még nincs.

Próbálok egyeztetni volt feleségemmel, hogy kifizetem a gyermek vonatjegyét (nem átszállásos), csak tegye fel a vonatra a gyermeket. Vonatállomáson én várnám őt. Ebbe nem megy bele. A láthatásaim meghiúsulnak, nem tudom kéthetente előteremteni az erre szükséges költséget. Arról nem beszélve, hogy egy régi, öreg autóm van, ami sűrűn lerobban, ez is akadálya még annak, hogy rendszeresen tudjak menni láthatásokra. Olyan is volt, hogy menet közben robbant le éppen kisfiamhoz tartva. Tömegközelekedés sajnos nincs már vissza akkor mikor átveszem a fiam. (19 órakor vehetem át péntekenként) Szünetekben igyekszek menni fiamért, de a folyamatos hétvégi láthatás elmaradt jópár esetben.

Volt feleségem jelezte, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt védelembe vételi eljárást indít ellenem. Sőt jelezte, hogy büntető eljárást is kezdeményez ellenem.

A kérdésem mire számíthatok? Jó apa vagyok, szeretem a fiamat, ő is szeret engem, amikor nálam van, akkor kiegyensúlyozottak, harmónikusak a velem töltött idők. Sőt nekem jelezte fiam, hogy neki nem lenne ellenére a vonatozás, szeretne a kisfiam is olyan megoldást amivel létrejöhetnének a láthatások.

Mire számítsak? Tényleg megvalósul a kiskorú veszélyeztetése? Vizsgálni fogja a hatóság, hogy nem lustaságból, nemtörődömségből nem megyek a fiamért, hanem anyagi és egyéb okai vannak. Kisfiamat aki 12 éves esetleg meghallgatja majd a hatóság, hogy ő mit gondol a kialakult helyzetről? Nyilván miután gyermek veszélyeztetettsége a kérdés, őt is meghallgatják, hogy tényleg olyan rossz ember vagyok, mintahogy volt feleségem beállítja?
Köszönöm