Gyerektartás és láthatás


Vikus # 2005.10.24. 17:48

Derill!
Régen nem jelentkeztem már, eljutottunk egy olyan lelkiállapotba, hogy már beszélni is nehéz róla. ( van egy Márai Sándor idézet, ami tükrözi érzéseinket: " Érezd át a fájdalmat, de szisszenést se halassál.....
Az igazi fájdalom néma; a könny és a kiáltás már megkönnyebbülés" )
Bocsánat a kitérőért, amiért írok a következő:
Drmj tanácsára beadtuk a gyámhat.-on a feljelentést az anya ellen az elmaradt kapcsolattartások miatt, nem csak a párom, hanem édesanyja nevében is.(külön-külön)
Az édesanyjáét úgy adtuk be, hogy az 5 meghiúsult kapcsolattartást egyben.
Erre született egy gyámhatósági határozat, miszerint az anyát figyelmeztetik, valamint kötelezik költségeink megtérítésére.
A gyámhat. szerint joguk van egybevonni az 5 alkalmat, és egy ügyként kezelni, ezért kapott az anyuka csak figyelmeztetést.
Majd ha lesz újabb precedens a kapcsolatartás akadályozására(már van, 2 alkalom azóta), akkor már pénzbírságot is kiszabnak.
Ez valóban így van?
Anyuka 5-ször nem tesz eleget a bírósági végzésnek és kap egy ejnye-bejnyét?
A párom ügyében még nem született határozat, pedig jóval előbb be lett adva, mint a nagymamájé.
A kisfiút már védelembe vette a jegyző.
Megvolt az első tárgyalás, anyuka hazugságai egyre színesebbek, a vidéki bíróságok pedig még mindig anyapártiak.

lepella # 2005.10.24. 10:57

Sziasztok!

Kicsit régen írtam már, de azért olvaslak titeket!
Nálunk volt az, hogy a párom exe nem engedi elhozni a gyerekeket (10 hónapos ikrek), párom csak ott láthatja őket.

Trouble története sem semmi.

Arra gondoltam, hogy megkérdezem, hogy mi baja lehet abból a páromnak, ha fogja és összepakolja a gyerekeket és elhozza őket egy délutánra, vagy egy napra.?Az ex csak azt engedi, hogy a faluba vigye őket sétálni.
Kaphat a párom ezért valamit? Hiszen nincsen az elhelyezésről papír, de nem engedi hogy elhozza őket.
Várom a véleményeket!

Köszönöm

derill # 2005.10.22. 09:58

Köszönöm, igyekszem:)


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

trouble # 2005.10.19. 22:26

Kedves Derill!
Köszönöm a választ. Sok sikert a jogszabálymódosítási munkádhoz!
T.

derill # 2005.10.19. 20:26

Ha még nem volt döntés a gyermekelhelyezésről, azonos jogaid vannak, mint az anyának, tehát sem rendőrséggel, sem gyámügyissel nem tudja az anya a gyermekeket visszavitetni - ezt egyébként ő is tudja már, mert biztos, hogy felvilágositották.

Egyébiránt az a tény, hogy az anya önhatalmúlag kivonta a gyermekeket a közös szülői felügyelet alól, az LB 17-es irányelv értelmében a terhére értékelendő a bíróság által.

Tartok tőle, hogy nem fogod a továbbiakban megkapni őket (a kapcsolattartás akadályozós esetekben ez a tapasztalatom), mivel az anya attól fog félni, hogy nem adod vissza.

Ezt ugyanis elfelejtették szabályozni, a jogszabálytervezet e kérdésben egyenlőre a minisztériumnál van, azonban sajnos nem rajtuk, hanem a képviselő urakon (Országgyülési döntés, mivel törvénymódosítás) múlik, ehhez meg sajna idő kell (nyár elején nyújtottam be, és az sem biztos, hogy megfelelőnek találták).

Mindennek ellenére ugy gondolom, hogy jelen esetben az anya két tüz közt őrlődik. Oda is adná a gyermekeket - erre utal, hogy 3-4 napra is megkapod - ugyanakkor a "jótanácsadók" miatt fél attól, hogy elveszíti őket, emiatt történnek ezek az esetek és nem az anya személyiségéből adódóan.

Jó lenne eldöntened, hogy mit szeretnél. Ha ugy gondolod, hogy a gyermekek az anyánál jó helyen vannak, nem kéred, hogy nálad helyezzék el őket, ez esetben próbálj leülni az anyával (akár közvetitőn keresztül), és megegyezni vele, hogy Te csak kapcsolattartást akarsz, és ezt hajlandó vagy alá is írni.

Abból amit írsz, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy az anya hajlani fog erre a megegyezésre, mivel nem érzem, hogy el akarná a gyerekeket zárni tőled - azt nem igy szokták a nők csinálni -, tehát jó lenne nem elmérgesiteni a helyzetet.

Ha az anya biztonságban érzi a gyermekeket, akkor biztos nem fog utánadszáguldozni.

Nem véletlen, hogy az ügyvédjéhez fordult, azt hitte leviszed őket vidékre, és ott tartod őket, és ő nem láthatja. Erre utal az is, hogy a rendőrséget is megkeresték, meg a gyámügyet is. Nyilvánvalóan mindegyik tudta, hogy nincs hatásköre, ezt az anyának el is mondták (és persze az ügyvédje is tudta).

Ha egyszer ugy döntöttél, hogy az anyánál végül is jó helyen vannak a gyermekek (és erre utal, hogy elfogadtad ezt a helyzetet), akkor próbáld elfogadni, hogy a nők általában aggódóbb természetüek, szeretnék tudni, hogy hol vannak a gyermekek. Ha kielégited ezt a vágyát és nem akar majd egyre több feltételt szabni, követelést támasztani, akkor ezzel megnyugtatóan rendeződne a helyzet.

A gyermekekkel kapcsolatos konfliktusok is igy kerülhetőek el a legkönnyebben. Próbáld megbeszélni vele - és ne akkor, amikor nagyon ideges.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

trouble # 2005.10.18. 14:51

Kedves Derill!
Előzmény: a feleségem beadta a válókeresetet és a beleegyezésem nélkül elköltöztette a gyerekeket. Első tárgyalás dec. elején. A gyerekeket engedi látnom. Rámtelefonál: "most jöhetsz". 2-3-4 napra szokta nálam hagyni őket, aztán újabb telefon: "hozd vissza a gyerekeket". Semmiről nem hajlandó tárgyalni, ügyvéd útján sem. A megegyezési javaslatainkra annyi válasz jön: "nem elfogadható".
Tegnap iskola után bepakoltam a gyerekeket a kocsiba és elmentünk vidékre meglátogatni egy barátunkat. A gyerekek rohangáltak, szeretnek ott lenni. Egyszer csak megjelent a helyi hatóság embere, hogy ő, mint gyámügyes, gyermekveszélyeztetés miatt utasít, illetve... khm.. khm.. kér, hogy a hamarosan ideérkező anyának adjam vissza a gyerekeket. Hiába kérdeztem, miről beszél, miféle veszélyeztetésről, csak annyit tudtam kihúzni a jóemberből, hogy egy ügyvéd hívta őt fel Pestről, ő meg csak kijött, mint hatóság, de nem akar ő senkinek semmi rosszat, ő inkább megy is... majd elkarikázott.
Na gondoltam, itt megint cirkusz készülődik, így hát az önfeledten játszó gyerekeket összeszedtem és elindultunk hazafelé, mégpedig egy kerülő úton, nehogy anyucival találkozzunk és esetleg erdei gyerekráncigálásba vagy autós üldözésbe keveredjünk. Útközben a feleségem ügyvédje felhívott, és azzal fenyegett, hogy ha azonnal nem adom át a feleségemnek a "megbeszélt helyen" a gyerekeket, akkor rendőrséggel viteti őket vissza.
Békében hazaértünk, majd estefelé megjelent a feleségem néhány barátnőjének kíséretében, akik majd "tanúskodnak ellenem". Magából kikelve üvöltözött az éppen fürdő gyerekek előtt (ebből nem idézek), majd elcibálta őket.
Kérdésem: van-e valami jogi lehetőségem arra, hogy a jelenetektől, a kiszámíthatatlanságtól, a hisztériáktól megvédjem a gyerekeimet? Ilyenkor hova fordul az ember?

derill # 2005.10.18. 14:46

Hát igen, mivel a válóper akár évekig is eltarthat. Egyébként a két pernek semmi köze egymáshoz. Ha nem válsz el akkor is kimondhatják, hogy nem a férjed az apja, és ha elválsz, akkor sem kötelező apaság megdöntése iránt pert inditani.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

lolika # 2005.10.18. 14:41

derill:
Ha a tudomására jutást elég valószinűsiteni akkor még a válás kimondása előtt bizonyitani kell, hogy nem a férjem a vér szerinti apa?

derill # 2005.10.18. 13:48

Sajna nincs. Mindenképpen biróság, de a gyámhivatal ebbe nem szállna be, ugyanis apaság megdöntése lenne, és ezáltal a gyerek családi jogállása rendezetlenné válna, ami nem áll az érdekében. Akkor lenne rá remény, ha lenne valaki, aki viszont a nevére vennél, de ez a vödör-csöbör esete lenne.

Emiatt marad a gyerek nagykorusága, esetleg meg lehet próbálni, hogy maga az apa indit apaság megdöntése iránt pert, azonban csak attól számitva, hogy tudomására jutott, hogy a gyermek nem tőle származik, egy éven belül van erre lehetőség. Azt, hogy mikor jutott a tudomására, elég valószinüsiteni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Sally # 2005.10.18. 13:16

derill és lolika:
derill irta:„Sokan csinálják azt is, hogy amennyiben közben megismerkednek más személlyel, akivel komoly kapcsolatuk alakul ki, ez a személy ismeri el magáénak a gyermeket (ezzel egyébként nem annyira értek egyet, de talán még mindig jobb, mintha a gyereknek egyáltalán nincs apja).

Igazad van, hogy nem akarsz egyetérteni. A saját magam példáját tudom indoklásul fenti idézet mögé állítani. Én is bevállaltam a gyereket, titokban, majd az élet sajnos úgy hozta, hogy az apa meghalt. Egyedül maradtam a gyerekemmel, majd komoly kapcsolatom lett(akkor azt gondoltam életre szóló) és új párom teljes körű elismerő nyilatkozatot tett. Megromlott a viszonyunk és szétváltunk. A gyerekkel neki nincs kapcsolata, bár akkor nagyon szerette, anyagilag sem függünk egymástól, hiszen ezt én nem is várhatom el. Ha hatósági ügyek vannak mindig a rendelkezésemre áll, soha nem tesz keresztbe nekem, és én sem neki. Úgy gondolom az lenne a tisztességes, ha le tudnám választani róla a gyerekemet, de úgy tudom erre csak a gyerek nagykorúsága elérésekor lesz lehetőség. Nem szeretném, ha családot alapítana és kellemetlensége lenne neki abból, hogy van egy gyerek a nevén.
Derill szerinted is meg kell várni a gyerek 18. évét? Vagy van más lehetőség? Birósági ügy kizárva, csak akkor ugrok neki, ha gyámhatósági hatáskörben ez kivitelezhető.
Lolika: neked pedig kitartást.

lolika # 2005.10.18. 09:04

A gyerekeknek van egy jó tulajdonságuk. Előbb-utóbb felnőnek és megértik mi zajlik körülöttük.
Köszönöm a segitséged.

derill # 2005.10.17. 16:20

Nem gondolom, hogy ezekről a problémákról egy ilyen kicsi gyereknek, de akár egy nagyobbnak is tudnia kellene. Ez a felnőttek problémája, nem tartozik rá. Neki van egy apja, ha azt apaként ismeri el, azt fogadja el. Van egy neve, amin nevezed, de az, hogy a papirjain mi szerepel, őt nem nagyon érdekli, mert tul kicsi, hogy értse.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

lolika # 2005.10.17. 12:57

derill:
nincs probléma, egyszerű kérdés volt.
És mindezen procedúrák közepette szerencsétlen gyerek csak kapkodja a fejét.

derill # 2005.10.17. 07:53

lolika: Például tanukkal, akik hallották, hogy kijelentette, hogy nem tőle van. De nem értem, hogy ez most miért probléma, azt irtad, hogy Te is azt szeretnéd, ha lekerülne a nevéről. Akkor szólj neki, hogy mielőbb inditsa meg a pert. Nem számit, ha tudja a vér szerinti apa nevét, mert Te még mindig mondhatod, hogy nem akarsz apaság megállapitása iránti pert inditani ellene. Jelen esetben tehát a férjed ir egy keresetlevelet, amiben leirja, hogy a gyerek nem tőle származik, kéri, hogy apasága vélelmét döntse meg a biróság. Téged behivnak, elmondod ugyanezt, hogy a gyerek nem tőle származik és ennyi. Nem vagy köteles megnevezni azt akitől származik, és ha ő megnevezi, akkor sem vagy köteles kérni, hogy inditsanak ellene majdan apasági pert.

Képzelt személy bejegyzésének vannak ugyan szabályai, de tulajdonképpen bárkit megnevezhetsz. Mondasz egy kitalált nevet, de az adatai nem lesznek valóságosak. A születési időpontot még akár meg is határozhatod, de a születési helyet a gyámhivatal szokta megadni, emiatt igen kicsi az esélye, hogy létező személy. Az V. kerületet szokták megjelölni, mivel ott nincs kórház, tehát ott igen nehéz születni (hacsak nem otthon, tehát kicsi a valószinüsége, hogy véletlenül eltalálják egy olyan személy nevét, születési adatait, aki az V. kerületben született).

Igen, kötelező a gyermek családi jogállását a 3. életévének betöltéséig rendezni. Ha ez nem történik meg, a gyámhivatal hivatalból rendezi. Viszont utána is bármikor bejelentheted, hogy meg van a vér szerinti apa, kéred a perinditást, vagy pedig az apa tehet teljes hatályu apai elismerő nyilatkozatot. Sokan csinálják azt is, hogy amennyiben közben megismerkednek más személlyel, akivel komoly kapcsolatuk alakul ki, ez a személy ismeri el magáénak a gyermeket (ezzel egyébként nem annyira értek egyet, de talán még mindig jobb, mintha a gyereknek egyáltalán nincs apja).

iboly: sajnos igen, mivel ezek szerint nem nappali képzésről van szó, Amint felvették majd nappalira, azonnal kérheted ujra. Azonban költségtéritéses képzés létezik nappali tagozaton is. Biztos, hogy ez nem nappali? Amennyiben ugyanis nappali, akkor továbbra is jár a tartásdij, levelezős és estis képzésnél nem, mert az mellett tud a lányod dolgozni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

iboly # 2005.10.17. 06:26

Gyerektartásdíjjal kapcsolatban kérdezném: a lányom az idén érettségizett, de a főiskolára csak a pótfelvételivel levelező költségtérítésesre jutott be.A volt férjem emiatt meg akarja szüntetni a gyerektartásdíj fizetését. Pedig a költségeink igen jelentősen megnőttek. Jogo-e a részéről? Félévtől a tanulmányi eredménytől függően szeretne átmenni nappalira.

lolika # 2005.10.16. 12:41

derill:
A férjem akar apasági pert inditani. Hogy tudom bebizonyitani, az általad emlitett 1 évet? Gondolom ezt valahogy igazolni kell.
Tudja a vér szerinti apa nevét.
Ki lehet a képzelt apa?
Minden esetben közbelép a gyámhivatal ha egy gyereknek nincs bejegyzett apja?

trouble # 2005.10.16. 12:40

Kedves derill!

Teljesen igazad van, hiba volt véleményt nyilvánítanom, igyekeztem is korrigálni azzal, hogy ügyvédet ajánlottam.

derill # 2005.10.16. 12:23

lolika: a férjednek kell apaság megdöntése iránt pert inditani, mivel amennyiben a gyermek családi jogállása utána rendezetlen marad, a gyámhivatal nem fogja meginditani a pert, nem áll a gyerek érdekében. A férjednek viszont attól számitva, hogy tudomására jut, hogy a gyermek nem tőle származik, egy éve van a perinditásra, tehát ne várja meg a válóper végét, mert akkor már késő lesz. Utána már csak az ügyész indithat, és ő sem fog, mivel a gyermeknek ez nem áll érdekében. Amennyiben a volt férjed apaságát megdöntik, természetesen jogod van kérni, hogy a Te vezetékneved kerüljön bejegyzésre, és a gyermek 3. életévének betöltése után - ha addig nem kéred Te magad - képzelt személyt jegyeznek be a gyermek részére apaként, ha nem nevezed meg a vér szerinti apát.

Egyetértek Veled mindabban, amit teszel, nyilvánvalóan szereted a gyermek vér szerinti apját, nem akarsz neki rosszat, emiatt döntöttél igy. Azt gondolom, hogy ha egy nő gyermeket akar, fel is vállalja, de a pasi nem akarta, nem állithatja a pasit olyan helyzet elé, hogy emiatt szétdulja a családi életét.

Trouble-nek nincs igaza, mivel nem minden feleség viseli el, ha a férje máshova is gyereket csinál, valószinü, hogy felborulna a pasi házassága, ettől aztán kizárt, hogy Téged jobban szeretne, ha egyszer tönkretetted az életét, és ez a helyzet a gyermekednek sem lenne jó, még mindig jobb ami most van, márcsak azért is, mert tulajdonképpen bármikor indittathatsz a gyámhivatallal apaság megállapitása iránt pert, akkor is, ha már képzelt személy van bejegyezve részére.

Szerintem egyébként a pasi tényleg gondoskodni fog a gyermekéről, a pasik ilyenek, viszont eléggé konfliktuskerülők, nem szeretne otthon vitákat.

Trouble: egyáltalán nem biztos, hogy a férj is tudja, hogy kiről van szó, és az sem biztos, hogy nyilvánosságra akarja hozni, a férj - mint a pasik általában - csak nem akar saját magának gondot. Emiatt szeretné, ha nem az ő nevén lenne a gyerek. Szerintem ne bonyolitsd a dolgot, a családjog ennél sokkal bonyolultabb, az érzelmekkel pedig nem érdemes játszadozni. Igy csak elbizonytalanitod lolikát, ami ilyen helyzetben nem nehéz.

Ha meg is kérdezik a férjtől, hogy ki az apa, és tegyük fel ő mond is valamit, a nő akkor is közölheti, hogy nem kiván pert inditani ellene (még azt sem kell mondania, hogy nem ő az apa), és ez esetben senki sem fog ellene pert inditani, mert egyetlen hatóság sem mer belemenni egy olyan perbe, aminek a végén netán kiderülhet, hogy mégsem a férj által megnevezett személy az apa, hiszen mégiscsak a nő tudja, hogy kivel közösült.

Apasági ügyben a gyámhivatal által kirendelt eseti gondnok képviseli a gyereket.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

lolika # 2005.10.16. 11:34

trouble:
Jogilag, az apasági per megkezdéséig mindenképpen a férj a törvényes apa, ha akarja, ha nem.
Köszönöm a segitséget, elfogadom az ügyvéd cimét.

trouble # 2005.10.16. 11:19

Kedves derill!

Még egy kérdésem van: ha a jogerős bírósági ítéletben szerepel a gyermekek átadásának-átvételének pontos helye, pl. X cukrászda X városban, akkor, ha a gyerekeket az ex fogja és véglegesen más városba költözteti, hangulata szerint előre vagy utólag közli, hogy a gyerekek lakóhelye és egyben tartózkodási helye, no meg az átadás helye mostantól megváltozott, menjek értük 300 kilométert, ha látni akarom őket, akkor mi a teendő? Az én városom gyámhatósága - gondolom - nem illetékes, ha a gyerekek anyástul elköltöztek. Ha az új lakóhely gyámhatóságához fordulok, akkor ott meghallgatják az anyát, aki előadja, hogy ő jogos érdekből elköltözött és kész. Senki sem fogja kötelezni őt arra, hogy a gyerekeket szállítgassa a 300 km-re lévő X cukrászdába. Jól látom én ezt?
A tanácsot mindenesetre köszönöm, mert azt mindenképpen ki fogom védeni, hogy az anya lakásába kelljen mennem a gyerekekért.

trouble # 2005.10.16. 10:47

lolika: Még valami eszembe jutott: ahogy a dolog kinéz, most Ön házas, és a baba fogantatásának idején (+ - X nap) is az volt. Tehát jogilag a gyerek apja az Ön férje. Az Önök házassági anyakönyvi kivonatában szerepel, hogy a születendő gyermekek családi neve mi lesz. Vagy az Öné, vagy a férjéé, vagy talán kettős név, nem tudhatom. Hogy ettől utólag el lehet-e térni, azt sem tudom. Azt sem tudom, hogy ha egy férfi meg akarja dönteni az apasága vélelmét (ami nyilván sikerül is neki), akkor bárki, bármilyen hatóság megkérdezi-e tőle: és tessék mondani, ki a valódi apuka? Lehet, hogy nem. Azt sem tudom, ki képviseli apasági ügyben a gyereket, de gondolom, nem az anya. Sorakoznak a kérdések és véleményem szerint sürgősen ki kell bogozni az egész helyzetet. Tudok egy igen jó ügyvédet, aki ebben bizonyára tud segíteni és nagyon kellemesen, emberi módon viselkedik. Szívesen elküldöm a címét e-mailben.

trouble # 2005.10.16. 09:52

lolika: Érzésem szerint a korábbi megbeszéléshez képest jelentősen megváltozott a helyzet: hiszen nemsokára megszületik a kisbaba, akinek anyára és apára lesz szüksége.
Nem értem világosan, hogy miért merül fel egyáltalán a gondolat, hogy Ön a gyermeke apukáját, vagy annak a vagyonát "megszerezze". Hozzámenni nem akar, vele élni nem akar, az anyagi javaiból semmire nem tart igényt. Ez tehát el van rendezve.
Abban biztosan egyetértünk, hogy a gyermeknek joga van mindkét szülője gondoskodására, anyagira és érzelmire egyaránt. Ahhoz, hogy az apa is gondoskodhasson a gyermekéről, nem szükséges elhagynia a családját. Remek, bevált megoldások vannak: például a gyerektartás rendszeres fizetése, a gyerek javára szóló életbiztosítás kötése, a gyerek rendszeres látogatása, pelenkázgatása, uszodába vivése stb. A várandós anyukát is illene támogatni mind anyagilag, mind érzelmileg. De ez ízlés dolga...
A férjének lesz tennivalója az ügyben, az tény. Õ nem akar a nem tőle származó gyerek apja lenni sem papíron, sem sehogy és ha jól értem, ezt nem is várja tőle senki. Nem vagyok szakértő, de érzésem szerint a jogi procedúra során nem várható el tőle, hogy a valóságnak nem megfelelően nyilatkozzon, tehát elhallgassa, ki az Ön gyerekének az apja. Õ ki fogja mondani azt a bizonyos nevet és az jegyzőkönyvbe stb. kerül. Miért gondolja, hogy a férje "ártana" ezzel az Ön gyermeke édesapjának? Tényt közöl: az exfeleségem apja tudomásom szerint XY. A titkok szokása az, hogy kiderülnek. Miért lenne titok az, hogy ki kitől származik? Egy gyerek körül nem szabad titkolózni, abból a gyereknek lehetnek komoly bajai.

lolika # 2005.10.16. 06:03

trouble:
Nem érezném tisztességes eljárásnak, ha elvárnám tőle, hogy tartsa el a gyerekét, hiszen megbeszéltük még amikor nem voltam terhes, hogy nem lesz közös gyerekünk. Nem szeretném egy gyerekkel megszerezni sem őt, sem a vagyonát.
Õ azt mondta, hogy szeretne gondoskodni a gyerekről, de részletesen nem beszéltük ezt meg. Ugyan én rákérdeztem, hogy ezt milyen formában képzeli de még nem kaptam rá választ. Gondolom ezt előbb még magában kell tisztáznia. Nem gondolom, hogy miattunk elhagyja a családját.
A férjem tudja, hogy nem tőle vagyok terhes és fenyegetőzik azzal, hogy a válóper után apasági pert indit, aminek az eredményével árthat a biológiai apának, ezért szeretném tudni, hogy az apa neve kell-e hogy nyilvánosságra kerüljön.

kissember # 2005.10.16. 05:34

Trouble és Derill köszi a választ, reagálnék is hosszabban, de végülis mindkettőtökkel egyetértek valamilyen szempontból. Ami közös a véleményetekben az az, hogy a Nő fegyvere a szája... Nohát azt mondanám hogy néha másra is használhatná:)))

trouble # 2005.10.15. 19:41

lolika: Itt lehet tájékozódni:

http://www.magyarorszag.hu/…elet/apaanya