Válóper 3 millió forintnyi tartozással...


ObudaFan # 2006.11.13. 14:23

Viszont ezt a részt pedig a házastárson lehet perelni. Azért ilyen esetben a pénzintézetek először általában a szerződésben szereplő házastárson próbálják behajtani a tartozást.

T r a v e n # 2006.11.13. 13:34

Kedves Miss Honeybaba!

Javaslom, hogy mindenképpen a hitelt nyújtó intézetek felé, személyesen rendezd a tartozást.
Tekintettel arra ugyanis, hogy ha a házastársad (volt házastársad) a pénzt mégsem fordítja a hiteltörlesztésre, így a hitelintézet végrehajtja rajtad a tartozást - függetlenül attól, hogy Te már fizettél a házastársadnak.

Sajnálattal tájékoztatlak arról is, hogy a házastársak felelőssége egyetemleges. Azaz, a házastársad tartozását is végrehajthatják rajtad.

Ezért ha a házastársad nem fizet, akkor komoly adósság elébe nézel.

Miss Honeybaba # 2006.11.13. 12:29

Ez rendben is van! A tartozások felét nekem a férjem felé, vagy pedig az intézmények felé kell rendeznem????

ObudaFan # 2006.11.13. 12:24

A valamelyik házastárs által kötött szerződéseket általában mindkettejük által kötött szerződésnek kell tekinteni, kivéve, ha nyilvánvalóan rosszhiszeműen járt el az a házastárs, aki azt megkötötte. Tekinttettel arra, hogy a hitelek "gyümölcsét" jó eséllyel mindketten élveztétek, ez a követelése jogos lesz, különösen, ha a házastársi közös vagyon megosztásánál kívánja beszámíttatni.

Miss Honeybaba # 2006.11.13. 11:56

Elég nagy problémám van! 2004-ben házasságot kötöttem. A férjem a házasságunk idején elég sok hitelt vett fel! Gondolok itt áruvásárlási hitelre, folyószámlahitel, hitelkártyák, bevásrlókártyák! Azzal én is tisztában vagyok, hogy a házasság kötés után szerzett vagyon feleződik. Viszont megkérdeztem a bankokat, és mivel nem szerepelek sehol mint adóstárs, így rajtam ők nem is akarnak semmit követelni. A férjem viszont köti, hogy a hitelek felét én fizessem meg, de felé fizessem meg, méghozzá egyösszegben a válóper napján, és ne az intézmények felé. Ez hogyan műlődik??? Fizetnem kell akkor is, ha a bankok és egyéb intézmények azt se tudják, hogy én létezem?? Mit tudok tenni??