Önző anya


gyermek # 2006.12.01. 14:13

monik
Mivel az ideiglenes láthatást kell biztosítanod jöjjön szombaton a gyermekért.
Nem kell beszélned vele.
Nyugodtan menjetek el a programotokra.

monik # 2006.12.01. 13:13

Gyermek!

Írtad, hogy mélyen benne vagy az ügyben. Nekem van egy nem jogerős végzésem (első fokú) és van egy ideiglenes végzésem. Na még az első fokú nem lép eletbe, addig az ideiglenes a mérvadó. Ezt már kiderítettem. De ha az ideiglenesben nincs szabályozva a karácsony és az újév, és az apuka nem hajlandó sem velem sem ügyvédemmel szóba állni (mi kezdeményeztük a beszélgetést, de sértődötten elküldtek minket melegebb éghajlatra), mi a megoldás? Az eddigi folyamatos kapcsolattartás szombat 10-vasárnap 18 tartott, de a bíró megváltoztatta péntek du.-vasárnap du-ig. Ha jogerőre emelkedés előtt mégis beállít pénteken, mit tegyek? Tuti fellebbeznek, és nem szeretnék hibát elkövetni. Várom válaszod!

lamencik # 2006.12.01. 12:33

gyermek!
lenne egy-két kérdésem a láthatással kapcsolatban, de nem tudok írni neked!
kérlek küldjél egy e-mailt!
köszi!

ObudaFan # 2006.11.30. 19:33

cvb!
Szerintem ne minősíts egy még meg sem született ítéletet, hanem küzdj. Viszont ne azzal próbálj a gyermekért küzdeni, hogy az asszony félrelépett, hanem próbáld bizonyítani, hogy a nevelésére te vagy az alkalmasabb. És fontos, hogy ne engedd, hogy elvigye a gyermeket, mert ha huzamosabb ideig a ráutaló magatartásotokkal létrejött egyezség alapján valamelyik félnél van a gyermek, annál a félnél igen jó eséllyel el is lesz az helyezve.

gyermek # 2006.11.30. 10:21

Sziasztok!
Azt tudtátok, hogy az akinél a gyermek van elhelyezve az a folyamatos kapcsolattartó.Neki kötelezettségei vannak a másik félnek jogai.Õ elviheti nyáron 4 hétre, de én nem mert akkor is biztosítanom kell a láthatást?
Nagyon okosnak kell lenni a láthatás rögzítésénél, mert számoljátok ki több hétvégét tölt a gyernek a külön élő féllel mint aki neveli!!!!!!!!!!
Mélyen benne vagyok az ügyben,ha kérdezni aktok vmit.

cvb56 # 2006.11.30. 09:14

Köszönöm.
Közben bebizonyosodott a sejtésem a szeretővel kapcsolatban.
Tehát a törvények nem korrektek, az anya bármit megtehet (amíg a gyermeket nem veszélyezteti), mégis mérhetetlen előnyben van az apával szemben, mivel úgy tudom, hogy nagyon súlyos dolgoknak kell ahhoz történnie, hogy ne az anyának ítéljék a gyermeket. Jelen esetben rágondolni sem merek milyen élete lenne a gyermeknek az anyja mellett, mit kapna tőle, mégis neki ítélnék. Én hiába ismerem őt, olyanok döntenek akik nem ismerik és engem sem. Nem értem miért az az alaptétel, hogy az anya alkalmasabb gyereknevelésre. Én a magam részéről egy idősek otthonában dolgozom ápolóként, ahol idős, segítségre szoruló embereket (mondhatnánk akik a másodok gyerekkorukat élik) ápolunk szeretettel, miért gondolja valaki is azt, hogy a saját fiamat nem tudnám megfelelően gondozni, felnevelni??? Mellesleg ez csak az egyik szakmám a 4 közül, komolyabb végzettségeim is vannak amit az édesanyjáról nem lehet elmondani. Ezt abból a szempontból vetettem fel, hogy vajon ki mennyire tudná segíteni a gyermeket pl. a tanulásban.

Ahogy egy dalszövegben meg van írva:
"Ha törvényt írnak nincs mit remélj,
Az tőled óv nem téged"

ObudaFan # 2006.11.29. 20:09

9 éves gyermeknél is lehetőség van a gyermek meghallgatására, természetesen általában nem a bíróság hallgatja meg, hanem gyermekpszichológus szakértő. Önmagában a szerető csak akkor befolyásolja, ha bizonyítható, hogy emiatt nem foglalkozik a gyermekkel.

cvb56 # 2006.11.29. 12:11

Köszönöm válaszod. A problémám sajnos még nem oldódott meg. A napokban egyre több jel utal arra, hogy élettársamnak szeretője van. Ez menniben befolyásolhatja a bírói döntést
Úgy tudom 14 éves kortól veszik nyomatékosabban figyelembe a gyermek akaratát.
A én házamban élünk, ő albérletbe akarja vinni a gyereket. Alapveően ellátja a gyereket, csak pénzt ne kelljen kiadnia rá.
Magasabb a jövedelme mint az enyém.

kék laguna # 2006.11.28. 13:27

Szerintem ekkora gyerek már dönthet a szülők közt.És én úgy tudom,hogy az is befolyásolja a bírói döntést hogy melyik fél mellett van biztosítva a gyermek jobb megélhetése és jövője.Szomszédok és barátok is lehetnek tanúk arra hogy melyik szülő milyen a gyermekkel.Az is fontos hogy kié a lakás,fedél nélkül nyilván nem lehet gyereket nevelni.Remélem megoldódott a problémád,sajnos én nem vagyok ügyvéd,így ezek az információk sem biztos hogy pontosak.

cvb56 # 2006.11.27. 05:19

10 éve élünk élettársi kapcsolatban 9 éves gyermekem édesanyjával. Sajnos az édesanya a mai napig nem képes közösségben, családban gondolkodni, teljesen önálló, külön életet él, amiben úgy véli neki mindent lehet. Mindamellett hogy igen szépen keres, állandó vita származik abból, ha gyermekünknek valamit venni kell. Kijelentette, az ő pénzével azt csinál amit akar, senkinek semmi köze nincs hozzá. Mindemellett új autót vásárolt magának, márkás robogót, külföldre jár nyaralni stb. A gyermekünk számára takarékban gyűjtött pénzt is elherdálta saját céljaira, miközben akár egy 300 Ft-os munkafüzeten is képes összeveszni a fiammal. Ilyenkor azt mondja ezt mi nem engedhetjük meg magunknak. Sajnos észérvekkel nem lehet meggyőzni őt, inkább elköltözik ha nem élheti tovább eddigi önző, kapzsi, öntelt életét amiben ő áll mindenek előtt.
Segítséget kérnék ezzel az üggyel kapcsolatban, számomra már teljesen tarthatatlan ez a helyzet. Sajnos úgy tudom, hogy többségében az anyának ítélik a gyermeket, jelen helyzetben mennyi esélyem lenne rá hogy ez most ne így történjen. A gondolatától is rettegek, milyen élete lenne a fiamnak mellette.
Köszönöm