Kártérítés


varjas31 # 2007.01.17. 20:20

Dr.Attika az, hogy mimondtuk fel a bérleményt, az nem azt jelentette, hogy ezzel a tevékenységünket is megszüntettük volna önszántunkból.A tulajdonos őnkényesen zárta le, és tartotta vissza a vállalkozás elemeit.Ellehetetlenitette a vállalkozás működését.Mi a felmondással nem okoztunk kárt senkinek.A felmondási időre járó összeget is hajlandóak voltunk volna kifizetni, de nem előre zsarolás utján.
Mégis, az bűn ha valaki felmondja a bérleményt?Semmi következmény nélkül,csak úgy valaki vállalkozását tönkre lehet tenni?Erre nincs semmi megoldás?

ObudaFan # 2007.01.17. 20:10

Ugye először ismerni kellene az előzményi ügy iratait. Azt a kárt lehet érvényesíteni, ami okozati összefüggésben volt a bérbeadó jogellenes eljárásával.

Dr.Attika # 2007.01.17. 19:30

Sikerrel semmilyet. ÖNÖK MONDTAK FEL.

varjas31 # 2007.01.17. 19:02

Milyen kártérítési pert lehet inditaní, ezzel az üggyel kapcsolatosan?Hiszen a vállalkozás oda lett.A folyamatos megrendelőknek nem tudtuk teljesíteni a szállítást, nem tudtunk termelni, az alkalmazottakat el kellett küldeni.Nem volt bevétele a cégnek.Se járulékokat nem tudtunk fizetni ez miatt.Ezeknek az elmaradását át lehet hárítani?Milyen lehetőségeim vannak?

ObudaFan # 2007.01.17. 17:50

Természetesen a teljesen korrekt válaszhoz az előzményi ügy összes iratát ismerni kellene, de így első ránézésre erre lehet alapítani egy kártérítési pert.

varjas31 # 2007.01.17. 15:56

Tanácsot szeretnék kérni.Betéti társaságunk volt.Béreltünk egy üzlethelységet.2004-ben ezt felmondtuk.A tulajdonos előre követelte tőlünk egy össszegben a felmondási időre járó összeget.Amit nem voltunk hajlandóak előre fízetne, hanem minden hónap utolsó napján amennyiben nem tudja kiadni az üzletett.Kérte, hogy adjuk át a kulcsot neki költözésünk elött két nappal mert lenne egy érdeklődő.Amire elmentünk az üzlethez őnkényesen kicserélte a zárat ,és az árukészletünket elzárta, mondván majd akkor adja át az árúkat, ha kifizettük egyben előre a 3 havi dijjat.Erre nem voltunk hajlandóak, mivel nem kívántunk az üzletbe maradni.Pert inditott amit most elvesztett és elutasították a kérelmét.Nekünk a céget ezért meg kellett szüntetnünk, mert igy a tevékenységet nem tudtuk folytatni.Ezért alkalmazottként kellett elhelyezkednünk,a megélhetésünk miatt.Indithatók én egy kártérítési pert ellenne mint jövedelem kiesés.Követelhetem visszamenőleg a cég könyvelésileg bizonyitott havi bevételének a minimum 50 %-t?