Weboldal - program apport törzstőke emelésnél


Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.24. 20:02

Arra értettem, hogy milyen következményei vannak, ha nem értékeltetik fel az apport értékét a tagok.

Abban valóban van különbség, hogy a szerzői jogok egy része vagyoni jellegű, ezért átruházható.

E.D. # 2015.01.24. 17:20

Feltételeztem, mivel ez nem egy szolgáltatás, hanem egy program, aminek a jogai kerülnek át a céghez. Tehát követelés esetén a programot megkaphatja a követelő, míg a szolgáltatásként bérbeadott szobát nem... De ezek szerint rosszul feltételeztem...
No meg rengeteg helyen írják, hogy szoftvert lehet bevinni cégalapításkor apportként. Miért nem lehet akkor törzstőkenöveléskor???

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.24. 16:55

Gondolod, hogy erre nem igaz, amit a másik kérdésedre válaszoltam?

E.D. # 2015.01.24. 12:43

Egy Kft. tagja vagyok, aminek a törzstőkéjét most kell majd megemelnünk 1 millióról (már be van fizetve) 3 millióra. A részemet saját készítésű honlapok (portál és félkész webshop) apportálásával szeretném rendezni.

Kérdéseim ezzel kapcsolatban:

  • A program/honlap apportáláskori állapotát rögzíteni kell/"letétbe" kell helyezni, hogy később bizonyítható legyen, hogy akkor tényleg annyit ért? Hisz ezek a programok folyamatosan változnak. Apportáláskor lehet 100 Ft-ot ért, de egy év múlva már 1000 Ft-ot... Vagy tényleg elég ha a tagság rábólint az értékre és onnantól kezdve minden rendben, csak egy esetleges ellenőrzéskor a program ellenőrzéskori minősége legyen legalább akkora, amennyiért bevittük a cégbe? (bár azért itt is fennállhat, hogy nem javul, hanem romlik a program minősége...)
  • Bárkinek fizetnie kell valamit ezen felül a bevitelért? Pl. a cégnek adót? Nem gond, csak jó lenne előre tudni...
  • Ki és miért ellenőrizheti, hogy az apportált program értéke megfelel-e a tagok által elfogadott értéknek?
  • Apportáláskor megszabhatunk-e a tagokkal közösen olyan feltételt, hogy a cég esetleges becsődölése/megszűnése esetén a program jogai automatikusan visszaszállnak rám a hozzájuk kapcsolódó domainekkel együtt?
  • Ha tud valaki ezekre, meg úgy általában a témával kapcsolatban jogszabályi hivatkozást, ami online elérhető, annak nagyon örülnék!

Megjegyzés: A tagok teljes mértékben elfogadják az apport értékét, szerintük ér annyit, sőt még többet is, mint amennyiért én be akarom vinni a cégbe.