Zálogjogosult bekapcsolódása a vh eljárásba


végrehajtó1 # 2011.01.17. 12:16

gosipao feltalálta a spanyolviaszt.

Azaz hogyan nyuljuk le a bajba jutottak pénzét ...

Kacsa1111 # 2011.01.17. 12:02

sej, de kiváncsi lettem, hogy akkor ez most miképpen is lehetséges!:)


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.17. 11:21

Csókolom, Tribuszerné Asszony! Újra aktívnak tetszik lenni?

gosipao # 2011.01.17. 10:52

Ma már Magyarországon sok mindent meg lehet oldani.
Többek közt a válság hatására bedőlt lakáshitelek megoldására specializálódott szakemberek problémamegoldóként létrehoztak egy végleges megoldást, mellyel minden végrehajtási eljárás alatt álló, illetőleg problémás ingatlan megmenthető.
Ennek igénye egyre nagyobb, ugyanis a kormány nem fog segíteni miért is tenné?
Természetesen ez sem ingyenes, de legalább megoldást jelent, és nem viszi el a végrehajtó az egyetlen ingatlant.
Hivatalos megoldás fedezetelvonás nélkül, bűncselekmény hiányában, megfizethető áron.

dmarcsii # 2009.12.29. 10:26

Köszönöm a választ

Mallinalli # 2009.12.29. 10:08
  • Akkor is így van, ha személyi kölcsön, legfeljebb a végrehajtóhoz jutás folyamata lesz lassabb, mivel a szerződés feltehetően nincs közjegyzői okiratba foglalva. Közjegyzői okirat hiányában a procedúra fizetési meghagyással indul, aminek ellentmondhattok, perré alakulhat stb. (Nem javaslom, mert végső soron csak a tartozást fogja növelni, ha okirattal bizonyítható a tartozás.)
  • Húgra átíratás ún. fedezetelvonó szerződés, ami a bank felé hatálytalan. Kérdés, rájönnek-e, ha igen, megintcsak a költségek növekedését éred el, semmi mást (mert perben állapítják meg).

Nem mellesleg az átíratásnak van illetékvonzata is, úgyhogy ismét költségnövekedés.

dmarcsii # 2009.12.29. 10:00

Köszönöm a válaszodat. Ez akkor is igy van, ha az ő felmondott kölcsöne személyi hitel?
Ha az 1/4 részt átiratja a hugára akkor mi történik?
És mi ennek a menete?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.29. 09:52

Az 1/4 tulajdoni hányadára vezethetnek végrehajtást. Viszont a fedezet veszélybe kerülése miatt a bank felmondhatja a te kölcsönödet is.

Mallinalli # 2009.12.29. 09:51

dmarcsii:

A forgatókönyv a következő. Ha felmondták azt a kölcsönt, aminek ő az adósa, akkor végrehajtást indítanak a teljes vagyonára. Ennek keretében a végrehajtó lefoglalja minden ingatlanát vagy ingatlanban lévő tulajdonrészét. Praktikusan ez annyit jelent, hogy végrehajtási jogot jegyeztet be a végrehajtó az ingatlanjaira, így a házban lévő 1/4 tulajdonrészére is. Ezt követően a végrehajtó megállapítja a lefoglaltak becsértéket és ezzel egyidejűleg felhívja a lefoglalt ingatlanokon zálogjoggal rendelkezőket (általában bankok) a végrehajtási eljárásba való bekapcsolódásra. A zálogjogosult (a bank) bekapcsolódik, s van rá esély, hogy ezzel egyidejűleg fel is mondja a kölcsönt. Így lényegében "bedöntheti" a fiad elleni végrehajtás azt a kölcsönt is, amit esetleg fizettek. Ha a szerződést nem is mondja fel a bank, akkor is árverezésre kerül az 1/4 rész is.
Közben ingóságot is fog foglalni valószínűleg.

dmarcsii # 2009.12.29. 09:28

Fiam zálogkötelezett lakáshitelemnél. Közben Ő nem tudta fizetni a banki hitelét és úgy néz ki, hogy felmondták neki. Ha végrehajtóhoz kerül, és a ház negyede az Ő nevén van, akkor vihetnek -e el bármit is?
Marcsi

Mallinalli # 2009.12.18. 12:26

Nincs mit, viszont neked is!

Evko # 2009.12.18. 12:24

Köszönöm a tájékoztatást.
Kellemes ünnepeket :)

Mallinalli # 2009.12.18. 12:20

Meg lehet próbálni részletfizetést kérni. Inkább a banknál érdemes kezdeményezni szerintem, a végrehajtó is csak felvenné velük a kapcsolatot, tehát elvben gyorsabb, ha egyből a bankkal beszélsz. Mindenesetre a végrehajtót tájékoztasd mindenről, félreértések elkerülése végett.

Evko # 2009.12.18. 12:17

Oké, köszi.
Még egy utolsó kérdés. Mivel elég vékony a jég, most biztos nem tudok fizetni, esetleg azt meg lehet tőlük kérni, hogy csapják hozzá a banki hitelhez,(amúgy is jelzáloghitel, már mindegy hogy pár hónappal később jár le) vagy részletfizetést kérni. És a banknál intézzem ezt ha lehet, vagy a végrehajtónál?

Mallinalli # 2009.12.18. 12:14

Nem, sajnos a bekapccsal felmerült költségeit tényleg meg kell fizetned (mármint neked sajnos, nekik hál' istennek). Igazság szerint tedd össze a két kezedet, ha nem mondták fel a szerződést és így nem kell az egészet egy összegben mihamarabb visszafizetned, hanem csak a bekapccsal kapcsolatban felmerült költségeiket.
Egyébként az ő ténylegesen felmerült költségeik és a munkaterhük sincs összefüggésben az alapügyben behajtani próbált összeggel, ezért (is) kell(ene) az alapügyet mihamarabb rendezni, mielőtt bekapcsra kerülhetne sor.

Evko # 2009.12.18. 12:03

Köszönöm a választ Mallinalli.
Ezek szerint nem lehet tenni semmit? Több, amit a bank követel, mint amennyi maga a tartozás volt.

Mallinalli # 2009.12.18. 11:57

A teljes követelés 1,3%-a lényegében számla nélkül is bátran követelhető, ezen kívül az illeték a tőketartozás 1%-a volt nagy valószínűség szerint, ezt is kérheti a bank.
Esetleg még - ha közokiratba foglalt szerződés volt - akkor felmerülhetett a felmondás és az esetleges hiteles kiadmányok díja.

Evko # 2009.12.18. 11:51

Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatban:
Tartoztunk az APEH-nek, már végrehajtónál volt az ügy. Ki akarták tűzni az árverést a házunkra.
Mivel az első számű jelzálogjogosult az Erste bank, és a MÁK (a szocpol miatt), ők is bekapcsolódtak az ügybe.
A tartozást kiegyenlítettük, de tegnap kaptunk egy levelet a végrehajtótól, hogy az Erste követel 345.000 Ft-ot (nem volt ennyi az APEH tartozás), mivelhogy bekapcsolódott a végrehajtási ügybe, és neki ennyi a költsége ez miatt.
Mivel a tartozás rendezésre került, árverezés nem volt, követelhet-e a bank még pénzt? Gondolom a MÁK is fog.
Lehet-e esetleg valamit tenni?
Válaszukat előre is köszönöm

banuta # 2009.10.12. 14:15

Tisztelt Szakértők!
Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni:

Általam indított ingatlan végrehajtási eljárás 2008 eleje óta húzódik.
Állítólag azért nem halad az ügy, mert az egyik zálogjogosult még nem kapcsolódott be az eljárásba. 2008 nyarán is ezt az információt kaptam, most is, és emiatt korábban felfüggesztette a bíróság az eljárást.
Most úgy áll a dolog, hogy a többi jogosult már bekapcsolódott, a bírói végzés a felfüggesztés megszűnéséről már jogerőre emelkedett, de még mindig várnom kell...
Kérdésem, hogy lehet-e, hogy kb 15 hónapja tud a jogosult a dologról, mégsem történik semmi, ill. mit tegyek, hogy ne húzódjon esetleg további másfél évig a dolog?
köszönöm a segítséget, tanácsokat!