Hivatalos a levél? - és egyéb furcsaságok


monalisa1 # 2011.01.16. 14:23

Én a volt feleséged helyében már nem bíznék benned - okkal nem, ezért csakis a munkahelyi letiltást fogadnám el. (Neked meg hónapról hónapra elmaradna a telefonos "érdeklődés", hogy mikor is utalod már a pénzt.)

A perköltség a 6%-a annak amit követel valaki, bár bizonyára van egy minimál meghatározott összeg amennyit mindenképp muszáj befizetni a per indulásához.

Ha elveszted a pert, a végrehajtó napidíja stb. sokba kerülhet majd...

(Biztos lehet abban, hogy megtalálja a módját mivel is mentse magát a mulasztásáért.)

És hát a bíróságra járás is "pénzbe" kerül, vagyis a te saját időd is lehet drága...

szrena73 # 2011.01.16. 12:47

Kedves monalisa1!
Teljesen mindegy, hogy én utalom vagy a fizetésemből vonják le. Szerintem ez csak kekeckedés. Mindig megkapja, és nem akkor nagy a csúszás, max. 5 nap. De van, hogy csak 1.
Úgy gondolom, a végrehajtót terheli a felelősség abban, hogy nem értesítette a volt feleségemet arról, hogy ezt a levelet a formai hibák (adatok hiánya) miatt nem fogadja el. Ezért mindenképpen rajtuk fogom behajtatni a 17.000 Ft-os káromat!!! Egyébként meg el kellett volna fogadniuk.

monalisa1 # 2011.01.14. 17:59

Amikor x hónapig nem tudtál t.díjat fizetni és emiatt lefoglalták az autót, azon a foglalást kérő nyomtatványon bizonyára ott volt az ex születési ideje és az édesanyja neve.

Az hogy a foglalás megszüntetését kérő levélről lemaradtak ezen adatok - utólag pótolhatók, sőt, ha a végrehajtó egy kicsit rugalmas, az előbb jelzett nyomtatványról beazonosíthatta volna.

Az hogy a végrehajtó nem kérte a hiánypótlást, nos hát elfelejtette...

A volt feleséged most fogja a töködet (...), vagyis joggal gondolhatja: ha egyszer nem fizettél -bármely okból-, akkor ez előfordulhat máskor is, ergo biztos ami biztos a gk. foglalását végül is nem vonja vissza. Erre joga van.

Beszélj vele, másképp a problémád nem oldódik meg.

Külön: ha nem te fizetnéd a t.díjat hanem az ex tiltatná le a fizetésedből, akkor ez számára biztonságot jelente, valamint a pár napos kifizetési elcsúszásokat nem a te rovásodra írná.

A 17.000 Ft többletkiadást kénytelen vagy elkárolni mintegy "működési költség" címén.

monaLuis
laikus hozzászóló

szrena73 # 2011.01.14. 07:57

A történet röviden: gyerektartás nem fizetése miatt (munkanélküli voltam, ezért 10 hónapig nem tudtam fizetni) lefoglalták az autómat, amiről sajnos nem tudtam, mert közben más címre költöztem. Az autót szerettem volna eladni, ekkor derült ki, hogy foglalás alatt áll. Amint tudomásomra jutott, rögtön elmentem a végrehajtóhoz és kifizettem a tartozást (szüleimtől kértem kölcsön), azóta szerencsére sikerült elhelyezkednem és a fizetésemből utalom a gyerektartást. Mivel én sem kapom meg napra pontosan a fizetést, ezért nem tudom utalni pontosan akkorra, amikorra kellene (ált. 5 nap csúszás van). A volt feleségem hajlandó visszavonni a foglalást. Erről küldött is egy levelet a végrehajtónak. Vártam, hogy végre lekerüljön a kocsiről a foglalás, de ez nem történt meg. Telefonáltam a végrehajtónak, aki közölte, hogy nem fogadja el a volt feleségem levelét, mert nem írta oda a születési dátumát és az anyja nevét. Viszont az aláírása ott van. Sajnos, erről nem értesítették sem őt, sem engem, hogy ez a levél nem jó. Így 17.000 Ft károm keletkezik, mivel az eredetiségvizsgálatot újra kell csináltatnom, kicsúszok a 60 napos határidőből. A hab a tortán az, hogy a volt feleségem kijelentette, hogy végülis nagyon jó, hogy nem került le a foglalás a kocsiról, mert MEGGONDOLTA magát, nem tudja tolerálni ezeket a pár napos csúszásokat, és különben is, biztosítékot akar a jövőre nézve (a kocsi 300.000 Ft-ot ér). Jogos-e, hogy a végrehajtó nem fogadja el ezt a levelet? Ugye értesítenie kellett volna erről a volt feleségemet? Elég furcsának tartom, hogy ha nem telefonálok, nem derül ki, hogy a levelet semmisnek tekintik, pedig már 2 hete megkapták!!!! A volt feleségem jogosan tartja-e fenn még mindig a foglalást?