Miniszteri biztos a végrehajtói kamara élén!


végrehajtó1 # 2015.01.30. 10:57

Szerintem nem kell , hogy gyakorlata legyen.
Elég ha párt katona.
Ha még sem sül ki semmi jó ebből akkor majd ráfogják az Eura és az Egyesült Államokra.

Ja meg Gyurcsányra....:)

Vh-ügyes # 2015.01.30. 10:17

azt kérdem, tudja-e valaki, Szekérnek miféle gyakorlata van

gerbera317 # 2015.01.30. 09:24

Csak mint egy jogász általában. Elolvassa a törvényt, aztán vagy érti, vagy nem, vagy ismeri a tovbbbi kapcsolódási pontokat, vagy nem. Végrehajtóvá gyakorlat útján lesz bárki, legyen az jogász vagy bírósági karbantartó.

Vh-ügyes # 2015.01.30. 06:27

A miniszteri biztos (Szekér Judit) vajon ismeri a vh eljárások gyakorlatát?

Zoltanuss # 2015.01.15. 16:13

l éve egy győri elsőfokú bíróból lett budapesti bírósági végrehajtó,
Csak jelent valamit. legalább is jobb végrehajtónak lenni mint bírónak - szerinte.

barrerra # 2015.01.08. 05:31

Legzártabb szakma? Kb. másfél éve egy győri elsőfokú bíróból lett budapesti bírósági végrehajtó, szinte null ismertség nélkül. Ez nem olyan, mint a közjegyzőség, hogy még a volt minisztereket sem sikerül benyomni a szakmába...

Zöldövezeti11 # 2015.01.08. 03:52

Nem.
Az egyik legzártabb szakma a bent lévők legnagyobb örömére.

gerbera317 # 2015.01.06. 15:08

a végrehajtást kérő ügyfelek panaszaira semmiféle érdemi vizsgálatot végző szerv nincs. (...) Érdemes tovább olvasni a cikket” - Meg érdemes elolvasni, mit állít ezzel szemben a Vht. 217. §-as, ráadásul kezdettől fogva. Bocs.

Ma meg ? Hát a környezetem tele van ügyvédi irodákkal...

Ugye nem azt akarod ebből kihozni, hogy végrehajtói irodákkal is? További ajánlott irodalom: 16/2001. IMr. 1. § (1) bek. (előrébb már nem is lehetne).

Zöldövezeti11 # 2015.01.06. 14:50

Mint régen az ügyvédi szakma.

Szállt apáról fiúra, bekerülni szinte lehetetlen volt.....

Ma meg ?
Hát a környezetem tele van ügyvédi irodákkal....

Zöldövezeti11 # 2015.01.06. 14:48

Láccik semmi sem változik !!!

Írta: Dr. Telek Zoltán ügyvéd | 2010. 12. 07. |
Az önálló bírósági végrehajtókról
Az elmúlt időszak történései, az egyre több fizetésképtelen adós előtérbe helyezték az önálló bírósági végrehajtók tevékenységét. Leszögezhető, hogy a végrehajtók tevékenységével rendkívül sok a gond, nagyon magas díjazásért „hatósági” jellegű eljárást kap a végrehajtást kérő ügyfél, a végrehajtó anyagi igénye mindent megelőz, a végrehajtást kérő ügyfelek panaszaira semmiféle érdemi vizsgálatot végző szerv nincs. A végrehajtót sajnos a végrehajtást kérő ügyfél nem maga választja, hanem területi leosztás alapján kötelező egy adott végrehajtó szolgáltatását igénybe venni.
”......
..
Érdemes tovább olvasni a cikket

VGF -ben megtalaálható

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.12. 12:44

Nem bírsz elszakadni a mániádtól, attól az alapvető tévedéstől, hogy a kamarának a feladata lenne a végrehajtókkal betartatni a jogszabályokat. Valójában az a bíróság feladata, így ezen semmiféle biztos nem tud segíteni.

Itt senki nem siránkozik. Csak arra próbálunk többen is rávilágítani - szerintem nem túl bonyolult logikával -, hogy ha valóban az a biztos kirendelésének az oka, mint amit deklarálnak, akkor inadekvát eszközt választottak, amely nem hozhat eredményt.

zachdr # 2014.12.12. 12:36

Ahhoz a siránkozáshoz, hogy " miért kell szegény kamarát cs..szegetni ha csak 1-2 végrehajtóval van baj ?" csak annyit, hogy nézzük már meg, kit cs..szegetett idáig a Nagy Korrekt Szakmai Csúcsszerv...a saját ellenségeit..mindenki más szemétsége el lett tussolva ( ez jelenti azt hogy "kiáll a végrehajtókért" ??? ...mindig a fejétől büdösödik a láb..


zachariasdr

Zöldövezeti11 # 2014.12.10. 11:24

A topik cím azért nem arra utal,hogy minden rendben lenne.

szegkl # 2014.12.08. 19:24

Maradjunk annyiban, h a vh az foganatosit valamit amitt egy birosag jogerosen jovahagyott. Az megint mas kerdes, h szakmailag nincsenek dolgok rendesen szabalyozva (pl.: a letiltas es az inkasszo foganatositasa egyszerre). Es igen vannak erdekes vh-k, lsd Zoltan csalad -ketten fel vannak fuggesztve-.

gerbera317 # 2014.12.08. 14:50

Ezzel a hálapénzes sz@rral mi volt a szándékod? A végrehajtási eljárásban az ilyesmi ismeretlen, még csak párhuzamot sem lehet vonni, olyannyira nincs.

Ezt a témát tényleg ideje volna valami gyagyásfórumra költöztetni. A végrehajtás nem olyan, amit városi (falusi) legendákra alapozva, kívülállók megértsenek, vagy - horribile dictu - megítéljenek. A végrehajtási eljárás minden egyes mozzanatát jogszabályok szabályozzák, még magát a díjszabást is. Bárki is vizsgálja a végrehajtókat, legfeljebb azt vizsgálhatja, hogy a végrehajtók betartják-e a szabályokat. A foganatosító bíróságok eddig is ezt tették. Az a végrehajtó, aki nem érti vagy félreértelmezi a jogszabályokat, úgyis repülni fog, minenféle falusi mendemonda nélkül is.

Ez a topik itt nem a végrehajtókat minősíti, hanem a nyelvüket a végrehajtókon köszörülőkön. "Azt mondják..." LOL

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.08. 14:37

Azok a szemét végrehajtók, nem akarnak ingyen dolgozni! Bezzeg a... Tényleg, bezzeg ki is dolgozik ingyen? (Teréz anya nem ér, ő már meghalt.)

matthiasi # 2014.12.08. 14:14

Azért valami csak van. Most hallom etikai problémák,
átvilágítás stb.

mondják kéne egy előzetes vagyonvizsgálat mivel a derék ..... semmi vagyon esetén is elteszik a nem kis pénzt !!

egy falusi értelmiségi cs.- ból származom. A kör : református pap, gyógyszerész, orvos, állatorvos, ősvállalkozó, nehány tanár. Na ott mesélte apám, hogy micsoda kórháziorvosok vannak. A nagy rákbetegtől egy kezelő orvos elfogadott vagy 3-4 havi bérnek megfelelő hála pénzt. Szegény beteg rá 3 napra meghalt.
A beteg reménykedett, az orvos látta a véget.

Sherlock # 2014.12.08. 08:36

Ha az egyes végrehajtókkal van baj, nem a szervezettel, akkor nem szervezetben kell rendet vágni. Ha az ujjadat töröd el, neked sem a fejedet gipszelik.

Hangsúlyozom, hogy nem tudom, hogy a szervezettel van-e baj, csak azt jelen esetben szükségtelen is tudni, mert ez az érvelés akkor sem támasztja alá a beavatkozás szükségességét, ha éppen van.

matthiasi # 2014.12.08. 08:31

ggg „Na a végrehajtónak pont az a törvényes feladata, hogy az ilyen mocskos szemétládáktól visszaszedje az ember pénzét.

by egyj..
Most már csak az a kérdés hogy törvényesen működnek e ?

A biztos szerint látszólag törvényesen, de ennek ellenére még sincs minden rendben. Szerintem.

Természetesen a nem fizető adósok se ma született bárányok, vagy azoknak egy része, elmélkedésem most nem rájuk terjed ki.
Mivel a topik cím is
Miniszteri biztos a végrehajtói kamara élén!
Tény hogy nagyon kiterjesztettem az véleményemet, így korrigálok : tehát helyesen :
A végrehajtók egy része vérszívó.
Nem árt rendet vágni köztük !
A rész és az egész viszonyát most nem elemezem.

matthiasi # 2014.12.08. 07:53

gerbera gerbera !

A kurucon van fórum ? Jó tudni !

Tehát minden rendben a végrehajtók körül ???

Ma reggel nem ez hangzott el az egyik r.adón. Mind a végrehajtást kérők, mind a végrehajtás alá vontak úgy érzik jogsérelem -, de fogalmazzunk csak lágyabban méltánytalanság éri őket ! Mondá a biztos.

Más :
nemrégiben az egyik társasházi közgyűlésen sok minden között a nemfizetők ügye is felmerült, majd a diskurzus a végrehajtóknál kötött ki.

Megjegyzi a közös képviselő . "abszolute felesleges hozzájuk fordulni, a végre hajtó elteszi a díját, majd semmi sem történik. "

Zöldövezeti11 # 2014.12.08. 07:28

A miniszter biztos ezek szerint véletlen ??

gerbera317 # 2014.12.07. 14:40

Van azért ú.n. közhiedelem is.

Csakhogy a közhiedelmeket meg a vélt vagy valós hátterüket nem jogi fórumokon szokás megvitatni. Go to kurcinfó - ezzel a véleményeddel ott a helyed, nem itt.

Egyjogász # 2014.12.06. 07:57

"a végrehajtók vérszívók."

Szerintem meg az a vérszívó, aki kölcsönkér az embertől, aztán szép szóra, könyörgésre sem adja vissza.
Vagy aki megkér, hogy a kezese legyek, aztán baszik fizetni és helyette engem basztat a bank, a kedves "barát" meg röhögve a vállát vonogatja, amikor számonkérem rajta az ígéreteit. (Már azt, hogy csak formális a dolog, olyan fel sem merülhet, hogy nekem kelljen akár egy forintot fizetni helyette.)

Na a végrehajtónak pont az a törvényes feladata, hogy az ilyen mocskos szemétládáktól visszaszedje az ember pénzét.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.06. 07:35

a végrehajtók vérszívók.
Ez a dolguk. Ennyi erővel a hóhért is kárhoztathatod, mert a mocsok megöli a halálraítéltet - pedig megpróbálhatna a lelkére beszélni.

matthiasi # 2014.12.06. 06:18

Ha valakinek baja van a rendszerrel, írjon nyílt levelet a kamarának,
Minek ?
Van azért un. közhiedelem is.
Nos én azok közé tartozom, akik úgy vélekednek : a végrehajtók vérszívók.
Nem árt rendet vágni köztük !