Végrehejtás alatt álló ingatlan bővítése ?!?!


carp3tm0nster # 2014.11.26. 06:41

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

A 3. igen mire vonatkozik? Az egész ingatlan végrehajtására vagy csak az exem tulajdoni hányadára?
(Tulajdonképpen ez már nem is az az ingatlan ami hitelezve lett - anomália)
Ilyen feltételek mellett engem kilakoltathatnak a saját tulajdoni hányadomból? Létezik,hogy a gyakorlatban valaki így vesz meg - akár végrehajtáson is - ingatlant? A helyzet mindenki számára problémás....
Nemigazán tudom eldönteni, hogy érdemes-e harcolnom érte vagy hagynom kellene a francba az egészet és tudomásul venni, hogy bank, végrehajtó és én is meg lettünk vezetve.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.26. 06:16

Igen, igen, igen.

carp3tm0nster # 2014.11.25. 21:07

Tisztelt Fórumozók !

2011-áprilisában elváltam páromtól,aki ezután 2011 júniusában vásárolt egy házat HITELRE.A válásunk nem volt zökkenőmentes,így a vagyonmegosztás sem volt tisztázott,ezért 2011 októberében úgy állapodtunk meg, hogy haszonélvezetet alapíthatok a hitellel terhelt ingatlanon és ennek megfelelően lakhatom is majd az ingatlant.(A haszonélvezeti jog alapítását a hitelező bank is elfogadta, így az a telekkönyvre is felvezetésre került.) 2011 decemberétől azonban volt párom új élettársa minden lehetséges eszközzel megakadályozta, hogy megállapodásunk szerint használni tudjam az ingatlant, ezügyben mind privát mind hivatalos részről elkezdődött a hercehurca.Ezév, 2014 nyarán azzal az ajánlattal keresett meg volt párom, hogyha a tetőr felé bővítenénk az ingatlant, akkor lehetséges lenne, hogy a tetőtéri lakrészben lakhassak azokban a rövid időszakokban amíg Magyarországon tartózkodom.Úgy állípodtunk meg (az ő javaslata alapján), hogy ő finanszírozza a bővítést de az én nevemre lesz kérve az építési engedély. Az önkorményzat az engedélyt kiadta és jelenleg már a használatbavételi engedélyre vártunk volna amikor kiderült, hogy exem a hitelt nem fizette és 2014 nyarán az nagtalnara a bank végrehajtást jegyzett be. Valószínűleg ezzel a húzással exem nem rendezni akarta a vitás helyzetetünket, hanem el akarta lehetleníteni a végrahajtást.A dolog érdekessége, hogy pl. építéshatóságot sem érdekelte a bank flejegyzése a tulajdoni lapon. Kérdés, hogy ebben a helyzetben a tetőrben bővített ingatlanra be lesz-e jegyzeve a tulajdonjgom (amihez érthető módon az exem boldogan hozzájárul) ill. az ingatlant így végrehajtják-e ? Ha végrhajtják akkor csak a párom tulajdonhányadát vagy az egész ingatlant ?