Antal Attila Dr. Kiss Daisy ügyvédet, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tiszteletbeli tanárát kérdezi a módosult Polgári perrendtartásról, a jövőben várható változásokról, s általában a magyar polgári eljárásjog helyzetéről.

Biztos vagyok abban, hogy lesz ’e-per’. Nem biztos, hogy úgy valósítjuk meg, ahogy kell, de lesz. Mindenesetre várom, hogy mikorra lesz meg a lehetőség arra, hogy a tárgyalásra ne kelljen személyesen elmenni, hanem elektronikus eszközökkel, interneten keresztül lehessen ’videokonferencia’ jelleggel tárgyalni

Dr. Kiss Daisy részletesen beszél a Polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény legnagyobb horderejű változásairól, a sajtó által nyilvános tárgyaláson készíthető kép-, illetve hangfelvételekről, a bírósági eljárás gyorsítását célzó módosításokról, a polgári eljárásjog jövőbeli alakulásának várható tendenciáiról, az e-eljárás esetleges bevezetéséről, végül – az európai eljárásjogokhoz viszonyítottan – értékeli a magyar polgári eljárásjog jelenlegi helyzetét.

A teljes interjú itt olvasható →